Tänään oli mahdollisesti viimeinen neuvolakäynti, sillä seuraava aika varattiin normaalin raskaudenkulun ja oman hyvän perusfiiliksen takia vasta rv40+3. Kyllähän asiasta keskustelimme, mutta sisäistin sen kunnolla vasta äitiysneuvolakorttia tätä postausta varten avatessa. Ai kamalaa! Sitä käyntiä ei tosiaan välttämättä tule. Tämä raskaus oli nyt tässä. On sellainen olo, että takki on aika tyhjä. Miten aika on mennyt näin nopeasti?

Rv 38+2 (36+3 ja 38+0
Paino +17kg (+16,8kg ja +18,3kg
Painonmuutos/viikko +110g (+1590g ja -250g)
Turvotus + (+ ja +
Verenpaine 132/73 (123/72 ja 120/70
Proteiini - (- ja -
Glukoosi - (- ja -
Sf-mitta 34,5/35 (34 ja 34
Lapsiveden määrä N (N ja N
Tarjonta Rt (Rt ja Rt
Syke 140 (140 ja 135
Liikkeet ++ (++ ja ++)


Papu on nyt laskeutunut ja kiinnittynyt. Olenkin kokenut paineen tunnetta lantiossa jo jonkin aikaa. Vähän niin kuin olisi pallo jalkojen välissä. Asentokaan ei ole pitkään aikaan muuttunut oikein mihinkään. Selkä on kohti minun vasempaa kylkeä, vatsan puolella. Jaloilla neitimme (uskallanko sanoa nyt näin?) potkii aavistuksen takaoikealle, ja jalkaa tarjotaan selän puolelta oikeaa kylkeä. Tuntemukset ovat hassuja, sillä Pihvi laskeutui ja kiinnittyi vasta synnytyksen yhteydessä ja kääntyili siihen asti minkä mahtui. Lueskelin Bebesinfon sivuja ja tarjonta-asento on ilmeisesti aika ideaali. Hyvä näin. Saa syntyä! 

Vadelmanlehtiteen olen ottanut käyttöön reilu kuukausi sitten. Tänään kokeillaan tulista ruokaa. Jumppapallolla olen yrittänyt iltaisin pyöritellä lantiota ja ohjata vauvaa laskeutumaan sekä oikeaan asentoon. Ihan älyttömiä juttuja en minäkään lähde kokeilemaan, mutta ehkä näillä on ollut jotain vaikutusta. Voi toivottavasti tämä jäi tämän kierroksen viimeiseksi äitiysneuvolakäynniksi! <3