No niin! Viikon ruokaostokset on nyt suoritettu ja kuitin loppusumma on 69,73€. Tällä rahalla on tarkoitus ruokkia kolmihenkinen perheemme (jossa mies syö vähintään viiden teinipojan edestä ja ottaa kaksi annosta ruokaa mukaan myös töihin) sekä appiukko, joka on tulossa viikonlopuksi käymään. Seuraavan kerran kauppaan mennään ensi viikon keskiviikkona. Normaalisti kauppapäivämme on sunnuntai, mutta muuttokuviot hieman sotkivat tätä, enkä halunnut siirtää ruokakauppapostauksia hamaan tulevaisuuteen.

Lähdetään tämän viikon kuitista, joka sisältää:

- Muumivaippoja
- 6 * 1l rasvatonta maitoa
- 2 * 700g sika-nauta jauhelihaa
- 1l maustamatonta jukurttia
- 2,180kg (16kpl) perunaa
- 0,985kg (5kpl) omenoita
- 0,938kg (6kpl) banaania
- 2 * 1kg porkkanoita
- 0,292kg (2kpl) palsternakkaa
- 0,963kg (2kpl) parsakaalia
- 0,610kg (1kpl) kukkakaalia
- 0,853kg (1kpl) lanttua
- 2,194kg (1kpl) keräkaalia
- 0,853kg (4kpl) punajuurta
- 0,425kg (2kpl) avokadoa
- 0,189kg (1kpl) keltaista paprikaa
- 0,207kg (1kpl) punaista paprikaa
- 2 *  2dl ruokakermaa
- 6 * 200g proteiinirahkaa
- 1,032kg (7kpl) satsumaa
- 0,824kg naudan ulkopaistia
- Ingmariini iso (600g)
- 0,700kg broilerin filesuikaleita
- 200g lihaliemikuutiota 

Lisäksi ostimme 3kpl muovipusseja (kauppakassimme ovat jossain piilossa muuton jäljiltä, mutta lisäksi mukana oli yksi kassi)

Eli siis neljä kassillista ruokaa. Lisäksi kuiva-ainekaapistamme löytyy tällä hetkellä tarvittavat makaroonit, riisit ja puurohiutaleet, sekä kulutamme normaaliin tapaan vessapaperia, pesuaineita, kahvia jne. Ne eivät kuuluneet tämän viikon ostoslistaan, mutta todennäköisesti joudumme niitäkin varastoja kuukauden aikana täyttämään. Ja ihan samalla 70€ viikkobudjetilla.

Viikon menuu tulee olemaan palttiarallaa seuraavanlainen:

- Jauhelihakastiketta ja perunaa
- Pataruokaa naudasta ja juureksista (haluan tehdä jotain vähän parempaa viikonloppuna, kun appiukko on kylässä) sekä pottua
- Kanaa ja kasviksia riisipedillä
- Kasvissosekeittoa
- Kaalilaatikkoa

Lisäksi ruokien kanssa tarjotaan joko juuresraasteita tai uunijuureksia. Salaattia löytyy vielä edellisviikon ostoksista sen verran, että siitä saadaan vihreää kaikkien lautaselle yhden päivän ajan.
Leipää ei tällä kertaa tarttunut mukaan kaupasta, vaan ajattelin leipasta kaurasämpylöitä itse. Jos oikein innostun, niin pakkasessa on valmiina ruisjuuri.
Herkutkin jäivät tällä viikolla kauppaan, mutta koska perusainekset on kunnossa, saatan viikonloppuna leipoa jotain iltakahvin seuraksi.

Näin. Ensimmäisen viikon ostoslista on mielestäni aika onnistunut ja sisältää paljon niitä erilaisia kasviksia, joita ei niukan budjetin ruokavaliossa uskottu oikein olevan. Kauden hedelmistä ja kasviksista tekemällä saa paljon ja edullisesti. Kotimaiset juurekset ovat halpoja ympäri vuoden. Kaikkiruokaisuus on tässä aikamoinen valtti, vaikka on minullakin inhokkini (kesäkurpitsa ja munakoiso).

Ajattelin tehdä vielä ruokaviikkomme lopuksi yhteenvedon siitä miten onnistuimme. Lupaan ottaa kuvia tehdyistä ruoista ja leivonnaisista. Ja ehkä jakaa jonkun reseptinkin, jos sitä joku toivoo.

Ps. Olen toistaiseksi täysin puhelimen varassa niin blogatessa kuin kuvatessa, sillä kameran muistikortti on mystisesti jossain muualla kuin kamerassa, eikä tietokonekaan ole vielä tullut purkaessa vastaan. Juttujen laadun en voi luvata paranevan, mutta ainakin kuvat hieman ehkä kaunistuvat, kunhan taas pääsen kameran ja koneen ääreen :)