No nyt se on tehty. "Ihan potentiaalinen ihmisasumus" on meidän elokuun alusta lähtien! Ensimmäinen tarjouksemme meni läpi, ehkä osin myös meidän ihmetykseksi. Sormet syyhyävät jo eri lattiavaihtoehtoja, seinämaaleja, tapetteja ja keittiön välitilan kaakeleita. Pihvin huonetta pääsee jopa vähän sisustamaan, vaikka muuten meillä onkin jo huonekalut "kasassa".

Lattiamateriaaliksi on nyt valikoitumassa valkoinen, lankkumainen laminaatti. Myös joku vastaava harmahtava kiinnostasi, mutta pelkään sen riitelevän ladonovesta tehdyn ruokapöytämme kanssa. Parketti on alusta asti ollut avokille ehdoton ei, koska hän ymmärtää parketin vain sellaisena männynkeltaisena palalaattana, joka meillä nykyisessä vuokra-asunnossa on. Minua itseäni olisi kiinnostanut korkki jo ekologisistakin syistä, mutta kivannäköiset korkkilattiat maksavat neliöltä melkein kolme kertaa enemmän kuin valitsemamme laminaatti.

Seinien pääväri on todennäköisesti Tikkurilan "Höyry". Pidän värin puhtaasta ja kylmästä valkoisuudesta. Punertavat, kellertävät ja vihertävät valkoiset karsiutuivat hyvin äkkiä pois, vaikka yksittäiskappaleina maalinäytehyllyssä ne näyttivät vielä hyviltä ja ihan valkoisilta. Höyry ei myöskään ollut sinertävä, vaan ennemminkin harmaaseen taittuva, ja valikoitui siksi ehdottomasti parhaaksi.
Yhteen seinään olohuoneessa suunnittelin hieman tummempaa, ehkä violettiin taittuvaa kylmää harmaata, ajatuksena tuoda hieman väriä muuten kovin valkoiseen asuntoon. Minua vähän naurattaa ajatus siitä, että luulen tosiaan tuovani kyseisellä maalilla VÄRIÄ asuntoon. Mutta haluan pitää linjat simppelinä ja sisutaa mielummin verhoilla, tyynyillä ja piensisustustavaroilla, jotka ovat helposti vaihdettavissa, jos mieli muuttuukin. Seiniä ei viitsi ihan joka välissä maalata.

Makuuhuoneisiin kaavailin ensin tapetteja, ja löysinkin pari ihanaa vaihtoehtoa. Pihvin huoneeseen olisin halunnut laittaa yhdelle seinälle valkoisen tapetin, jossa on mustia keinuhevosia. Mutta riiteleekö se liian helposti muiden kuvioiden ja kuosien kanssa, ja vaikeuttaako se esimerkiksi verhojen valintaa?
Meidän makkariin löysin joko kivan graaffisen kuvion tai lautaseinätapetin, mutta yhdisteltävyys epäilyttää varsinkin niistä ensimmäisen kanssa. Vihdoinkin kun saa tehdä omaa kotia, niin haluaa jotenkin harmoonisen kokonaisuuden.

Keittiön välitilaan haluaisimme, yllätys yllätys, kiiltävänvalkoiset ja "kohopintaiset" laatat. Tosin tämänkin suunnittelussa olen aivan pulassa, sillä laatathan voi latoa monella eri tavalla.
Keittiön kaappien ovissa on meistä ehkä hieman vanhahtavat koristekaiverrukset, mutta ne ovat neutraalit ja saavat toistaiseksi jäädä. Täytyy jossain vaiheessa mittailla ovatko ovet nykystandardien kokoiset, koska itse rungossa emme ole havainneet suurempia vikoja. Pelkkä ovien vaihto siis saattaisi riittää.

Mutta mikä ihaninta, pääsen vihdoin ja viimein hankkimaan Pihville Brion puukeittiön! Tänne sitä ei ole ostettu, koska edes länsisiipeemme ei enää mahdu isoja hankintoja. Ajatuksena olisi myös hankkia pari säkkituolia, päästävedettävä sänky (ei ehkä vielä tällä aikataululla) ja jotain muuta pientä sisustuskamaa. Muutama Lack-hyllykin taitaa päästä Pihvin huoneen hankintalistalle. Ruokapöytään pitää hankkia uudet tuolit, sillä nykyiset kuuluvat vanhaan ruokaryhmäämme. Keittiö on hieman kapeampi kuin nykyinen keittiömme, joten ajattelimme myös pyytää pöytämme valmistajaa tekemään samantyylisen pirttipenkin seinän puolelle. Toiselle puolelle hankkisimme kolme ilmavaa haamutuolia.
Verhokankaita olen selaillut Eurokankaan sivuilta, ja taitaapa olla niin, että pääsen niitä heti huonekorkeuden selvittyä ompelemaan. Nykyiset Marimekot ja Vallilat pesen varmaan kaappiin odottamaan aikaansa.

Nyt ei muuta kuin repimään tapetteja ja lattiaa ja sutimaan seiniä siistiksi! Tässä vähän jo itseä heikottaa, että niinköhän tästä projektista kunnialla selviytyy. En ollenkaan tiedä onko mulla silmää sisustamiselle ja stailaamiselle, vai onko lopputulos jonkin sortin sekametelisoppa :D