Siinä se nyt on, rakeinen masukkini. Kuvanottohetkellä viikkoja oli 16+2, ja vatsa oli jo yhtä valtava kuin edelliskerralla rakenneultrassa viikolla 20+jotain. Niitä kamalia kiloja on onneksi sentään ehkä kymmenen vähemmän ;) Mutta kyllä se vaan kasvaa vinhaa vauhtia. Liikkeitä tunnen jo monta kertaa päivässä. Se on aika hassua, sillä Pihvin istukka oli vatsan päällä, ja hänen liikkensä tuntuivat verrattain myöhään, vasta terävinä iskuina. Hipsutuksia olen tuntenut sieltä np-ultrasta asti, tai ainakin luulen niin. Eka tuntemus tuli nimittäin kesken ultrailun. Voi toki olla, että tuntemus ei ollut täysin aito ja liittyi vain liikkeeseen, jonka näin ultramonitorista.

Sain heinäkuun lopussa kaksi Liebster Award -haastetta, jotka ovat pyörineet mielessäni tasaisin väliajoin. Elämä on tuntunut välillä vaan niin hektiseltä, etten ole saanut tartuttua niihin. Nyt siis päätin ottaa härkää sarvista ja tehdä saamani haasteet. Yksittäisten blogien sijaan haastankin jokaisen tähän postaukseen eksyvän ihmisen perustamaan blogin ja ottamaan siellä haasteen vastaan! Ohjeet, aiemman haasteen ja antamani kysymykset löydät täältä.


Ensimmäisenä vastaan Just a peek in my head -blogin Miran haasteeseen:

1. Milloin aloitit kirjoittamaan blogia?
- Ensimmäistä blogiani olen alkanut kirjoittamaan varmaan joskus kymmenen vuotta sitten lukioikäisenä ja se sisälsi lähinnä mielipiteitä yhteiskunnallisista asioista. Niihin aikoihin olin oikeastaan aika aktiivisesti mukana parissakin poliittisessa nuorisojärjestössä. Toki olen edelleenkin, en vain enää yhtä aktiivisesti. Sen jälkeen olen kirjoittanut montaa eri blogia, mutta ne ovat kaikki päättyneet kirjoituskatkoihin sekä inspiraation ja lukijakunnan puutteeseen. Enää en ole itselleni niin ankara, vaan osaan myös arvostaa omia ajatuksiani sellaisenaan, ja pidän blogia vähän niinkuin päiväkirjana (joiden pitämisessä olen olut vähintään yhtä huono kuin blogienkin).

2. Kuinka avoin olet blogin kirjoittamisen suhteen?
- Aika avoin. Omista henkilökohtaisista asioistani voin kertoa vapaasti, mutta minulla on myös vanhempana vastuu miettiä mitä lapsistani julkaisen. Tietyistä lapsiini kohdistuvista asioista olen hyvinkin tarkka, eikä heidän oikeita nimiään tai naamakuvia tulla todennäköisesti ikinä näkemään blogin puolella. Tämä päätös on myös harmittanut minua, sillä eräällä toisella bloggaajalla on tismalleen saman niminen poika, ja olenkin tästä asiasta meinannut monesti möläyttää. Kyse kun ei kuitenkaan ole mistään ihan perusnimestä, vaikka suomalainen kalenterinimi onkin. Rajaan myös aika tarkkaan avokkini naaman ja oikean nimen blogin ulkopuolelle, sillä hänen tekemänsä työ on oikeastaan suurin syy tähän lapsia koskevaan päätökseen.

Naamaa koskeva päätökseni uskon pitävän hamaan loppuun asti. Nimen kanssa arvon ja taistelen joka päivä.

3. Ensimmäinen työpaikkasi?
- Ensimmäinen kesätyöpaikkani oli Runeberginkadun Alepassa "Tienaa tonni" -hengessä. Niillä rahoilla ostin basson ja vahvarin. Olin liian tyhmä basistiksi. Ensimmäinen vakityöpaikkani oli pikaruokaravintolassa.

4. Missä asioissa koet olevasi hyvä?
- Äitinä. Käsitöissä. Ruoanlaitossa.

5. Missä asioissa koet olevasi huono?
- Äitinä. Kodinhengettärenä. Provosoitumisessa (tai miten sen nyt ottaa, tavallaanhan olen siinä erittäin hyvä)

