Mulle varma kesän merkki ovat aina olleet haarapääskyt. Tämän kesän kohdalla on kyllä täytynyt todeta, ettei "pääskysestä ei päivääkään" -sanonta ihan aina pidä paikkaansa. Kalskean kesäkuun jälkeen on helteinen heinäkuu ollut todella tervetullut vieras, vaikkakin ihan "pahimmat" kolmenkymmenen asteen lämpotilat ovat mulle olleetkin hieman tukalia. Suomen kesä on kuitenkin loppujen lopuksi niin lyhyt, etten jaksa ruikuttaa tuskaisesta olosta. Pian saadaan jo nauttia pakkasista ja auton ikkunoiden skrapaamisista oikein olan takaa!

Istutin huhti-toukokuussa siemeniä pariin purkkiin parvekkeelle. En koskaan uskonut, että kesäkukkalajitelmasta ja pionista tulisi yhtään mitään. Väärin luulin. Varsien kukkaanpuhkeaminen vaati vain helteisen heinäkuun.

Kovin tehokkaasti en voi sanoa kesäni menneen. Ulkona kävelylenkillä pyritään käymään säännöllisen epäsäännöllisesti, noin kahdesta neljään kertaan viikossa. Jokainen lenkkipolku alkaa vain tuntua jo aika loppuunkulutetulta. Eniten olen pitänyt läheisestä joenvarsireitistä, jossa voi todeta luonnon olevan oikeasti lähellä jopa täällä pääkaupunkiseudulla. Mutta samaa maisemaa jaksaa tuijottaa vain tietyn aikaa. Polkupyöräkin on ollut suht aktiivisessa käytössä vielä kesäkuun ja heinäkuun alun.
Lenkkeilyn lisäksi kävimme pilvisen päivän kunniaksi Heurekassa. Hurjan kauas kotiseuduilta ei uskalla lähteä, h-hetki kun tavallaan on jo tässä käsillä. Sen takia uiminenkin on tältä kesältä jäänyt - ja se vähän harmittaa. Korkeasaari ja joku Nuuksio voisi olla ihan kiva vielä käydä kokemassa.

Jäätelöä Heurekan pihalla. Vadelma-mansikkasorbettia ja salmiakkijätskiä. Ehkä vähän erikoinen makuyhdistelmä, mutta meikkis tykkää!

Heureka tulee hulluksi näyttelyssä sai läntätä oman naamansa Edvard Munchin Huutoon

Laskettu aika tosiaan tuli ja meni. Pieniä vihjeitä on Pihvi tulostaan antanut, mutta alan kyllä pikkuhiljaa epäilemään, että kyllä sinne kohtuun voi joku jäädäkin. Tuntuu, että ensin annetaan pari tuntia supistuksia ja sitten nauretaan ilkikurista naurua, että "enpäs tulekaan". Näin myös unta synnytyksen käynnistämisestä. En usko enneuniin, mutta jonkun näin epämiellyttävän asian täytyy tietty olla totta. Me löimmekin kotona vetoa syntymästä: Miehellä on kaikki päivät yliaikaiskontrolliin asti ja mulla ne -kontrollin jälkeiset. Muutama muukin läheinen ja ystävä on heittännyt villejä veikkauksiaan. Tällä hetkellä ei synnytys kyllä jännitä ollenkaan. Eniten vaan odottaa, että saisi sen oman pienokaisen syliinsä.

Neuvolassa suositeltiin ostamaan tukihousut synnytyken jälkeiselle ajalle. Ne kuulemma auttaisivat palautumaan ja tukisivat vatsaa ja lihaksia. Nettiä selailtuani tulin sellaiseen lopputulokseen, ettei kai ole mitään järkeä ostaa housuja, kun tarjolla on ihan pelkkiä mahakappaleitakin. Housut sitoo pitämään niitä jalassa jatkuvasti, enkä haluaisi olla yhden vaatekappaleen loukussa. Kovin monia en kuitenkaan raaski ostaa. Vaikka jonkinnäköinen tuki tulee varmasti tarpeeseen, olen kuitenkin erittäin tyytyväinen vauvavatsani tämänhetkiseen kuntoon. Teini-ikäisenä raskausarpia tuntui tulevan joka paikkaan. ja siksi varauduin niihin myös nyt. Vatsassani ei kuitenkaan toistaiseksi ole arven arpea, ja siitä voinen kiittää löytämääni loistavaa ihoöljyä, jota olen hieronut vatsalle aika raskauden alusta asti.

Pari punaista viirua ei ole arpia, vaan raapimisjälkiä :)

Weledalla on tarjolla jos jonkinlaisia ihonhoitotuotteita. Törmäsin villiruusuöljyyn laivan TaxFreessa etsiessänin tuotetta, jolla voisin raskausarpia ehkäistä. Vieressä oli hyllypaikka saman merkin ihan kyseiseen tarkoitukseen valmistetusta tuotteesta, mutta se hyllypaikka oli tyhjä. Eikä näin jälkikäteen harmita, koska se raskausarpiöljy oli mielestäni todella epämiellyttävän hajuista. Päädyin sitten lopulta villiruusuöljyyn siinä mainostettujen ominaisuuksien (muunmuassa ihon kimmoisuuden parantaminen) ja ihanan tuoksun takia. Kyseinen tuote kyllä maksaa jopa siellä TaxFreessä, mutta on mielestäni hintasa väärtti. Eikä sitä ole tähän mennessä mennyt kuin vähän reilu pullollinen, joten se on myös riittoisaa. Kaksi pulloa riittää varmasti hoitamaan vatsan ihoa niin raskauden ajan kuin vielä sen jälkeenkin.

Ei maksettu mainos. Villiruusuoljy on aika voimakkaan tuoksuinen. Samalla valmistajalla on varmasti myös vähähajuisempia vaihtoehtoja