Huh! Selvisimme ehjin nahoin. Pihvi käyttäytyi vieraskoreasti ja sulatti kaikkien laivalla olleiden ruotsalaismummojen sydämet. Buffan ruoka oli ihanaa, perhe sai mukavan miniloman ja me avokin kanssa tarvitun irtioton arjesta. Pihville ne parhaat muistot varmaan välittyvät reilusta 200 valokuvasta, jotka kahden päivän aikana räpsimme.

Tukholmassa aikaa ei ollut tuhlattavaksi kuin kuutisen tuntia, joten pääsuunnitelmamme oli käydä Djurgårdenissa ja Skansenissa. Skansenin vierailun jälkeen aikaa jäi vain reilu tunti, joten suuntasimme takaisin laivaan. Näin jälkikäteen harmittaa, koska olisimmehan voineet käydä samalla Grönä Lundissa vaikkapa karusellissa, Djurgårdenissa kun kerta olimme. Noh - poika ja vanhemmat pääsivät ansaituille päiväunille.

TaxFreessä tulikin sitten tuhlailtua niin aikaa kuin rahaa. Mukaan tarttui niitä ah-niin-ihania Biothermin ihonhoitotuotteita kuin luonnonmukainen shampoo ja hoitoainen pari. Ostin myös tuliaisia, ja myös Pihvin "tyttöystävän" yksivuotislahja tuli hankittua samalla.

Käteen jäi materian lisäksi levännyt mieli ja kasa ihania muistoja. Tällä kokoonpanolla lähden reissaamaan koska vaan, minne vaan! Uutta laivamatkaakin on suunnitteilla syksyksi, niin ihana miniloma meillä oli! Vaikka täytyy myöntää, että 11 neliömetrin asunto aiheutti myös muutaman kipakan sanan avoparin välillä :D

Meillä oli ihan superihana hytti. Se olisi ollut täydellinen, jos siinä olisi ollut ikkuna.Satamasta pääsi kätevästi bussilla T-Centraleniin. Toki lautta Djurgårdeniin olisi kulkenut myös Viikkarin terminaalin vierestä, mutta emme halunneet lähteä seikkailemaan.

Odottelimme lautan tuloa ja katselimme kaihoisasti Grönä Lundin huvituksia. Ilma oli aika harmaa, mutta lämmin. Eikä loppupeleissä edes satanut yhtään.Pieni välipala- ja lounastauko ennen eläimien ja maisemien tiirailuaTiedättekö Ruttopuiston hormonilokit? No nämä hanhet olivat varmaan kolme kertaa niiden kokoisia.


Oli hieman kohtalokkaan näköistä, kun ilvesaitauksesta löytyi pienenpieni lippalakki

Uskomatonta miten lähelle eläimiä pääsi katsomaan


Kengät eivät pysyneet matkalaisista pienimmän jaloissa
Tätäkin olisi voinut vaikka silittää


Skansenissa oli myös esillä saamelaisten asumuksia ja kulttuuria. Myös suomalaista kulttuuria olisi ollut jossain päin saarta esillä, mutta naureskelimme sen todennäköisesti sisältävän jonkun kuuskytlukulaisen kerrostalolähiön. Tai jos siellä olisi joku savupirtti, niin ruotsalaisittain siinä esiteltäisiin "suomalaisia asumuksia 90-luvun taitteessa"
Ennen lautan lähtö ehdittiin huitaisemaan kesän ekat pehmikset

Tähän laivaan menivät useimmat samalla pysäkillä lautasta jääneet. Me ei. Oli kyllä aika loistoristeilijän näköinen. Mitähän hytti tuollaisessa maksaisi?

Tutut omat lelut olivat levällään hytin lattialla, ja niillä kyllä ehdittiin leikkiä monet kerrat!

Tässä kuvasarjassa on nyt paljon "lehmä edestä, lehmä takaa, lehmä syö, lehmä makaa" -meininkiä. Uskokaa tai älkää, mä rajasin kyllä kuvien määrää ja jouduin käymään kauhean kamppailun muutaman otoksen poisjättämisestä. Mä vaan ihastuin niin täydellisesti Skansenin maalaismaisemiin ja luonnonläheisyyteen, että oli pakko olla jatkuvasti räpsimässä. Djurgården muutenkin erosi keskusta-alueesta edukseen. Jos Tukholmassa pitäisi asua, niin mä asuisin siellä. Toivottavasti edes hitunen reissun tunnelmasta välittyi kuvista.

Ja sitten vielä se vinkki viikonlopulle: Jos asut tai satut oleskelemaan Kehä kolmosen sisäpuolella tänä viikonloppuna, niin poikkeapa Vantaalla Tikkurilassa Kansainvälisillä suurmarkkinoilla. Me kävimme tutustumassa siellä tänään, ja ilmassa oli oikein suuren urheilujuhlan tuntua. Kojuja oli ainakin Italiasta, Hollannista, Saksasta, Espanjasta ja Vietnamista. Ja siis ihan oikeasti Italiasta, Hollannista, Saksasta, Espanjasta ja Vietnamista. Ei siis perinteistä savolaisukkoa myymässä "aitoa" espanjalaista "tsorriitsomakkarroo". Tänään ei markkinoilla ollut vielä kovaa yleisöryntäystä, mutta viikonloppuna varmasti vilkastuu. Kojut ovat auki vielä lauantaina 10-20 ja sunnuntaina 10-18.

Meillä mukaan tarttui mausteita suomalaiselta yrittäjältä, kukkia Hollannista ja suklaata Italiasta
Tämä italialainen herkku syötiin kera belgialaisten mansikoiden