Kävin aamulla vaa'alla. Ei ehkä olisi pitänyt.

Keräsin paljon ylimääräisiä kiloja raskauden aikana. Ensimmäistä neuvolakäyntiä varatessani painoin 65kg. Viimeisellä neuvolakäynnillä 40+0 painoin 81,7kg. 40+6 meni vedet, eikä minulla ole haisuakaan synnytyksenaikaisesta painosta. Mutta en minä ainakaan hoikistumaan ollut päässyt.

Kätilöopistolle jätin kiloja hieman vajaat kymmenen. 9,6 kiloa viimeiseen neuvolakäyntiin verrattuna, jos oikein muistan. Koska Pihvi oli ihan normaalipainoinen syntyessään ja esimerkiksi kengät mahtuivat huomattavasti sutjakammin jalkaan, oli raskauskiloistani todennäköisesti suuri osa nesteitä. Olo oli silti kuin voittajalla: Jos kymmenen kiloa lähtee näin helposti, niin kyllä minä toiset kymmenen hoidan vasemmalla kädellä. 5,2 kiloa lähti imetyksen ja vaunulenkkeilyn avulla, ja pääsinkin  jo lähelle lähtöpainoani.

Sitten koitti tämä muutenkin ankea aamu (meidän pikku Herätyskello soi jo hieman neljän jälkeen, eikä suostunut enää asettumaan aloilleen). En tiedä miksi edes menin vaa'alle, kun ärsytyskynnys oli muutenkin lähes täynnä. 68,7. Siis kuusi kahdeksan pilkku seitsemän. Uskomatonta! Olen kerännyt lisää kiloja, en päässyt niistä eroon. Erilaiset tekosyyt, kuten kuukautiskierto ja vähäinen lepo, vilisivät mielessä, mutta ei auta kuin myöntää, että olen päästänyt itseni repsahtamaan.
Siispä nyt näin julkisesti lupaan, että aion hankkiutua rantakuntoon 2015. Tai paremminkin ikikuntoon. Tätä pullataikinamahaani en enää ikinä tämän projektin päätyttyä halua nähdä! Paras tapa lienee kirjata strategiset mitat ylös ja seurata niiden kehitystä täällä säännöllisesti. Pelkkä paino kun ei kerro mitään. Lisäksi täytyy ottaa hyötyliikunta, kuten päiväuniajan vaunulenkit taas tavaksi. Ne jäivät, kun saimme Pihville parvekevaunut ja hän oppi nukkumaan myös vaunujen ollessa paikallaan.

Lähtotilanne:
- Paino 68,7kg
- Rinta 101cm
- Vyötärö 80cm
- Lantio 103cm
- Reisi 57cm
- Käsi 30cm

Näillä mitoilla lähdetään! Ei ne nyt niin huimia olleet kuin mitä oletin. Mikähän olisi sopiva aikaväli mittauskertojen välillä? Viikko kaks?