Mä oon aina ollut himona käsitöihin ja niiden tekemiseen. Aina. Mun neulomiskäsiala ei ehkä ollut kauneinta vielä ala-asteella (se tuli selväksi, kiitos käsityönopettajan) eikä ommeljälki moitteettominta, mutta innostus itsetekemiseen on säilynyt vuodesta toiseen. Helposti tuskastuvana ihmisenä vastaan on kuitenkin tullut tilanteita, jolloin puikot ja lankakasa olisi tehnyt mieli heittää parvekkeelta alas.

En ole koskenut ompelukoneeseeni vuosiin. Se itseasiassa sijaitsee tällä hetkellä Raaseporissa vanhempieni luona. Tänään kuitenkin nettiä selatessani päädyin googlaamaan kangaskauppoja ja löysin aivan ihania (lasten) kankaita myyvän putiikin. Metsolan sivuilta silmään osuivat ensimmäisenä värikkäät, retrokuosiset trikoot, joita ihailen valmisvaatteissakin. Sivua selaillessani sai helposti kulumaan useamman satasen, ajatuksen tasolla toki. Vaikka impulsiivinen olenkin, niin en sentää osta asioita tietämättä mitä niillä teen.

En mä aina tiedä mitä teen. Virkkaus ei ole mun juttu.Nyt kutkuttaisi soittaa äidille ja pyytää ompelukone kaappien kätköistä. Harmikseni kyllä on hänkin haaveillut aloittavansa ompeluharrastusta uudelleen. Omasta lankakorista löytyy kyllä tälläkin hetkellä useampi keskeneräinen neulos, joten kauheaa kiirettä ei uuden työn aloittamiseen olisi. Olen kuitenkin ollut niin tietämätön, että kuvittelin kotimaisen kangaskauppavalikoiman rajoittuvan Eurokankaaseen ja nuhjuisiin sivukujien kangaskauppoihin, joista jälkimmäisiä ei kotikylälläni kylläkään ole vuosiin enää ollut.

Neulominen sen sijaan on.


Ongelmani on se, ettei kaavojen "päästä" piirtäminen tai muokkaaminen ole koskaan ollut vahvimpia puoliani. Käsityölehtien sivut taas ovat täynnä vanhentuneita ja epäimartelevia vaatemalleja, jotka eivät sytytä ompelemaan sitten yhtään. Olen yrittänyt etsiskellä kaavanpiirtokursseja muunmuassa aikuisopistosta, mutta vaihtoehtoja ei juurikaan ole. Tarve olisi päästä oppimaan jonnekin "Kaavanpiirtämistä idiooteille" -kurssille, jollaista en ole löytänyt. Aikuisopiston tarjonta oli jotain tyylillä "Tehdään t-paidan kaavat", ja se ei vakuuta - ne uskon osaavani piirtää vaikka vanhaa paitaa apuna käyttäen. Halunani olisi oppia ymmärtämään se kaavojen tekotekniikka, jotta Moda-lehden sijaan rajana olisi mielikuvitus.

Wanhojenmekon tein yläasteella.


Metsolan sivujen lisäksi laitoin talteen Kankaita.comin ja Kangastukun sivut, joissa myös oli laaja ja miellyttävän näköinen valikoima erilaisia kankaita. Kevät ja kesä tulee, tuulesta ja tuiskusta huolimatta. Ehkäpä käteeni pian soveltuisi sukkapuikkojen sijasta nuppineuloja.