Ihanaa! Pihvi on vihdoin paranemaan päin. Koko viikonloppu meni yötä myöten valvoessa, kun pikku-ukko heräili 5-20 minuutin välein. Parhaimmillaan unta sai putkeen 50 minuuttia. Olo oli tukkoisa, ja terveydenhoitajan neuvosta Pihvi nukkui muutaman yön rattaissa. Asento näytti mielestäni todella epäergonomiselta, koska pää retkotti olkapäätä vasten (siis samalla lailla kuin itse nukkuisi vaikkapa autossa). Vaikka istuvammalla asennolla oli varmasti myös puolensa, päätimme siirtyä takaisin koppaan viime yöksi. Ja voilá - Pihvihän vetäisi 11 tunnin unet, joista yhdeksän putkeen ja kaksi viimeistä rinnan avulla vieressä. Periaatteessa olen pyrkinyt pitämään kello kahdeksaa heräämisen viimeisenä takarajana, jottei päivärytmi heitä ihan pyllyä ja pääsemme illallakin ihmisten aikaan nukkumaan. Mutta paljon voi vielä tehdä päiväuniaikaa säätelemällä.

Muutenkin päivät ovat menneet jo paljon paremmin. Röhästä ja räästä ei vielä olla päästy eroon, ja niiden hoitamisessa onkin ollut Physiomer ja NenäFrida korvaamattomana apuna. Tosin Physiomeriä ei tälläkään kertaa löytynyt meidän lähiapteekeista tehdaspuutteen vuoksi. Yksi apteekkari suositteli ostamaan sen yli 2-vuotiaille tarkoitetun pullon ja vaihtamaan siihen suuttimen vanhasta babypullosta. Sisältö kun kuulemma on sama molemmissa. Mutta tästä kerrasta opin sen, että flunssakauteen on syytä varautua hyvissä ajoin etukäteen, ettei pääse pula yllättämään.

Vaikka yövalvomisia on ollut, sujuivat jo eiliset päiväunet ihan moitteettomasti ja pikku-ukko on jaksanut olla iloinen ja reipas valveilla ollessaan. Hieman minua huolettaa se korvatulehdus, koska Pihvi heiluttelee päätään omituisesti puolelta toiselle ja haroo lisäksi kipeää korvaansa. Soitin neuvolaan, jossa neuvoivat vain odottamaan kuuri loppuun, ja että lääkäriin olisi asiaa aikaisintaan ensi maanantaina. Sitäpaitsi ihan turhaan odotinkaan, että kolme päivää tekisi korvalle yhtään mitään. Eli ei auta kuin odotella. Tosin musta kyllä kuuluu varsinkin yhden lapsen äidin rooliin olla hieman hysteerinen tällaisten asioiden kanssa. Uskon, että seuraavien kanssa osaa olla hieman lunkimmin, kun tietää miten homma toimii. Tällä hetkellä olen lähinnä internetistä löytyvän tiedon varassa, ja jos niihin on uskominen, niin Pihvillä on vähintään jokin kuolemanvakava sairaus. Vertaistukeakin onneksi löytyy, sillä ystäväpiirissä on useampia tänä vuonna synnyttäneitä ja jo vähän kokeneempiakin konkareita.

Kerroinkos aiemmin miten meiltä peräkkäisinä päivinä meni rikki sekä sauvasekoitin että pesukone? Sauvasekoitin meni tietty ruokia soseuttaessa ja pesukone kesken pyykkirumban. Ei ollenkaan oleellisia asioita vauvaperheen arjessa. Sauvasekoitin piti hakea heti, jotta poitsun kuvun saisi täytettyä ja pesukonekaupoillekin oli lähettävä seuraavana päivänä. Nyt puolitoistaviikkoa myöhemmin meillä on vihdoin uusi ja toimiva pesukone. Hurraa! Pyykkikasa onkin ehtinyt kasvaa noin kaksimetriseksi, tässä kun on ollut lakanoiden vaihtoa ja muuta mukavaa. Tällä hetkellä koneessa on menossa käyttöönottopesu, jonka jälkeen varsinainen pyykkirumba voi alkaa. Saattaa olla, että alakerran kuivaushuone täytyy meikämandoliinin pyykeistä aika rivakkaa tahtia. Ei ne kaikki ainakaan tänne asuntoon mahdu kuivamaan.

Ai miten niin pesukone on rikki?


Vielä toistaiseksi Pihvi mahtuu koneen päälle hoitoalustalle. Tarvittavat tavaratkin pysyy kivasti järjestyksessä Hemtexistä osteuissa koreissa, jotka kiinnitetään seinään imukupeilla.
No - ei kahta ilman kolmatta. "Jättiukko" näytti eilen parketeille imurinsuutinta ja totesi sen, mitä olen jo muutaman viikon rankuttanut. Imuri ei ime. Kivet ja pölyt vaan pyörivät suutinta karkuun. Olen vaihtanut pölypussit ja puhdistanut varren ja letkun, jos niissä olisi ollut jotain tukoksia. En tiedä voiko vaikkapa HEPA-suodatin vaikuttaa imurin imukykyyn, vai liittyykö se vain ja ainoastaan poistoilmaan. Tai saisikohan imurista vielä jotain osasia irti puhdistettaviksi, jotta pääsisi kunnolla imuroimaan. Joka tapauksessa tässä viimeaikaisen ostosbuumin valossa uusi imuri on vihoviimeinen asia, jonka haluaisimme nyt hankkia. Tai joka olisi varaa hankkia. Näitä rikkimenneitä tarpeita kun on tuon sohvan jälkeen ilmaantunut oikein urakalla.


Mikähän seuraavaksi hajoaisi? Hella?