37,7 ja nousee. Otin äsken parasetamoolia. Sitä ennen syötin Pihville välipalan ja vaihdoin vaipat. Tuntui ihan ylivoimaiselta, vaikkei lukema siltä ehkä vaikuta. Mulla normaali ruumiinlämpö on jotain 36 hujakoilla kainalosta mitattuna, joten ihan tarpeeksi pahalta tuntuu tämäkin.

Pihvi on ollut pari päivää todella kiukkuinen, ja olen kyllä repinyt selkänahasta viimeisetkin voimani jätkää viihdyttääkseni. Ensiksi epäilin, että hänkin olisi tulossa kipeäksi, mutta ainakaan kolmeen päivään ei ole sen asian suhteen tapahtunut edistystä. Imettäminen on tuntunut jotenkin ylivoimaiselta, ja se on vähän jäänytkin näinä sairauspäivinä. Onneksi avokilla oli eilen vapaapäivä, sillä eilen oloni oli kyllä kurjista kurjin. Tälläkin hetkellä tuijotan kelloa ja lasken minuutteja siihen, että ulko-ovi kolahtaa ja mies tulee kotiin.117 minuuttia. Miten seitsemän kuukauden ikäisen lapsen saa viihtymään helpolla? Nyt todella tekee mieli mennä sieltä mistä aita on matalin.

Taudin takia jäi taas tanssitunti välistä. Viime kerralla halusin skipata Pihvin korvatulheduksen takia, ja siitä seuraavalla viikolla jouduin kuulostelemaan omaa oloani. Silloin ei vielä iskenyt, joten harmitti vietävästi. Sitten olikin etelän hiihtolomaviikko ja koko tanssikoulu suljettuna. Eli kahtena kertana olen nyt päässyt tunnilla käymään ja taas jäi välistä. Olen myös haaveillut uimisesta, niin Pihvin kanssa kuin ihan itsekseni kuntoilumielessä, varsinkin nyt, kun projekti pullataikinamutsi on meneillään. Ikävä kyllä tällaiset takapakit vetää sohvannurkaan peiton alle, eikä pullataikinavartalo valitettavasti sillä kulu.

Keväällä olisi vastassa myös muitakin haasteita, nimittäin kouluun hakeminen. Olenkin ennen Pihvin syntymää opiskellut muutaman vuoden ammattikorkeakoulussa, mutta sijaintinsa ja luentopäiväjärjestelyidensä takia ei siellä jatkaminen tunnu enää mahdolliselta. Lisäksi kyseisessä oppilaitoksessa on paljon muutakin tähän päätökseeni vaikuttanutta ja oikeastaan raskaus ja äidiksi tulo vain sinetöi jo aiemmin tehdyn päätöksen. Mutta oli miten oli, ei tämä jatkuvalta tuntuva sairastelu edistä lukuprojektianikaan. Kotona en voi keskittyä ja kirjastoon en jaksa kipeänä lähteä. Ensi viikolla sitten.

98 minuuttia.

Ps. Kiitollisena otan vastaan kaikki vinkit, jolla yhtälön kipeä äiti ja kiukkuinen vauvaikäinen saa toimivaksi!

96 minuuttia.