Huh huh! Viikko on vierähtänyt aivan hurjaa vauhtia. Vieraita ja tekemistä on riittänyt jokaiselle päivälle, ja Pihvin synttäreitä onkin juhlittu monella eri kokoonpanolla, monessa eri paikassa. Eikä tämä vielä tähän lopu, vaan viimeiset vieraat ilmoittivat tulevansa ensi viikolla.

Pihvin ukki ja mumma kävivät viikkoa ennen varsinaisia juhlia. Silloin kävimme porukalla Heurekassa. Siellä riitti Pihvilläkin ihmettelemistä, ja pääsi hän ajelemaan myös jonkin sortin kaivosajoneuvoilla. Ehkä suurempaa antia Heureka tarjosi meille vanhemmille ja isovanhemmille, mutta hauskoja muistoja päivästä jäi!

Juhlat järjestettiin viime lauantaina. Kaikesta huolimatta päädyin tekemään sen voileipäkakun, joka oli kyllä yllättävän edullinen, mutta ehkä muuten virhe. Makua kehuttiin, mutta ulkomuodollisesti se oli ehkä rumin voileipäkakku ikinä. Lauta, jolle suunnittelin sen tekeväni, oli liian iso jääkaappiin. Jouduin siis korvaamaan leveyttä korkeudella. Virhe! Kakku ei meinannut pysyä kasassa, vaan jokainen leipäpino oli lähellä lähteä kaatumaan sivulle. Jouduin lopulta käyttämään grillitikkuja kasassapitämisessä. Oikein esteettistä! Sitä paitsi jos keskelle olisi laittanut vauvanuken pään, niin se kaikkine koristeluineen olisi näyttänyt aivan pimpiltä.
Määrällisesti onnistuin mitoittamaan tarpeet aika hyvin, vaikka yksi täytekakkupohja jäikin käyttämättä. Sen laitoin pakkaseen, siitä saa sitten jonkunnäköisen herkun tarvittaessa. Munavoita tein Hellapoliisin ohjeen mukaan tuplamäärän, koska piirakoitakin oli tuplasti. Sitä jäi minulle noin 90% yli tarpeen (???!!). Kävin vielä uudestaan katsomassa ohjeen, ja aivan varmasti suhteet oli oikeat. Joko vieraani eivät olleet munavoin ystäviä, tai sitten ohjeessa on jotain mätää.
Juhlien jälkeen käytiin vielä napsimassa yksivuotiskuvia lähialueella. Ei ehkä mitään ammattitasoa, mutta kyllä me saatiin mielestäni muutama ihan onnistunutkin otos, joissa kasvot näkyvät kauniisti ilman varoja ja joissa ilme ja asento ovat onnistuneet (nämä kaksi eivät kuulu niihin).Eilinen päivä jatkui juhlinnan merkeissä Linnanmäellä. Jonot Pihville sopiviin laitteisiin oli melkein pidemmät kuin niihin kaikista hurjimpiin ja suosituimpiin. Mutta se varmaan johtuu näiden laitteiden ilmaisuudesta. Itku pääsi pojalta joka kerta, kun laitteesta piti nousta pois. Meidän pieni hurjapää!
Tänään kävimme taas kokemassa uusia, kun kävimme polskimassa Flamingon vesipuistossa. Lastenaltaassa hurahtikin hienosti se reilu tunti, ja Pihvi tuntui olevan innoissaan.

Mutta eipä ne touhut tähän vielä lopu, sillä aamulla herätyskello soi neljän maissa ja suuntaamme kohti Helsinki-Vantaata ja Berliiniä (Pihvi parka). Toivottavasti lento sujuu hyvin väsymyksestä ja aikaisesta herätyksestä huolimatta!
Kävin apteekista hakemassa puuduttavia korvatippoja pienelle miehelle ja korvatulppia kanssamatkustajille. Hoitolaukku on pakattu täyteen ruokaa ja tärkeimpiä leluja. Vähän taitaa vanhempia jännittää, vaikka Tukholmanreissu menikin todella hyvin.

Berliinissä ollaan aika avoimin mielin. Olen kuullut, että siellä olisi yksi maailman suurimissita eläintarhoista, ja se täytyy ehdottomasti katsastaa. Ja äitiä kiinnostaa kovasti nähdä paikka, jossa Berliinin muuri aikoinaan jakoi Saksoja. Palaamme vasta sunnuntai-iltana, joten aikaa kierrellä on melkein se kolme päivää. Mutta eiköhän hotellista löydy jonkinmoisia turistioppaita!

Että sellaista tähän hätään. Näiltä hulinoilta en ole juuri blogin ääreen ehtinyt, ja se on harmittanut vähän joka ilta. Seuraavan kerran postailenkin sitten aikaisintaan alkuviikosta :)