Sain Tipulassa -blogin Emoselta haasteen vastata yhteentoista kysymykseen kokien elämäämme ja blogiani. Hänen ajatuksenaan oli, että vastaukset olisi voinut myös hoitaa kuvin, ja pyrinkin nappaamaan kuvia sanojen sekaan. Huomatkaa kuitenkin, että kuvat ovat pikaotoksiaja ihan vaan kuvituskuvaa :)

1. Millainen on kaunis kattaus?
- Kauniita kattauksia on monenlaisia. Yleisesti ottaen tykkään siitä, että asiat sointuvat yhteen ja kokonaisuus näyttää harmooniselta. Kaunis kattaus on sellainen, joka sopii väreiltään ja olemukseltaan siihen tilaisuuteen, jota varten kattaus on tehty.


2. Mikä on parasta aamuissa?
- Parasta aamuissa on se, kun viereistestä pinnasängystä alkaa kuulua pientä ähkintää ja sinne kurkatessa kohtaan vielä hieman uniset silmät ja iloisen hymyn. Sitten nostan Pihvin viereeni ja annan aamumaidot, ja samalla silittelemme ja tuijotamme toisiamme. Niitä hetkiä en vaihtaisi mihinkään!


3. Mistä vaattesta et luovu?
- Täällä on paljonkin vaatteita, joista en millään tohtisi luopua. Enkä ainakaan tähän päivään mennessä ole luopunut. Omissa käyttövaatteissani on lähinnä "kulutustavaraa". Ne elävät elinkaarensa ja päätyvät rikkinäisenä kierrätykseen. Jos kasvan niistä ulos, laitan ne kirpputorille. Noin yleisesti ottaen olen farkkuihmisiä, joten farkut ovat varmaan sellainen luottovaate, joita en suostuisi vaaterepertuaaristani poistamaan.


4. Mistä sinun kesäsi on tehty?
- Mansikoista, jäätelöstä, auringosta ja ulkona olemisesta. Itä-Suomesta. Olen myös aivan pienestä pitäen käynyt leireillä, ja käyn vieläkin ohjaajan roolissa. Leirielämä on myös tärkeä osa kesääni.

5. Mikä väri hallitsee kotonasi?
- Täällä ei varmasti ole hallitsevaa väriä, ellei rumaa ja kellastunutta mäntyparkettia oteta lukuun. Se hallitsee makuu- ja kylpyhuonetta lukuunottamatta koko asuntoa. Omassa sisustuksessa toistuvat vaaleat ja kylmät sävyt. Ehkä jos täältä jotain hallitsevaa pitäisi etsiä, niin se olisi sinisen eri sävyt. Sitä löytyy jokaisesta huoneesta, ehkä vähän vahingossa. Yleisesti ottaen olen pitänyt sisustukemme linjat vaaleina ja selkeinä.6. Millaista on arkiruokasi?
- Riippuu valmistajasta. Avokin bravuureita ovat makaroonimössö ja tulinen tonnikalatöhnä. Itse tykkään touhuta hellan ääressä, ja arkiruokaa voi olla vaikka karjalanpaisti. Useimmiten arkiruokamme sanelee hinta, joten hyvin sika-nauta -pohjaisella sapuskalla mennään. Perinteinen suomalainen kotiruoka twistillä, se on se minun juttuni.

Nyt superdieetin aikana arkiruoka on ollut lähinnä porkkanaa, rahkaa ja raejuustoa :D Ehkä se voisi olla jotain vähän muutakin, jos tässä vauva- ja pääsykoearjen keskellä jaksaisi vähän panostaa.

7. Miten aiot viettää / vietit vappua?
- Me matkaamme vapuksi avokin kotiseuduille. Vappuaattoa vietämme kälyni kotona, ja Pihvi on silloin appiukolla hoidettavana. Vappuaamuna suuntaamme torille ihmettelemään menoa ja meininkiä. Ja siitä dietistä huolimatta aion vappuna sallia itselleni simat ja munkit!

Toissapäivänä ostettiin Pihville poitsun eka vappupallo :)


8. Mikä on lempikukkasi?
- Keväisin innostun aina tulppaaneista vararikkoon asti. Kauniimpia kukkia ovat luonnonkukat. Esimerkiksi lupiini on yksi lemppareistani. Pidän hurjasti myös pioneista, leinikeistä ja neilikoista. Hempeät ja hennot kukat purevat minuun, mutta kyllä esimerkiksi syksyä kohden mentäessä myös vahvemmat värit miellyttävät silmää. Rakastan kaikkia kukkia. Myös voikukkia!
9. Jos saisit vuorokauteen lisätunteja, mihin käyttäisit ne?
- Tähän varmaan kuuluisi vastata, että Pihviin, mutta tosiasiassa käyttäisin varmaan ne lisätunnit pääsykokeisiin lukemiseen. Muut tunnit voisin sitten omistaa perheelle.

10. Tykkäätkö tuunata vai ostatko mielummin valmista?
- Tykkäisin tuunata, jos osaisin. Mulla on villejä visioita ja keksin mitä hurjempiakin tuunausideoita, mutta toteutuspuoli onkin vähän toinen juttu. Pinterest on yksi lempi somekanavistani, mutta harvoin onnistun toteuttamaan ideoita yhtä hienosti kuin ne on siellä esitetty. Onneksi mulla on ihan suht käteviä käsiä tässä ympärilläni. Esimerkiksi vanha aitanovi muuttui pöydäksi vanhempieni huomassa ihan yks kaks!

11. Mikä on blogisi The Juttu?
- Hmmph... tämä on se vaikea kysymys. Mä olen monesti miettinyt miten erottua äitiblogien kohesiivisesta massasta. Tai että erotunko ylipäätään. Ehkä se on se satunnainen yhteiskunnallinen kirjoittelu, ilman, että tämä olisi enitenvituttaakaikki -blogi? Ja että tämä blogi ei ole pelkkää kukkakuvaa, photoshoppia, #ootd:tä ja vauvajuttuja, vaikka onkin kaikkea sitä. Tai siihen ainakin pyrin.

Ja tässä se on sitten haasteen saajille:

1. Miksi bloggaat?
2. Mikä on salainen paheesi?
3. Mistä asioista haaveilet?
4. Millanen on hyvä blogi?
5. Mikä on pukeutumisesi kulmakivi?
6. Mistä vuodenajasta tykkäät eniten ja miksi?
7. Jos voittaisit seitsemän oikein lotossa, niin mitä tekisit?
8. Mitä aiot tehdä lomalla?
9. Iskeekö sinulle koskaan ns. "writer's block" ja mitä teet siinä tilanteessa?
10. Äänestitkö?
11. Mikä on parasta juuri nyt?

Haasteen saa MammaMiia, Onnentähtiä, Yhteenkasvettu, HiekkaleikkejäMorrning GloryPa Lazia ja Aslan&Kaplan. Blogeja pitäisi kai haastaa yksitoista, mutta on vaikea löytää sellaisia blogeja, jotka eivät haasteeseen olisi jo vastanneet.