Hetkonen. Miksi mikrossa on lautanen täynnä ruokaa? Vaihdoinko jo Pihville vaipan? Pitikö mun olla jossain tänään? Käskettiinkö mun varata aika jonnekin kokeisiin? Annoinkohan lapselle jo D-Vitamiinit? Kysymykset, jotka pyörivät mielessäni päivittäin.

Olen ystävilleni vitsaillut, että synnytin lapsen ja istukan lisäksi myös sen osan aivoistani, jossa lähimuisti sijaitsee. Viimeaikoina olen alkanut epäillä, että ehkä se ei olekaan vitsi. Mulla on aina ollut aivan tajuttoman huono nimimuisti, mutta kyllä mä sentään sellaiset arkipäiväiset asiat, kuten työvuorot tai neuvola-ajat olen muistanut. Eilinen neuvola-aika mun piti tarkistaa neuvolakortista viikon sisällä varmaan kymmenen kertaa. Mikä päivä, mikä kellonaika. Minun piti myös ostaa kauppareissulla kasviksia ja kuukautissiteitä. Ensimmäisellä kauppareissulla jäi kasvikset ja siteet, toisella siteet. Kolmannella laukku ja lompakko. Vielä en sentään ole unohtanut lastani minnekään.

Minulla saattaa ajatus katketa kesken lauseen. En enää yhtäkkiä muistakaan mikä oli se sanomani kantava ajatus ja sitä kautta myös lause jää kesken. Joskus lause jää kesken huomaamattani, jolloin kuulijan täytyy kysyä mitä olin sanomassa. Usein en muista, vaan jään vaan änkyttämään ja lopulta tuijottamaan tyhjyyteen. Joku voisi ajatella, että kyse on ehkä unen puutteesta, mutta meillä on ihan vauvasta asti saanut nukkua yönsä hyvin, vaikkakin Pihvin nukuttamisen kanssa onkin ollut ongelmia ja omat kommervenkkinsä (näin hieman vähätellen) alusta alkaen.

Muistamattomuus vaikuttaa arkeeni. Lähden Pihvin kanssa päiväunilenkille ulos ja jätän hanskat ja pipon kotiin. Kärsin sitten kylmyydestä sen reilun puolentoista tunnin ajan, jonka jälkeen rohkaistun kantamaan kopan ylös parvekkeelle, sillä unta hän on saanut jo vähimmäistarpeensa. Saatan olla menossa vessaan ja pysähtyä kesken matkan ja miettiä minne olinkaan menossa.

En oikeastaan ole ottanut asiaa puheeksi neuvolassa, vaikka ehkä pitäisi. Kaiken kokemamme jälkeen ajattelen niin, ettei sieltä oikeastaan apua saa. Meillä ei sitäpaitsi vieläkään ole ollut tapaamista oman, sen ihan virallisen ja toivottavasti vihoviimeisen neuvolaterveydenhoitajan kanssa. Pihvin seuraava neuvolakäynti olisi vasta kesällä sulun aikaan, jolloin siellä otetaan vastaan vain vastasyntyneet ja äitiysneuvolaan tulevat. Katsotaan paheneeko tilanne vai onko tämä vielä sitä vauva-ajan usvaa.

PS. 8kk tarkastuksessa painoa oli 9700g ja pituutta 74cm. Aika skrode kundi siis. Keneenhän tullut? Ei ainakaan meihin vanhempiin.