Minua heitettiin jo jonkin aikaa sitten haasteella Askeleita -blogin Terhin toimesta. Edellisen haasteen löydät täältä, ja ne haasteet ovat edelleen voimassa ;)

1. Miten aloitat aamusi?
- Kääntämällä kylkeä avokin herätyskellon soidessa. Sitten loikoilen sängyssä hetken ja heräilen rauhassa. Usein nousen siinä vaiheessa, kun Pihvi kömpii viereeni sänkyyn kirja kainalossa. Ja sitten luetaan.

2. Mihin käyttäisit 10 000 euroa?
- Ostaisin meille isomman auton. Ei siihen varmaan koko kymppitonnia menisi, joten loput ehkä laittaisin säästöön.

3. Mikä on lempivuodenaikasi ja miksi?
- Tykkään kaikista! Kaikissa on puolensa, enkä vaihtaisi niistä mitään mihinkään. Musta on ihanaa asua Suomessa, jossa on näin monipuolinen ilmasto. Kesässä rakastan valoisia ja lämpimiä öitä, auringon paahdetta, lempeää kesätuulta, kukkia ja vihreyttä. Syksyssä ihaninta on taas lehtien väriloisto, pimenevät illat, syyssade ja raikkaus. Talvella upeinta on hiljalleen putoilevat lumihiutaleet, pulkkamäet, rauhoittava pimeys ja tunnelmallisuus. Keväällä saa taas nähdä kun luonto herää eloon, purot solisee, linnut laulaa, aurinko alkaa taas lämmittää ja ne merkit ovat lupaus tulevasta. Yhtään vuodenaikaa en jaksaisi, jos en tietäisi seuraavan olevan tulossa.

4. Mitä piirrettä/puolta haluaisit kehittää itsessäsi?
- Kärsivällisyys ja se, että joissain asioissa voisi antaa periksi, vaikka tietäisikin olevansa oikeassa.

5. Mikä on suosikki lastenvaatemerkkisi?
- Perus marketvaatteissa tykkään Lindexin kuoseista ja hinta-laatusuhteesta. Merkkivaatteissa omat lempparini löytyvät Mini Rodinilta. Myös Aarrekidillä ja Vimmalla on paljon ihania vaatteita. Ja paljon jää silti mainitsematta.

6. Mitä toivoisit lapsesi muistavan lapsuudestaan?
- On vielä hyvin vaikea sanoa, kun Pihvi on niin pieni. Ehkä yksittäisten tapahtumien ja muistojen sijaan toivoisin, että lapsemme muistaisivat läsnäolevat vanhemmat ja rakastavan kodin, jonne oli aina tervetullut, oli mikä tahansa.

7. Mikä on paras keinosi saada lapsesi paremmalle tuulelle?
- Kyllä se on se yhdessä touhuaminen ja tekeminen.

8. Miten hemmottelet itseäsi?
- Nukun päiväunet. Hemmottelen itseäni nykyisin päivittäin.

9. Kenelle soitat ensimmäisenä hätätilanteessa?
- Riippuu pitkälti hädästä. Lähtökohtaisesti omalle avopuolisolle.

10. Mihin käyttäisit kaksi tuntia vapaa-aikaa?
- Nukkuisin senkin hetken. Nyt on hyvä kerätä voimia varastoon. Niin raskaana, niin raskaana...

11. Kerro paras joululahjavinkkisi valitsemallesi lahjansaajalle?
- Näin joulun alla en tohdi lahjoista juurikaan paljastaa, mutta minä tykkään tehdä lahjoja itse. Käsityöt, erilaiset leivonnaset, ruoat ja muut askartelut ovat kivoja valmistaa ja saada. Kannattaa kuitenkin muistaa, että askartelee mielummin kulutustavaraa kuin posliinikissoja.