Niin vaan kävi, että minun ja neuvolaterveydenhoitajamme tiet kohtasivat vielä ainakin kerran tämän raskauden merkeissä, vaikka hän sitä kovasti viimeksi epäili. Olen ilmeisesti luonut niin mukavat olosuhteet noille sikiöisilleni, ettei kumpikaan ole halunnut tulla ulos "ajallaan" (niinpä niin). Minä alan olla kyllä aivan rikkipoikki. Sen lisäksi, että selkä on ollut aamuisin aivan mielettömässä jumissa aamuisin ja oikein rusahdellut sängystä noustessa, odotan kuumeisena oman pikku-Papusemme tapaamista. Käynnin loppupuolella sain luvan varata yliaikaiskontrollin ensi viikolle, vaikka yksi neuvola-aika alkuviikolle sovittiinkin. Kuulostaapa masentavalta. 

Rv40+3 (38+2 ja 40+0
Paino +16,9kg (+17kg ja +19,7kg
Painonmuutos/viikko -50g (+110g ja +-
Verenpaine 113/64 (132/73 ja 125/67
Turvotus + (+ ja +
Proteiini ja glukoosi -/- (-/- ja -/-
Sf-mitta 35 (34,5 ja 34
Sykkeet 130 (140 ja 136
Liikkeet ++ (++ ja ++


Maaginen 20kg ei taida paukkua tässä raskaudessa, jollei mennä oikeasti yliajan puolelle. Muuten kaikki oli oikein mallikkaasti, tosin itse jäin ihmettelemään noita minulle alhaisia verenpaineita. Normaalithan ne ovat, mutta minulla ei ole koko raskauden  aikana ole yläpaineet olleet alle 120. Varsinkin kun olen viimeiset pari viikkoa lähinnä stressannut ja odottanut synnyttämään lähtöä, ärsyyntynyt lukuisista "joko nyt" -kyselyistä ja "älä vielä, minä ensin" -kisailuista. 

Koska tämä syntyy? Älkääkä vaan sanoko, että "hän syntyy kun on siihen valmis". Se on maailman suurin myytti ja urbaani legenda! Fyysisesti vauva on ollut valmis jo pari viikkoa. Mitenkään en nyt suostu uskomaan, että tässä odotetaan vauvan henkistä kypsymistä. 

Eilinen kännykkäselfie kertoo oikeastaan kaiken oleellisen