6. Mitä mieltä olet muiden mielipiteistä?
- Muiden mielipiteet ovat muiden mielipiteitä. Arvostan faktaan nojaavia mielipiteitä, jos kyseistä asiaa ei lähtökohtaisesti voi tulkita mututuntumalla. Esimerkiksi asiakysymyksiä, kuten nyt pinnalla olevaa pakolaisasiaa ei voi mielestäni perustella "koska musta tuntuu". Empatia ja auttamisenhalu voi tietysti kummuta faktoista, ja inhimillinen lähtökohta on toki asia erikseen (eli ei tarvita tilastoja jotta voidaan todeta ihmisten kärsivän hätää). Olen myös osittain sitä mieltä, että jokin mielipide voi olla väärä. Väärä mielipide on juuri sellainen, jota ei voi mitenkään perustella tai jota perustellaan löyhin faktoin ja ilman lähdekritiikkiä (MV-lehti, Wikipedia), ja joka perustuu tiedon puutteeseen. Eriävä mielipide ei tietenkään ole lähtökohtaisesti väärä. Joskus vaan tuntuu, että jonkun kanssakeskustelijan olisi hyvä todeta ettei oikeastaan tiedä keskusteltavasta asiasta mitään ja perustaa oman kantansa siihen mututuntumaan. Ja mielestäni mututuntumasta ei ainakaan kannata alkaa vääntämään faktaa vastaan. Minulle itselle ydinvoima oli ja on oikeastaan edelleen tällainen asia josta vääntämiset jätän viisaammille, vaikka asia onkin merkittävä.

7. Loukkaannutko helposti muiden sanomisista?
- Toisinaan loukkaannun. Tykkään väitellä asioista, mutta vain ja ainoastaan niin kauan kun väitellään asiasta. Vyön alle iskut ja henkilökohtaisuuksiin menemiset ovat minulle se raja. Myönnän itsekin käyttäväni välillä aika värikästä kieltä ja retoriikkaa.

8. Ilmaisetko aina rehellisesti mielipiteesi?
- En. Kun joku läheiseni vaatekaupassa kysyy, että näyttääkö hän jossain vaatteessa lihavalta, en vastaa, että "no todellakin näytät". Puen sanani vaatteen huonoihin leikkauksiin ja epäimarteleviin sävyihin. Etsin huonot puolet vaatteesta, en toisen ulkomuodosta. Liika rehellisyys voi loukata ja olla vahingollista itsetunnolle. Kohteliaisuus ennen kaikkea!

9. Asuisitko mieluummin omakotitalossa maalla vai kerrostalossa kaupungissa?
- Olen sen verran kaupunkikeskeinen ihminen, että ihan missään skutsissa en voisi kuvitella asuvani. Saanko valita asuvani omakotitalossa jossain pienemmässä kaupungissa?

10. Montako lasta haluat?
- Viisi :D

11. Mitä mieltä olet liebster awards haasteesta?
- Nämä haasteet ovat ihan hauskoja, mutta näihin tarttuminen on aina vähän hankalaa.


Ja sitten Mutsi on MäSä -blogin ihanan ****n haaste:

1. Millainen olet luonteeltasi?
- Temperamenttinen, ujo, ehkä livenä jopa vähän introvertti, huumorintajuinen.

2. Millainen on ihanne viikonloppusi?
- Sellainen, että saisin nukkua pitkään (eli tyyliin ysiin), olisimme koko perhe kotona ja viettäsimme päivää yhdessä ulkoillen ja touhuten. Illalla joku vahtisi nukkuvaa Pihviä, ja me pääsisimme avokin kanssa viettämään yhteistä aikaa.

3. Viimeisin matkasi?
- Berliiniin heinä-elokuun vaihteessa. Oli mukava reissu!

4. Mitä harrastat tai haluaisit harrastaa?
- Harrastan nykytanssia ja parin viikon päästä myös mammajoogaa. Joulukuussa menen valokuvauskurssille. Miettikää, ehkä minunkin blogini valokuvista tulee hienoja! ;) Kuntosalille ja uinnille haluaisin järjestää enemmän aikaa, mutta ehkä nämä kaksi liikuntaharrastusta nyt riittävät. Olen myös mukana muutamassa järjestössä ja leiritoiminnassa, en tosin enää Pihvin tulon jälkeen niin aktiivisesti. Lisäksi lenkkeilen ja teen käsitöitä. Tykkään myös sienestää ja marjastaa, mutta sitä ei kai voida laskea harrastukseksi.

5. Mikä on viimeisin uusi kokeilemasi asia?
- Tämä

6. Jos saisit/voisit tehdä työksesi mitä vain, niin mikä se olisi?
- Kyllä ne varmasti jotain noita sosiaali- ja terveyspuolen juttuja olisi, joita olen tässä opiskellutkin.

7. Kuinka montaa blogia seuraat?
- Bloggerin seurantalistalla on nyt parikymmentä blogia. Lisäksi seuraan blogeja muuta kautta, jos bloggerin lukulistalle lisääminen on unohtunut tai se ei ole ollut vaivatonta. Ehkä lukulistani voi tuplata?

8. Mikä tekee mielestäsi hyvän blogin?
- Monipuoliset kirjoitukset, kauniit kuvat, hyvä tyyppi ja kommentteihin vastaaminen.

9. Mitä söit viimeksi?
- Raakasuklaata ja Anti-Stress teetä :D

10. Aamu vai ilta?
- Molemmissa on hyvät puolensa. Olen enemmän aamun torkku, mutta Pihvin myötä oppinut myös nauttimaan aikaisista aamuista.

11. Syksyssä parasta?
- Villasukat, värit, viileät ja aurinkoiset aamut, kynttilät, tee ja mustaherukkamehu, tuoksu, kuura ja viltti.