Odottavan aika on pitkä, varsinkin näin viikolla 39. Siksipä minä päätin keksiä itselleni kaikenlaista muuta tekemistä, samalla yrittäen ottaa kaiken irti näistä viimeisistä vauvattomista hetkistä. 

Sain avokiltani pitkän vihjailun jälkeen vuosipäivälahjaksi lahjakortin kauneushoitolaan. Olin nimittäin jo pidempään haaveillut jalkahoidosta. Torstaina toteutin haaveeni lahjakortilla ja kävin hoidattamassa jalkani kuntoon. Jalkaterissä ollut turvotuskin katosi kuin ihmeen kaupalla jalkahoidon yhteydessä, kuten myös ne kaikki vähälle jääneestä hoidosta aiheutuneet merkit. Samaan syssyyn sain intialaisen päähieronnan, joka kyllä alkuun aiheutti pientä huimausta niskan alueen jumeista johtuen. Mutta nyt on pää ja jalat kunnossa. Lakatuilla varpaankynsillä ja hyvinhoidetuilla jaloilla kehtaa lähteä synnyttämään! 


Perjantaina minulla oli toinen aika fysioterapeutille. Edelliskerran kävin viikko sitten perjantaina. Hän hieroi selän alueen mielettömän hyvin ja laittoi kinesioteipit alaselkään, joka on jomotellut raskausaikana, sekä toiseen lapaan, joka on vihotellut minulla aina. Teipit ovatkin muistuttamassa lihaksia oikeista asennoista ja myös pitämässä näitä kropan osia vähän kasassa. 

Jalkahoito ja varsinkin fyssarilla käynnit olivat kyllä aivan mielettömän rentouttavia. Pieniä itsensä hemmotteluhetkiä täytyy ottaa tavaksi myös tulevaisuudessa, vauvan syntymän jälkeen. Varmaan pariin ensimmäiseen kuukauteen ei pääse tai osaa irtautua uudesta tulokkaasta niin, että muutaman tunnin oma aika olisi mahdollista. Mutta kesää kohti mentäessä voin varmaan taas aloittaa kuntosalilla ja uimassa käymisen, sekä varata jonkun hoidon ja aikaa itselleni. Toistaiseksi koitan pitää jalkani kunnossa rasvaamalla niitä säännöllisesti ja käyttämällä kuorintaa. Siihen sainkin apua Mamma Miia -blogin Miialta, jonka blogiarvonnasta voitin Flow'n jalkavoin sekä kasvonaamion.


Jo ennen toissaviikkoisia häitä hemmottelin itseäni ostamalla lisää luonnonkosmetiikkaa. En ole oikein koskaan ajatellut olevani huulipunatyyppiä, ja vasta joskus viime syksynä rohkaistuin kokeilemaan ensimmäistä huulipunaa "arkikäytössä" (siis minähän en arkena meikkaa, mutta kun sitten joskus satuin meikkaamaan, niin punasin myös huulet). Raskauskuvauksen yhteydessä minut meikannut Veera käytti jotain pinkkiin taittuvaa huulipunaa, ja tykästyin sävyyn aivan mielettömästi. Päädyin siis hankkimaan kaksi hieman hempeämpää punaista sävyä sekä huultenrajauskynän. Sekä Benecosin että Lily Lolon huulipuna pysyvät suht hyvin, Benecosin huultenrajauskynä mielettömän hyvin. Lisäksi huulipunat ovat mielestäni ihanan kosteuttavia, ja sopivat paremmin kuin hyvin minun kuiville talvihuulille. Kaappasin kuvaussessiosta myös muutamat vinkit silmien rajauksiin ja hankin sitäkin varten pari rajauskynää. Näidenkään rajauskynien pysyvyydessä ei ole mitään moittimista. Joten viisi tähteä Benecosille näistä! Lisäksi mukaan tarttui myös kunnon siveltimet silmämeikin tekoon Ecotoolsilta, ja olenkin nyt muutamaan otteeseen yrittänyt harjoitella "smokey eye" -silmämeikkiä, Pinterest apuna. Ihan ok jälkeä näin aloittelijalta, vaikka itse sanonkin. Kyllä vaan kunnon välineet tekevät PALJON. 
Lisäksi aikaani kuluttamaan aloitin eilen illalla projektin "bake 'til you plop", eli tuttavallisemmin "leivo kunnes poksahdat". Tarkoitus ei ole syödä leipomuksiani. Vielä. Tarkoituksena on täyttää pakastin kaikenlaisilla herkuilla niin, että kun vauva syntyy ja vieraita tulee ovista ja ikkunoista, on meillä aina jotain tarjottavaa kahvin kanssa. Leivon ainakin yhden satsin muffineita, pullaa, kuivakakkuja, piirakkaa tai mitä ikinä pakastimen kestävää päivässä synnytykseen asti. Omatekemät herkut maistuvat aina kaupan valmiita paremmille. Ja samalla saan siirrettyä ajatukseni pois tulevan synnytyksen tuskallisesta odottamisesta. Sekuntien laskeskelu tekee jokaisesta päivästä vuoden ja saa edessä häämöttävän loppuajan tuntumaan eliniältä.