Päivät vierähtävät taas haipakkaa, kun tässä muuttokaaoksemme keskellä yritän vielä pyörittää arkea. Tai eihän täällä mitään kaaosta ole. Viime viikonloppuna saimme vihdoin hankittua pahvilaatikot, joihin ei ole kyllä vielä pakattu yhtään mitään. Ei hätää - onhan meillä vielä viikko aikaa. Oo äm gee.
Tänä iltana lupaan aloittaa pakkaamalla olohuoneen. Huomenna jatkan keittiöstä, ja silloin kyytiä saavat myös ne keittiövälineet joiden käyttötarkoitusta en tiedä tai joita ei muuten vaan ole tullut käytettyä. Mutta puolet Ikean hel**tinkaapeista on saatu kasattua yhteistuumin Pihvin kummitädin kanssa. Emme kyllä saanet nostettua niitä pystyyn. Toivottavasti joku saa.

Poikapoloinen on nyt toisen kerran kuukauden sisään flunssassa. Jälkimmäinen tauti tarttui vähän äitiinkin, mutta nyt ollaan jo molemmat paranemaan päin. Tiistaina päiväunien jälkeen jouduimme kiitämään päivystykseen, kun Pihvin hengitys kävi raskaaksi. Se rohisi ja vinkui, kuulosti jopa astmaattiselle. Saimme onneksi nopeasti apua, ja jo alle tunnissa tulomme jälkeen hengitys kulki huomattavasti helpommin. Yleiskunnossa ei sinänsä ollut mitään moitittavaa; poika oli normaali, iloinen itsensä, mitä nyt tietysti flunssa hieman kiukutti.

Oloa helpottamaan Pihvi sai keuhkoputkia avaavaa lääkettä, johon lääkäri kirjoitti myös reseptin. Minulla oli aluksi epäilykseni lääkkeen hinnasta yhdessä jumalattoman kokoisen muovihäkkyrän eli babyhalerin kanssa, mutta turhaan. Odotin vähintään kolminumeroista loppusummaa, mutta kelakorvausten jälkeen maksettavaa jäikin vain vaivaiset 18 euroa. On kyllä onni asua Suomessa!


Tällä viikolla kävin myös ensimmäisessä äitiysneuvolalääkärissä. Käynti meni hyvin ja sutjakkaasti, eikä pissassa ollut enää proteiinejakaan. Verenpaine oli hieman korkealla, mutta syytän siitä muuttostressiä ja ehkä myös muutamaa salmiakkikarkkia, jotka nappasin himoihini edellisenä iltana. Ikävänä uutisena totesimme lääkärin kanssa alkavan suonikohjun toisessa jalassani. Lyhyen googlailun ja muutaman tiedustelusähköpostin lähettämisen jälkeen voin todeta, että sen hoitamiseen sitten kuluukin noin kolminumeroinen summa, koska vielä tässä vaiheessa siihen ei saa korvauksia Kelalta tai kaupungilta (pitäisi antaa mennä leikkauskuntoon ilmeisesti).


Edellisessä neuvolapostauksessa vertailin Papun odotusta Pihvin odotukseen. Ajattelin kuljettaa niitä tietoja jatkossakin rinnalla, koska edellisestä odotuksesta en oikeastaan vielä pitänyt minkäänlaista kirjaa blogissani. Tulevaisuudessa Pihvin vastaavat viikkotiedot on suluissa sinisellä. Tällä viikolla niitä ei ole, koska neuvolakäytäntö on kotikaupungissamme muuttunut ja ensimmäistä lääkärintarkastusta on aikaistettu parilla kuukaudella.

Rv 18+4 (16+2) 
Paino +2,2kg (+1,4kg)
Painonmuutos/viikko 400g (180g apuaaa!!) 
Verenpaine 138/68 (117/58) 
Proteiini - (+) 
Glukoosi - (-) 
Syke 150 (153) 
Liikkeet ++ (+) 

 
No - jos nyt jollain haluan tässä lohduttautua, niin painan edelleen vähemmän kuin Pihvin odotusajan ensimmäisellä äitiysneuvolakäynnillä. Ja nyt ollaan kuitenkin jo melkein raskauden puolivälissä. Ehkä tästä ei sitä 20 kiloa tule. Ja jos tulee, niin sittenpä tehdään vuoden päästä uutta Superdieettipostausta :D