Huomenna koittaa meidän perheelle suuri päivä, kun matkaamme ensimmäistä kertaa yhdessä ulkomaille. Suuri ulkomaanreissumme suuntaa Tukholmaan. Näin vajaa 20 tuntia ennen lähtöä iski paniikki, että mitä matkalle oikeastaan pakataan mukaan, kun matkaan lähtee kymmenkuinen pikkujäbä.

Pakkauslista Pihvin osalta näyttää tällä hetkellä tältä:
- Matkarattaat
- Matkasänky ja petivaatteet
- Paljon (vaihto)vaatteita
- Vaippoja
- Ruokarytmin mukaiset ateriat jokaiselle päivälle, just in case buffassa ei ole mitään pikkumiehelle sopivaa
- Kipulääkkeitä, nenäfriida ja muut vastaavat hätätarpeet
- Kelakortti
- Leluja
- Tula

Hyvin todennäköisesti suurin osa matkasta tullaan viettämään omassa hytissä. Pihvi on ehkä vielä liian pieni leikkipaikkoihin, vaikka toki niitäkin voidaan käydä kurkistamassa. Elän toivossa, että keskellä viikkoa pahimmat bilettäjät ahertavat töidensä parissa maissa ja laivalla olisi suht rauhallista. Toki olemme ottaneet hieman paremman hytin jo ihan viihtyvyydenkin kannalta, joten emme majaile konehuoneen alla örveltäjien seassa.

Tukholmassa seikkailuun on aikaa maksimissaan viitisen tuntia. Siellä tuli käytyä viimeksi joku seitsemän vuotta sitten lukion ruotsinkurssin reissulla, joten turisteilu ja kartan väärinpäin katsominen tulee ottaa huomioon. Olisi kiva käydä Tukholman eläintarhassa tai Gröna Lundin huvipuistossa, mutta molempiin ei ehdi millään. Kummastahan olisi enemmän iloa meidän perheelle? Toisaalta olisi myös kiva tallailla vanhassa kaupungissa ja nauttia lounasta ja kupit kahvia muuallakin kuin Burger Kingissä ja Starbucksissa, ne kun eivät enää mitään varsinaisia nähtävyyksiä ole. Ja avokki haaveilee kovasti kesäkengistä ja minä Lagerhausista, eli miten mahduttaa vähän shoppailuakin tiukkaan aikatauluun?

Kaikki viimehetken vinkit Tukholmasta ja vuosikkaan kanssa matkustamisesta otetaan kiitollisena vastaan. Eli keulaportti auki ja kohti Viking Linen terminaalia! Seuraavan kerran voin varmaan huokaista helpotuksesta keskiviikkoiltana, kun jalat ovat tukevasti kiinni kotiparketissa.