tiistai 3. toukokuuta 2016

Taaperon rutiineista kiinni - Kokokidi Mun päivä -kuvakalenteri ja arvonta

Pihvin kanssa on eletty hyvin pienestä pitäen tietynlaisessa tarkassa rytmissä. Alkukankeuksien jälkeen se tuntui auttavan niin lasta itseään, mutta myös äitiä pitämään järjen päässään. Vielä nykyisinkin olen välillä ehkä turhan liian tarkka siitä, että kotona ollaan syömässä lounasta tasan kello silloin ja silloin, jotta päiväunet eivät mene pilalle, vaikka Pihville hetki sinne ja toinen tänne ei enää merkitse niin paljoa. Papun syntymän jälkeen arki ei rullaa vielä ihan yhtä sulavasti kuin ennen, sillä vauvan hieman epäsäännöllinen rytmi ja muut muuttuvat tekijät vaikuttavat siihen. Pihvillä häämöttää syksyllä edessä päiväkodin portit, ja olenkin miettinyt miten saisin hänet hahmottamaan päivän kulkua paremmin.

Saimme Kokokidiltä testiin Mun päivä -kuvakalenterin, joka on tarkoitettu juuri rutiinien opetteluun. Mun päivä -kuvakalenteriin kuuluu kaksikymmentä magneettia, joiden värikkään ja lasta kiinnostavan kuvituksen on suunnitellut teollinen muotoilija Netta Korhonen. Ainakin Pihvin mielenkiinto heräsi heti paketin saavuttua. Magneetit ovat isoja ja jämäköitä, mutta eivät paina juuri mitään, ja siksi ne sopivat siis hyvin taaperonkin käteen. Ne on helppo irroittaa ja ne liikkuvat hyvin, joten lapsenkin on helppo osallitua päivärytmin rakentamiseen. Magneeteissa kuvataan arkisia askareita aina aamupesuista päivän ruokailuhetkiin ja ulkona puuhasteluun. Pihvin lempparimagneetiksi on muodostunut leikkihetkeä kuvaava lelumagneetti, enkä ihmettele yhtään - leikkiminen on kivaa, mutta vielä kivempi on magneetin auto!
Me valitsimme magneetteja varten Kokokidin valikoimasta löytyvän kaupungin siluettia kuvaavan magneettitaulun, vaikka kokeilimme magneetteja myös jääkaapin ovessa ja astianpesukoneen luukussa, joissa ne pysyivät kiinni ihan yhtä hyvin. Taulu on kiinnitetty Pihvin oman huoneen seinälle taaperolle sopivalle korkeudelle, joten hän voi hakea taulusta jonkin kuvan ja sillä osoittaa mitä haluaisi tehdä. Magneeteilla on tähän mennessä ainakin pyydetty "ruokaa", lukemaan "kiijjaa" sekä mukaan "leikkii".


Yksi asia jossa Mun päivä -magneetit ovat myös osoittautuneet erittäin hyödyllisiksi, on pottailu. Pihvi ei vielä tähän mennessä ole suhtautunut asiaan kovinkaan suurella intohimolla muutamia poikkeuksia lukuunottamatta, ja potalle istahtaminen onkin ollut kovan maanittelun lopputulos. Esimerkiksi ruoka, vessa ja päiväunet kombolla olen saanut positiivisia tuloksia, varsinkin kun väliin lisätään käsien pesu, josta Pihvi tuntuu jostain syystä nauttivan erittäin paljon. Vielä vähän vähemmän tututkin asiat alkavat luonnistua, kun ne ovat ennakoitavissa ja niitä käydään läpi yhdessä lapsen kanssa.


Meidän arki on sujunut jo pitkään tietyllä kaavalla. Heräämme seitsemän jälkeen, syömme aamupalan, käymme ulkona ja niin edelleen. Mun päivä -kuvakalenteri on siihen oiva apuväline, varsinkin juuri tulevaa syksyä ajatellen. Ja on niistä apua minullekin, sillä välillä aika meinaa hukkua vauvan kanssa touhuiluun.

Lopuksi vielä se arvonta. Saimme nimittäin Kokokidiltä myös yhden Mun päivä -kuvakalenteripaketin arvottavaksi lukijoiden kesken. Kommentoi alle miksi juuri sinä tarvitsisit kalenteria. Kaikkien sunnuntaihin 8.5.2016 kello 18.00 kommentoineiden kesken arvotaan tämä mieletön magneettipaketti. Seuraamalla Kokokidiä ja blogia Instagramissa saat yhden lisäarvan ja toisen seuraamalla Kokokidiä ja blogia Facebookissa. Muista jättää myös yhteystietosi!


