Kehuin yhdessä aiemmassa postauksessani miten teen itse kaikki Pihvin ruokaisat soseet. Ja näin todella on. Fanitan suunnattomasti esimerkiksi Maxin deliä, ja haluaisin hirveästi toteuttaa jokaisen idean blogista. Hienoa on, että delin ruoat valmistuu samalla kuin muunkin perheen ruoat. Totuus kuitenkin on, etten juurikaan ole kunnostautunut tällä reseptirintamalla, vaan kehitän suurimman osan Pihvin ruoista päästä, ehkä jotain perinteisiä suomalaisia ruokalajeja mukaillen. Useimmiten meillä syödäänkin esimerkiksi karjalanpaistia tai jauhelihakeittoa.

Joka paikassa puhutaan miten avokado olisi hyvä lisä lapsen ruokavalioon. Minä oikeastaan luovutin avokadon suhteen ensiyrityksellä. Se puistatti Pihviä ja jokainen lusikallinen tuli kielen mukana ulos suusta. Se oli ensimmäisiä ruokia joita tarjosin pikku-ukolle, joten porkkana- ja bataattimenestyksien jälkeen turhautti. Nyt päätin kuitenkin kokeilla uudestaan ja tarjota sitä vähän eri tavalla, osana muuta sosetta. Niinpä syntyi sitruunainen parsakaali-avokadokana. Parsakaali on meidän Pihvin herkkua, joten siihen tuntui hyvältä sotkea vähän vähemmän herkullisiksi todettuja aineita.
Aivan ensiksi keittelin parsakaalit ja kanat. Parsakaalien joukossa on myös pottua, koska parsakaalisose pelkästään on aikamoista lirua. Kana ei näytä keitettynä kovinkaan herkulliselta. Ei tosin näytä mikään muukaan liha.Sitten soseutin keiteyt ainekset. Parsakaalipohjan soseutin mahdollisimman tasaiseksi, ja kanat lisäsinkin vasta jälkikäteen, jotta saisin vähän sattumia joukkoon. Kuitenkin niin pieneksi, että ne menevät kurkusta alas.
Sitten halkaisin avokadot ja tein puolikkaisiin verkkomaiset viillot. Kaivoin "lihan" irti kuoresta lusikalla ja heitin avokadokuutiot soseen joukkoon. Lisäksi raastoin hieman sitruunan kuorta ja puristin aivan aavistuksen mehua makua tuomaan. Lisäsin soseeseen myös rasvalisän, vaikkei sitä todennäköisesti avokadon takia olisikaan tarvinnut.


Ja siinä se nyt on! Ei ehkä yhtä herkullinen ruokakuva kuin Maxin delissä, mutta mielestäni ihan kohtuullinen veto näin kotikokilta. Ehkei avokado parsakaalin seassakaan ole Pihvin ykkösherkku, mutta ainakin hän ruokansa söi hyvillä mielin. Huomenna ajattelin kyllä kokeilla bolognesea. Tomaatti olisikin meille aivan uusi tuttavuus.