Tukes julkaisi tänään listan vaarallisista ja markkinoilta poistettavista syöttötuoleista. Arvasin jo ennen listan avaamista, että meidän entinen syöttötuolimme Emma Easy tulisi löytymään sieltä. Käytännön kotitesteissäkin olemme todenneet, että kyseinen tuoli ei missään nimessä sopinut enää reilun seitsemänkuisen, tukevasti istuvan ja… noh… kauniisti sanottuna omatoimisen lapsen ruokkimiseen. Jossain vaiheessa jokaisen ruokailun yhteydessä saimme korjata pojan asentoa ja asettaa jalat takaisin niille kuuluvalle paikalle, koska hän oli kovaa vauhtia tulossa tuolista pois. Siis seitsemänkuisena. Myös niskojen taittuminen oli pari kertaa lähellä, kun tuoli keikkasi oikein kunnolla (muistatteko miten tuolilla keikuttiin aikoinaan koulussa?). Onneksi molemmilla kerroilla oli meistä toinen vieressä ja ottamassa tuolia vastaan. En edes halua ajatella mitä olisi voinut käydä, jos olisimme olleet sillä hetkellä vaikka lämmittämässä ruokaa tai siivoamassa ruokailusta aiheutuneita sotkuja.

Vihdoin se oli täällä!
Vähän ruuveja, simppeli kasata, eikö?
Todellisuudessa tämäkin kokoamisprojekti kaiversi mun hermoja
Me luovuimme tuolista heti, kun ongelmia alkoi ilmaantua. Se vietiin mummulaan, mutta nyt viimeisempien tietojen valossa saattaa se joutaa sieltäkin kaatopaikalle. Tilalle hankittiin i'coo Pharo syöttötuoli. Se maksoi alle 50€, mutta verrattuna edeltäjäänsä se on osoittautunut kultaakin kalliimmaksi. Se on jämäkämpi ja kookkaampi kuin Emman tuoli, mutta toisaalta ehkä miellyttää silmääni enemmän. Ja toimii myös stokkemaisesti juniortuolina.

Lopputulos on kuitenkin tässä - ja ei voi kun hymyillä!
Jo pelkästä sivuprofiilista näkee, että tämä tuoli on jämäkämpi kuin edeltäjänsä.
Koti on yksi vaarallisimmista paikoista, varsinkin pienelle lapselle. Kaapit ovat täynnä pesuaineita, pistorasiat pikkurillin mentäviä, huonekalujen kulmat teräviä, lelut täynnä pikkuosia ja niin edelleen. Toki pesuaineet on meillä nostettu Pihvin ulottumattomiin ja tyhjät pistorasiat suojattu, mutta esimerkiksi koko huushollin huonekalustoa ei vain voitu uusia lapsen tulon myötä, vaikka paljosta ollaankin luovuttu turvallisuussyistä. Ei lasta voi kuitenkaan upottaa pumpuliin. Puusta voi pudota ja kätensä katkaista, mutta sen takia ei pitäisi olla kiipeämättä puuhun. Mielestäni on kuitenkin järkevää pyrkiä karsimaan sellaisia haittoja, joille jotain voit tehdä rajoittamatta lapsen elämää liikaa. Kuten esimerkiksi vaihtaa syöttötuolia, koska se ei ole tukeva ja siten vastaa lapsesi tarpeita. En minä ainakaan ehdoin tahdoin halua tuoda mahdollisesti vaarallisia esineitä lapseni ulottuville. Ja näin musta tulisi jokaisen äidin toimia.