Muut tuntuvat postailevan jo toppavaatteista, kun minä vasta sain itseäni niskasta kiinni ja suuntasin vk-haalarikaupoille. Tähän asti ollaankin aika hyvin pärjätty ilman sen kummempia ulkovaatteita, ja muutamana kylmempänä päivänä olen vetänyt pojalle päälle Gugguun jumpsuitin. Sadekelejä varten ostin jo kesällä nettikirpulta kuravaatteet, ja niitäkin ollaan päästy pitkin kesää käyttämään.

Se tärkeimmän, eli välikausihaalarin ostin Name Itistä. Puku vaikutti hinta-laatu-suhteeltaan hyvältä ja miellytti silmää monia kilpailijoitaan enemmän. Ihastuin farkkumaiseen kuosiin, softshellin materiaaliin ja siihen, että sitä voi mahdollisesti käyttää myös pienemmällä sisaruksella sukupuolesta huolimatta. Lisäksi heijastimena toimivat kainalosaumojen kanttaukset, rinnan painatukset ja merkkilappu lahkeessa olivat kiva lisä. Rakastuin myös samanlaiseen toppahaalariin ja voi olla, että se meille vielä talveksi ostetaan. Ostin koon 86, joka on varsinkin hihoista vielä reiluhko 80 senttiselle pikkumiehellemme, mutta ei kuitenkaan liikaa tai häiritsevästi. Ehkäpä puku pääsee käyttöön vielä keväällä?

Haalari tuli muuten hankittua niin viime tingassa, että se päätyi vielä ostopäivänä päälle, eikä siis ole kuvissa ihan alkuperäisessä kauppakunnossa ;)
Pihvin softshellissä on sisällä vielä lämmittävä fleecevuori, joten puku ei pientä viimaa säikähdä. Villapuku alla varmasti pidentää käyttöaikaa. Puvun vedenkestävyys on 8000mm, jonka lisäksi se pitää tuulta. Kovimpiin kurakeleihin myyjä kuitenkin kehotti vetämään päälle vielä kurahousut, eikä se ole mikään ongelma, sillä ne kurahousuthan hankimme jo kesällä. Tosin kyllä tuolla softshellpuvullakin tuli tovi istuttua keskellä kuralammikkoa, eikä kosteus ollut hetkauttanut puvun pintaa saati sitten alla olevia vaatteita.

Kuravaatteita ei oikeastaan ollut kesällä tarjolla, joten käännyin aika nopeasti Facebookin nettikirppareiden puoleen. Huutelin 80-86 senttisten kuravaatteiden perään, ja minulle tarjottiin CeLaVin kura-asua koossa 90. Mielestäni kokonaisuus oli niin valloittava, etten voinut jättää sitä ostamatta. Eikä se lopulta ollut Pihville edes reilu, sillä housuja saa pienennettyä kätevästi sivuista löytyvillä napeilla.
Myös nämä menevät pienemmälle sisarukselle sukupuolesta huolimatta, vaikka tosin näitä ostaessa en tajunnut edes moista ajatella.

Kuriksien kaveriksi kyselin myös kumppareita, ja minulle tarjottiin näitä Kinderitin ihanuuksia. Ne sopivat myös todella hyvin uuden vk-haalarin kanssa.


Kumppareiden kavereina meillä on vanhat, jo loppukeväästä hankitut, käytetyt ja rakastetut lenkkarit, jotka eivät enää ulkonäöllisesti kestä lähempää kameratarkastelua. Ne nimittäin toimivat pitkään konttaavan pojan puistokaverina, joten päällisen keinonahkaosat ovat ottaneet hieman osumaa.

Hanskat olivatkin välikausiasujen haastavin osuus, sillä jo keväällä huomasin Pihvin menevän täysin kädettömäksi lapaset kädessä leikkiessä. Hiekkalaatikolla touhuamisesta ei tullut mitään hanskojen kanssa, sillä sormet olivat piilossa. Ja sekös poikaa ärsytti! Lapaset aiheuttivat lähinnä kiukkua, ja aika pian luovutinkin niiden suhteen. Jotain oli kuitenkin alkusyksyksi pakko keksiä, sillä aamulukemat ovat lämpömittarissamme lähennelleet jo viittä. Sain vinkin Polarn O Pyretin sormikkaista, vaikka kyllä hieman epäilin yhtälön "yksivuotias ja sormikkaat" toimivuutta. Pienellä taiteilulla ja muutamalla hikipisaralla siitä on selvitty, vaikka pikku-ukko kyllä suhtautuu tietyllä varauksella myös sormikkaihin.


Hanska-asia on kuitenkin sellainen, jossa vaan joudun pitämään pääni ja käymään sitä taistelua, joten Name Itiltä mukaan tarttui myös kurarukkaset. Lätäköiden läpsyttely on yksi Pihvin lempipuuhia sadepäivinä, eikä neulehanskat tietenkään siihen sovi. Kurarukkaset eivät kuitenkaan olleet niin suuri koettelemus kuin alkuun oletin, vaan muutaman vihaisen kiljahduksen jälkeen touhut jatkuivat vanhaan malliin. Rukkaset osoittautuivat siis täyskympiksi, ja ne suojaavat käsiä varmaan vielä pitkälle alkutalveen fleecevuorensa ansiosta.

Päätä suojaamassa on vanha tuttu Reima, joka tosin pian joutaa pyykkikorin kautta varastoon seuraavaa käyttäjää odottamaan. Siksipä nappasin sieltä Name Itistä myös uuden pipon Pihville. Myös sen tähtikuviointi toimittaa heijastimen virkaa, ja koska kuvio on aika iso, uskoisin sen myös oikeasti auttavan pimeässä (silti heijastimia ei voi olla liikaa!)


Siinäpä meidän välikausi sitten alkaakin olla. Katsellaan koska minulle iskee se talvivaatepaniikki :D