Mun piti tulla postaamaan tänään oikeastaan ihan muista aiheista, mutta koska sähköpostiini kilahti aivan mieletön ylläri, niin ajattelinkin nyt illalla rustata siitä.

Olin nimittäin viikko sitten päiväreissulla Kouvolassa Helia Photographyn ihanan Heliannan kameran edessä masukuvauksen merkeissä. Pihvin odotusajasta on niukasti kuvia, ja niissäkin muutamassa näytän vähintäänkin epämääräiseltä ja resuiselta. Perin vantaalaiselta siis. Tällä kierroksella päätin korjata asian ja huusin itselleni (mahdollisesti) Muksujen merkkituotekirpparin Iceheartsille järjestämästä hyväntekeväisyyshuutiksesta raskauskuvauksen jo hyvissä ajoin. Elettiin ehkä viikkoa 10 tai jotain vastaavaa. Tosin minähän en tunnetusti aikaile, olihan Uinua -ensikehtokin siihen mennessä jo laitettu tilaukseen. Pakettiin kuului myös Folk Helsingin taitavan kampaaja-maskeeraaja Veera Hartikaisen ehostus kuvia varten.

Kuvat piti alunperin ottaa syyskuussa, mutta harmiksi (ja masun kannalta myös onneksi) elimme sellaista flunssa-aallon aikaa, että itse kukin taisi kaatua sänkyyn. Itselläni oli päällä se joku noin kolme kuukautta edestakaisin sahannut tauti. Löysimme yhteisen ajan viime lauantailta, raskausviikolta 35.

Aamu alkoi sillä, että kirosin Tikkurilan asemalla VR:n ylihinnoiteltuja lippuja ja rajoitettuja tarjousaikoja. Into pinkeänä ja perhoset vatsassa painelin kuitenkin Kouvolaan suuntaavaan junaan. Studiolle saavuttiin kaikki yhtäaikaa. Ja sitten aloimme suunnitella. Tai oikeastaan jätin sen suunnittelupuolen taiteilijoiden käsiin, sillä lähdin kotoa "mulle käy kaikki" -asenteella. Se oli varmasti vision ja lopputuloksen kannalta kaikista paras ratkaisu. Lyhyen neuvonpidon jälkeen ihanaiset päätyivät lopputulokseen, ja pääsin meikin ja tukanlaiton kautta kameran eteen.

© Helianna Hartikainen Helia Photography

© Helianna Hartikainen Helia Photography

© Helianna Hartikainen Helia Photography

© Helianna Hartikainen Helia Photography

Ja voi että miten upeita kuvia Helianna saikin aikaan! Ja miten mielettömän nätiltä näytän omasta mielestäni, kun tukka on laitettu ja meikki on taitavasti tehty! Täytyy myöntää, etten kuvaussession jälkeen tiennyt kumpaa odotan enemmän - tulevaa vauvaa vai näitä kuvia. Täydellisiä otoksia tuli sellainen kasa, että seuraavaksi joudummekin arpomaan mitä mihinkäkin tarkoitukseen käytetään. Saamistani kuvista joku nimittäin päätyy aivan satavarmasti koristamaan kotimme seinää. Tässähän on esillä nyt vain murto-osa.

Suosittelen. Lämpimästi. Molempia, niin Heliannaa kuin Veeraa. Ei ollut päiväni prinsessana, vaan näistä kuvista jäi kyllä sellainen kuningatarolo! <3