*Postaus sisältää mainoslinkkejä. Postauksen tuotteet saatu blogiyhteistyönä.

20 kommenttia:

 1. Olen tätä kuolannut jo monesti mutta en ole raaskinut vielä tilata. Tämä olisi ihan huippu kätevä päivän rutiinien ennakointiin ja lapsen helppo seurata päivän kulkua mitä seuraavaksi tapahtuu!
  heidi.salonen@hotmail.com

  VastaaPoista
 2. Oi kun on ihanat! Oon aatellu, että pitäis tulostaa niitä kuvakorttwja helpottaa rutiineja, mutta näähän olis loistavat. Meillä tykätään magneeteista muutenkin. Pikkuhiljaa alkaa tietyt rutiinit taaperolta sujua todella hyvinkin, että ehkä nää auttais äitiä pitämään niistä kiinni. ;) -Anette H.

  VastaaPoista
 3. Tää ois todella mielenkiintoinen ja auttaisi hahmottamaan arkea.

  VastaaPoista
 4. 3v:lle olisi todella tarpeen helpottaisi arkea kun lapsi voisi seurata mitä tapahtyy seuraavaksi anusalminen@hotmail.fi

  VastaaPoista
 5. Poika on siinä iässä, että hyötyisi kovasti, kun voisimme suunnitella päivän yhdessä ja hän näkisi, mitä on edessä. Varmasti ainakin aamut ja illat voisivat helpottua. Kahdella arvalla mukana, olen seuraajana fb:ssä.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 6. oi kun kuulostaa kätevältä! Varmasti auttaisi myös meidän taaperoa päivän kulun hahmottamisessa ja ehkä myös pottailussa täälläkin! ja erittäin tarpeellinen muistutus myös äidille kun muistuttaa syömisistäkin :D

  VastaaPoista
 7. ai kappas ensimmäistä kertaa unohdin sen sähköpostin :'D yhdellä arvalla siis mukana :) sangynalla@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Olisi hienoa antaa tuollainen pikkuiselle serkulle lahjaksi. Hän varmasti ilahtuisi lahjasta. :)
  aino.m.honkamaki@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Tämä ilahduttaisi kovasti perheen lapsia =). Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Tämä tulisi kyllä tarpeeseen, arki muuttuu meillä kovasti syksyllä kun pikkusisarus syntyy ja esikoisen arki muuttuu nykyisestä arkisin mennään päiväkotiin -arjesta monipuolisemmaksi. Jonkinlaisesta kalenterista olisi kolmevuotiaalle apua viikon hommien ymmärtämiseen.

  minnam(a)hotmail.com

  VastaaPoista
 11. Ompa ihana ja lähtisi lahjaksi sukulais pikkutytölle. Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Tämä olisi kyllä niin kätevä meidän 2,5v ja auttaisi hahmottamaan arkea :) Kahdella lisäarvalla mukana!
  Ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Meidän taapero tarraa näihin magneetteihin kiinni heti päästyään sisälle erääseen niitä myyvään liikkeeseen - olisipa huippua, jos hän saisikin omat magneettinsa kotiin luvan kanssa tutustuttaviksi :) anu.m.huhta@gmail.com

  VastaaPoista
 14. monesti blogeista lukenut näistä mutta en oo raaskinut ostaa.poikaa kiinnostaa kovasti äidin kalenteri ja olisi kiva ylläri pojalle et sais oman viikkokalenterin :) rossitacarla@hotmail.com

  VastaaPoista
 15. Olisipa ihana voittaa, olen tuota juuri meille harkinnut. Päivärutiinit ovat vielä hieman hukassa lapsilla (ja toisinaan myös itsellä :D) niin tämä varmasti auttaisi! Mukaan kahdella arvalla! (tykkään kummastakin Fb:ssa)
  sari.lamminpaa (a) gmail.com

  VastaaPoista
 16. Tää lähtisi lahjaksi sukulaislapselle :) Tulis heille tarpeeseen. Yhdellä mukkaan.
  nelliina at yahoo.com

  VastaaPoista
 17. Töiden parista tuttu! Tulisi tulevaisuudessa tarpeeseen kotonakin, varsinkin äidille 😁

  Annemariemilia@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Ihana arvonta :) Antaisin lahjaksi pienelle pojalle :)
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 19. Tätä olen haaveillut jo pitkään lapsilleni arjen hahmottamisessa. anmala83@hotmail.com

  VastaaPoista
 20. HOX! Huomaattehan, että arvonta on päättynyt 8.5. ja voittaja on jo arvottu :)

  VastaaPoista