Todellisuus iski vasten kasvoja tänään Pihviä kärräillessäni: Mehän tarvitsemme tuplarattaat! Ja oikeastaan ennemmin kuin myöhemmin. Laskettuun aikaan on enää reipas kolme kuukautta. Miten aika onkaan mennyt näin äkkiä?

Se pieni materialistimutsi minussa sai minut katselemaan tuplia jo kesäkuussa. Ensimmäiset vaihtoehdot (Bumbleride Indie Twinit) käytiin tsekkaamassa kesälomareissulla tyyliin raskausviikolla kahdeksan. Silloin ei tietty tullut mieleenkään vielä ostaa mitään, olihan aivan liian aikaista. Mutta halusin hakea tuntumaa ja vähän fiilistellä positiivista raskaustestiä. Silloin olin aika varma, että vaunuvalinta oli sillä selvä. Vaan nyt meidän rakkaita Emmaljungia kärräillessäni en olekaan niin varma. Minä rakastan meidän nykyisiä rattaita! Ne ovat vakaat, jykevät, sopivat maastoon kuin maastoon, miellyttävät silmää ja kulkevat kuin unelmat. En haluaisi luopua niistä ollenkaan, mutta kuulemma ne joutavat lähtemään tuplarattaiden tieltä. Miehet!

Minusta on ehdotonta, että tuplissa istuimet olisivat vierekkäin. Koen, että päällekäisissä istuinjärjestelyssä Pihvi ei viihtyisi, ja peräkkäiset olisivat hankalat esimerkiksi julkisissa kulkiessa eikä toinen lapsista olisi niin kätevästi käsillä. Unelmatuplani olisivat kapeat, mutta leveät. Luonnollisestikaan tämä ei ole mitenkään mahdollista. Jotenkin karsastan "hyökkäysvaunuja", mutta samalla monien vierekkäisten tuplien kapeat istuinosta ja pienet kopat ahdistavat. Metallinen tavarakori olisi unelma, mutta niitä en ole nähnyt yksissäkään vierekkäisissä tuplissa. Kuomujen tulee olla erilliset ja renkaiden ilmakumit. Vaunujen tulee olla jykevät, jotta niiden kanssa voi kiivetä vaikka Ukko-Kolin huipulle. Mutta myös ketterät ja keveät, jotta ne toimivat myös kaupungissa. Niin - ja olisihan se myös suotavaa, että vaunut miellyttäisivät silmiä. En vaadi paljoa, enhän?


Monet vannovat Bugaboiden nimeen, mutta minua pelottaa niiden hinta. Niiden selvä plussa on se, että tuplista saa myös yhden lapsen vaunut. Onhan selvää, ettei Pihvi tule vaunuissa enää todennäköisesti kovin pitkään aktiivisesti viihtymään. Mutta ne silti maksavat melkein kaksi kertaa niin paljon kuin nykyiset (unelma)vaunumme maksoivat. Ovatko ne todella sen kaiken väärti?

Emmaljungalta löytyisi myös yksi minua miellyttävä tuplamalli, Double Viking, joka on näillä näkymin vaihtoehdoista kaikista vahvimmilla. Kääntyvät etupyörät ovat minulle uusi tuttavuus, mutta muuten olettaisin näiden tuplien olevan hyvin samanlaiset ominaisuuksiltaan ja käyttömukavuudeltaan kuin mitä nykyiset Duo Edgemme ovat. Vakaat, varmat ja skandinaaviset!

Ollaan siis tilanteessa, jossa jahkailen kolmen merkin ja mallin väliltä. Bumbleridet ovat edullisimmat ja saimmekin niistä ihan hyvän tarjouksen (silloin kesällä). Bugaboot kiinnostaisivat muunneltavuutensa takia, mutta hinta on aika suolainen. Käyttöikä olisi kuitenkin pitkä. Mutta sitten olisi ne Emmaljungat. Ihanat, täydelliset Emmaljungat. Mutta pärjäävätkö nekään tuplat elämäni rakkaudelle?


Pyydänkin siis apua täydellisten tuplien löytämiseen. Vaatimuslistahan löytyy tuolta ylempää ;) Lasten ikäeroksi tulee noin puolitoista vuotta. Mitkä vaunut olette kokeneet parhaimmiksi ja mitä ominaisuuksia kannattaa tuplissa suosia? Minulle vieraita malleja saa myös ehdotella!