Outfit Of Every Single Day. Jonkin sortin trikoopaita ja leggingsit. Kaksien kulahtaneiden farkkujen (ja muutamien imetysliivien) lisäksi en omista minkäännäköisiä äitiysvaatteita. Housut olivat ainoa tarpeelliseksi kokemani asia esikoisen odotuksessa, sillä olin ja oikeastaan olen edelleen sitä mieltä, että erilaiset trikoopaidat ajavat asiansa läpi raskauden ja vielä imetystaipaleella. Monet kauppojen rekeissä roikkuvat äitiysvaatteet ovat mielestäni rumia eivätkä istu päälleni ollenkaan. Olen muutenkin aika ronkeli ja pihi mitä uusien vaatteiden ostamiseen tulee. Harkitsen, punnitsen ja usein vielä nukun yön yli. Tähän mennessä ei yksikään äitiysvaate ole jäänyt huutamaan nimeäni.

Näillä mennään - päivästä toiseen
Kuva H&M 
Kuva H&M

Kuva H&M
Nyt, kun äitiys- ja imetystaival on edessä talvella, olisi ehkä syytä hankkia myös muutama asianmukainen vaate. Ensimmäiseksi tehtäväkseni otin etsiä sopivaa mekkoa syksyn ja talven juhliin, joka kestäisi mahan kasvun ja olisi tyyliseni. Koska oikeastaan en tiedä mikä tyylini on ja onko minulla sellaista ylipäätään, tuntui tehtävä lähes mahdottomalta. Oli kauniita mekkoja, mageita mekkoja, "meh" -mekkoja ja ihan kivoja mekkoja, mutta aina jokin mätti. Malli, pituus, väri, leikkaukset. Tai sitten joko siitä tai minusta puuttui se jokin. Pitkän, suppeavalikoimaisen ja turhauttavan nettikauppaselailun jälkeen luulin löytäneeni The Mekon, mutta luonnollisesti minu tuurillani jäljellä oli enää kokoa 44. Ehkä kaksikymmentä kiloa sitten.

Lopulta yömyöhään aprikoituani ja paniikissa viimeisetkin ulkomaalaiset nettikaupat selattuani sen löysin. The Mekko. Ihana, täydellinen ja näköiseni. Kangas oli ehkä ihan tavalliselle minulle hieman jännittävä, mutta ainakin toivoin pystyväni näyttämään hyvältä se päällä. Ja jos toimitus olisi oikein ripeä, ehtisi se päälle jopa ensimmäisiin juhliin. No ei ehtinyt, vaan jouduin vetäisemään päälle yhden vanhan, vyöttömänä jätesäkiksi (eli siis minulle sopivaksi) muuntuvan ja ihanan masuni peittävän polvipituisen mekon. Mutta onneksi käyttökertoja uudelle äitiysmekolle vielä löytyy. Se sai minut innostumaan muistakin äitiysvaatteistä.

Kuva ASOS
Ihmiselle, joka omistaa edelleen yhdet yläasteella ostetut farkut, on tämä äitiysvaatehullutus jännittävä ja pelottava asia. Ja todennäköisesti myös rahaa vievä, kuten läheinen ystävänsä lastenvaatehullutus. Nimittäin ulkomaalaiset nettikaupathan avasivat aivan uudet mahdollisuudet ja mahdottoman laajat ja tyylikkäät valikoimat. En silti voi vieläkään uskoa, että kauppojen rekkivalikoimat ovat niin suppeita. Nettishoppailussa on nimittäin oma vaivansa epäsopivien tai muuten vääränlaisten vaatteiden palautuksessa. Ja kuitenkin tuntuu, että kaikilla muilla raskaana olevilla naisilla on ihania äitiysvaatteita. Mistä niitä siis ostetaan?