Vietimme keskiviikkona perheen kesken kesän ensimmäistä piknikkiä. Jo tänään vuorossa oli toinen, vähän suuremman perheen kesken. Tämä reissu ei mennyt niinkuin Strömsössä, sillä lähtökiireissä onnistuin rikkomaan iki-ihanan punaisen Airamini: Laskiessani mielestäni helläkätisesti viltti-, viihdyke- ja lämmikelaukkua maahan mennäkseni laittamaan kenkiä jalkaan, kuulin entuudestaan tutun helinän laukun pohjalla (korostaisin tässä vaiheessa, että kyseessä on elämäni toinen iki-ihana Airam). Samalla kankaan läpi humahti kasa kuumaa kahvia parketille. Itkuhan siinä meinasi päästä, mutta ei auttanut kuin lähteä kauppaan ostamaan uutta termaria ja ruveta keittämään uutta pannullista kahvia. Vannoin vielä uutta pannullista keittäessäni, että jos vielä rikkoisin senkin Airamin, tyytyisin tumpelona terästermariin.


Evääksi mukaan lähti Jumbon Citymarketin maankuuluja patonkeja, mansikoita, surullisenkuuluisaa kahvia, mokkapaloja, wrappeja, pikkusuolaista, viinirypäleitä ja vettä. Paljon vettä. Päivä oli aika kuuma, ja meidän keittiön mittari näytti reipasta 30 astetta auringossa. Varjolämpö hipoi siis varmaankin pariakymmentä, mutta välillä koleaksi yltynyt tuuli ja paksut pilvilaatat aiheuttivat piknikkeilijöissä kananlihaksikin kutsuttuja ihoreaktioita. Oli kuitenkin ihanaa istua ulkona ja nauttia kesän ensimmäisistä päivistä. Jutella, vaihtaa kuulumisia, vitsailla, nauraa ja maistella ruokia ja kesän makuja. Pihvikin nautti täysin rinnoin nurmikon kosketuksesta ja tuulenvireestä, vähän enemmän ikäisestään seurasta sekä omista piknikeväistään (ruisnaksuja, riisikakkuja, hedelmiä ja hedelmäsosetta). Poika on ollut viime viikot kovin levoton sisällä. Ehkä nyt ollaan siinä pisteessä, että ulkoilu alkaa kiinnostamaan myös pikku-ukkoa. Lähipuistot ja oma piha ovatkin olleet kovassa kulutuksessa viime aikoina.

Jotta tunkisin nyt nokkani tähän lastevaatekeskusteluunkin, niin huomatkaa, että meillä saa konttailla ruohikossa Gugguissa ja Mini Rodineissa ;)

Piknikit ovat ilman muuta yksi paras ja halvin kesätekeminen niin perheelliselle, kaveriporukalle tai vaikka yksinkin. Jos eväät tekee oikeasti itse, ei lounaalle jää paljoa hintaa. Kunhan ilmat vielä vähän lämpenevät, on tarkoitus ottaa mukaan kesäpelejä. Niistä petankki on ehdoton suosikkini. Yksin ollessa on kiva vaikka lukea kirjaa ja nautti auringosta ja omista ajatuksista. Hengähtää.


Tämän meidän piknikpuiston ehdoton bonus oli se, että vierestä löytyi leikkipuisto kaikkine huvituksineen. Mutta muuallakin pääkaupunkiseudulla on paljon puistoja ja rantoja, joihin on kiva lähteä viettämään muutamia tunteja tai vaikka koko päivä! Kun katsoo ympärilleen, löytää sopivia viheralueita yllättävistäkin paikoista. Helsingin keskustassa Ruttopuisto on yksi suosikeista. Siellä on itselleni lukioaikojen nostalgiaa. Ja jopa Ruttopuistoon mentäessä on helppo nauttia niistä aiemmin mainitsemistani maankuuluista patongeista, sillä samoja herkkuja valmistetaan myös Street Kitchenissä Keskuskatu 7 (WTC:n talo Ateneumin takana).Mutsi suosittelee!