Suomen kesä ja kärpäset. Ulkona +10 astetta ja vettä sataa. Selkeästi juhannuskelit. Luonto kukkii ja niin kukkii myös minun naamani - varma kesän merkki. Vaikkakin kun ulos katsoo, niin tuntuu ihan syksyltä. Ja mielikin on syksyinen. Ei maassa, mutta tosi väsynyt. Voi aurinko, että kaipaankin sinua!

Ajettiin koko perheen voimin tänne iloiseen Itä-Suomeen juhannuksen viettoon. Mieskin sai ruhtinaalliset viisi vapaapäivää putkeen, joten kotimatka koittaa vasta maanantaina. Kerrankin ei tarvitse hosua minnekään. Sää tosin aiheuttaa sen, ettei tulekaan hosuttua paikasta toiseen. Pihvi-poloinen on aivan itikoiden syömä, enkä oikein tiedä millä suojaisin ressukkaa vaatteiden lisäksi. Me kävimme tänään naisvoimin tekemässä juhannusvastat saunaan, ja samalla minäkin otin yhteen noin kahdenmiljoonan itikan kanssa. Eniten kärsi naama, tosin onneksi pistoja ei erota kaikista noista finneistä. Ei me cityihmiset vaan olla totuttu tällaiseen.

Mitä juhannukseen tulee, niin omalla kohdalla se on ihan luonnollisesti alkoholiton. Miksikään kukkahattutädiksi musta ei ole, ja musta alkoholin kohtuukäytön malli voi ihan hyvin tulla kotoota. Saunakalja tai ruokaviini on ok, mutta päihtyneenä ei lasten edessä saa esiintyä missään nimessä. Omassa entisessä elämässäni olen nähnyt ikävän läheltä sellaista alkoholin väärinkäyttöä lasten läheisyydessä, että oikein pahaa tekee muistella. Mikään ei ole ällöttävämpää kuin ne kännipäissään lapsille länkyttävät ihmiset. Mutta silti alkoholista ei mun mielestä saa tehdä mitään tabua. Se jos mikä innostaa ennenaikaisiin ja onnettomiin kokeiluihin.

Meidän tähän juhannukseen kuuluu grillailua ja perheen kanssa touhuamista. Eilen suunniteltiin tulevaa ja käytiin tekemässä ikkunaostoksia. Minulla ja oikeastaan myös avokilla sormet syyhysivät siihen tahtiin, että melkein tuli tehtyä ihan konkreettisiakin ostoksia. Vielä kuitenkin himmaillaan ja mietitään. Tänään käytiin Tivoli Sariolassa, ja Pihvikin pääsi nauttimaan muutamasta karusellista ja maailmanpyörästä. Kamera jäi harmikseni tällä juhannusreissulla kotiin, joten jouduimme napsimaan ne muutamat kuvat kännykällä.

Hyvää juhannusta! 

Ps. Mikä keskikesä? Onko ollut jo joku alkukesä?