Liikunta ja terveellisemmät elämäntavat saivat minut innostumaan myös kauneudenhoidosta ihan uudella tavalla. Olen se, joka ei raaski ostaa ihonhoitotuotteitaan kempparista, vaan suuntaa tutun ja turvallisen Erisanin luo marketin hyllyjen väliin ja kasvorasvananikin toimii apteekin perinteinen Aqualan.

Kaikki oikeastaan alkoi muutama viikko sitten, kun kälyltäni lahjaksi saatu No7. päivävoide loppui. Kävelin läheiseen Emotioniin ja pyysin myyjältä apua sekaiholleni sopivan voiteen löytämiseen. Hän tarjosi minulle Biothermin Aquasource geelivoidetta. Ra(i)kkautta ensi yrittämällä! Voide on miellyttävän tuoksuinen ja silkkisen pehmeä koostumukseltaan. Se imeytyy hyvin ja kosteuttaa oikeasti koko päivän, sillä aamulla laitettu voide tuntuu iholla (hyvällä tavalla) vielä illalla ennen iltapesuja.


Koska kokemus Aquasourcesta oli niin positiivinen, päätin panostaa myös ihon puhdistustuotteisiin. Biotherm tuntui luonnolliselta valinnalta, sillä olihan minulla jo merkin kasvorasva sekä jo aiemmin anopiltani saatu deodorantti, joka muuten sekin on aivan huipputuote (kestää jopa salilla rehkimisen). Päädyin ostamaan sarjan Biosource puhdistusemulsion ja kasvoveden. Vajaan viikon käytön perusteella on vielä hankala sanoa tuloksista, mutta geelivoiteen tavoin molemmat puhdistustuotteet tuntuvat ihanilta ja jättivät miellyttävän tunteen iholle. Lisäksi iho tuntuu puhdistuksen jälkeen raikkaalta.
Ainoa miinus, jonka Biothermille annan, tulee hinnasta. Nämä neljä tuotetta yhdessä ovat kertaostoksena noin 100€ luokkaa (tosin deodorantti oli jo omasta takaa). Tietystikään ne eivät kaikki lopu tismalleen samaan aikaan, joten tulevaisuudessa investoinnit tulevat kertaostoksena tuntumaan hieman vähemmän. Eikä Biotherm nyt missään nimessä sieltä kalleimmasta päästä ole. Voin kuitenkin nyt jo sanoa, että panostus hyviin ihonhoitotuotteisiin kannattaa tehdä, sillä esimerkiksi ikä näkyy usein ensimmäisenä kasvojen ja dekolteen iholla. Parhaan avun oikeiden ja hyvien ihonhoitotuotteiden löytämiseen saa juuri ammattilaiselta, joten ei kun rohkeasti kempparikaupoille!


Lopuksi haluaisin vielä jakaa uuden, myös kevyeen ruokavalioon sopivan tomaattisalsan reseptin. Inspiraation sain muutama kuukausi sitten, kun kävimme avokin kanssa syömässä Chicosissa, ja annokseeni kuului aivan syntisen hyvä salsa. Suosittelen testaamaan!

Tarvitset:

1kg tomaatteja
2 chilipaprikaa
1/3 tuoretta korianteria
1 iso punasipuli
Ripaus suolaa, sokeria ja pippuria

Kuutioi tomaatit ja punasipuli. Silppua chili ja korianteri ja lisää tomaatti- ja sipulikuutioiden joukkoon. Laita sekaan myös mausteet. Sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia, mielellään jopa yön yli. Omnomnom!


PS. Suhteita voit toki muuttaa makusi mukaan. Tämä ei ole kovin tulinen versio, ja sopii siksi hyvin esimerkiksi kasvislisäkkeeksi :)