Ihanaa! Täysiä tuli loppuviikosta kasaan 23 ja olemme olleet Papusen kanssa reilun viikon verran Naistenklinikan asiakkaita. Toki toivon, että neiti pysyy yksiössään vielä sen lähes toisen mokoman, mutta itselleni raskaus on kuitenkin rajapyykkejä täynnä. Niistä yksi on tämä vauvan selviytymistodennäköisyyksiä, elinkelpoisuutta ja elvyttämistoimenpiteitä koskeva maaginen viikko 22.


Takana on myös Kelaneuvola, ja kaikki raskautta koskeva byrokratia Kelan suuntaan on nyt hoidettu. Päätimme ottaa äitiyspakkauksen, koska Pihvi uinuu vielä pinnasängyssä, joten Papun ensiunet tulevat todennäköisesti olemaan perhepedissä ja tuunatussa pahvilaatikossa. Lisäksi äitiyspakkaus sisältää mielestäni paljon tarpeellisia tavaroita ja vaatteita, vaikka esimerkiksi potkuhousut jää meiltä epäkäytännöllisyyden vuoksi järjestään käyttämättä.

Rv 22+2 (18+4 ja 23+2)
Paino +4,9kg (+2,2kg ja +10,8kg)
Painonmuutos/viikko +460g (+400g ja +860g)
Turvotus + (- ja -)
Verenpaine 129/72 (138/68 ja 128/66)
Proteiini – (- ja -)
Glukoosi – (- ja -)
SF-mitta 19 (ei mitattu ja 19)
Syke 150 (150 ja 140)
Liikkeet ++ (++ ja ++)

Olimme vihdoin saaneet suht pysyvän sijaisen, joka oli ollut kanssamme yhtä kertaa lukuun ottamatta muistaakseni Pihvin 8kk neuvolasta lähtien. Tykkäsin sijaisesta kovasti ja mielestäni meillä synkkasi todella hyvin. Vaan tämä neuvolakerta olikin viimeinen hänen kanssaan ja minua harmittaa aivan älyttömästi. Kaiken meidän kokeman neuvolaruljanssin jälkeen olisi ollut kiva saada ihan aitoa jatkuvuutta. Saa nähdä miten tästä eteenpäin. Joka tapauksessa päätin nyt, että kirjoitan kaupungin neuvolapalveluista vastaavalle asiasta pitkän palautteen koko kahden vuoden ajalta. Selvää on, että lisäkädet neuvolassamme eivät missään nimessä olisi menneet hukkaan.

Painosta en enää jaksa stressata kuten aluksi stressasin. Onhan sitä tullut yli viisi kiloa vähemmän kuin Pihviä odottaessa. Jos en ihan jokaiselle mieliteolleni anna periksi, niin ehkä se painokin pysyy kurissa. Katsotaan sitten seuraavalla neuvolakäynnillä paljonko puntari näyttää ja syödäänkö jouluna torttuja ja pipareita vai ei. Se neuvolakäynti on tosiaan vasta itsenäisyyspäivän jälkeen, ja silloin ollaankin ihan uudella viikkokymmenyksellä. Aika hurjaa!