Tänään starttasi "ruokaviikko 2" kauppareissulla. Emme suinkaan ole nähneet nälkää kahta päivää, vaan viime viikon ostokset riittivät oikein hyvin tähän päivään. Kasvissosekeiton tein vasta eilen illalla. Viime viikolla en leiponut, vaan söimme vanhat sämpylät ja jämäpussileivät pois pakkasesta. Ohjelmaa on riittänyt kyllä yllin kyllin tämän uuden huushollin kuntoon laittamisessa. Muun muassa astianpesukoneemme sanoi itsensä irti - tai korjaajan mukaan se on sanonut itsensä irti jo aikoja sitten, mutta todennäköisesti suoja-allas on estänyt kosteusvaurioiden muodostumisen keittiöön. Siinäpä olisi sitten ollut kiva kiistakapula uusille kämpänomistajille. Huh huh! Muutama paha sana kyllä pääsi.

Mutta asiaan! Mies hoiti ruokaostokset tänään yksin minun vahtiessa nukkuvaa Pihviä. Ostokset eivät sujuneet ihan niin kuin Strömsössä, eikä postauksen kannalta oleellista osaa eli kuittia ole nyt kuvata. Mutta vaakatarroja, etikettejä ja Foodieta hyväksikäyttäen kuitin loppusummaksi muodostui tällä viikolla 68,56€.
Viikon ostoksemme sisälsivät:

- Muumivaippoja
- Maustamaton jukurtti 1l
- Kaurahiutale 1kg
- Sika-nauta jauheliha 700g
- Täysjyvä Rakettispagetti 350g
- Broilerin fileesuikale 1kg
- Tumma makaroni 1kg
- Omena 0,670kg eli 5kpl
- Satsuma 1,425kg eli 10 kpl
- Kiinteä peruna 0,989kg eli 6kpl
- Jauhoinen peruna 0,742kg eli 6kpl
- Ruokakerma 8dl eli 4kpl
- Kananmunia 15kpl
- Tomaatti 0,728kg eli 5kpl
- Smetana 350g
- Lohifilee 1,324g eli 2kpl
- Porkkana 2kg
- Banaani 1,162kg eli 6kpl
- Kurkku 0,316kg eli 1kpl
- Jäävuorisalaatti 0,616kg eli 1kpl
- Lanttu 0,840kg eli 1kpl
- Rasvaton maito 8l
- Proteiinirahka 7kpl

Tämän ruokaviikon aikana syömme:

- Lohikeittoa
- Makaroonilaatikkoa
- Kasvispihvejä ja perunamuussia
- Kanakastiketta ja makaroonia
- Uunilohta ja uunijuureksia

Viime viikolta jäi käyttämättä muutama pottu, porkkana ja punajuuri, joten ne pyrin hyväksikäyttämään tämän viikon menuussa. Ja oikeastaan uunilohi on ostoslistan mukaan ylimääräinen ruoka, mutta päädyin siihen, kun "oikean kokoisia" lohipakkauksia ei kaupan hyllyllä löytynyt ja lohta jäänee keitosta jonkun verran yli.

Jospa tällä viikolla löytäisin kameran muistikortin, niin pääsisin räpsimään ruokakuvia. Muutama muukin postausidea polttelee näpeissä, mutta ilman kameraa nekin tuntuvat ihan tyhmiltä. Asiaa olisi muunmuassa äidin ja tyttären ensimmäisestä yhteisestä ostosreissusta, melkein valmiista lastenhuoneesta sekä vihdoin ne shokeeravat "ennen" -kuvat remontoidusta asunnosta.