Mulla on synnytyksen jälkeen ollut vaatedilemma. Vaikka kilojakin on tullut, mahtuvat vanhat vaatteet farkkuja lukuunottamatta päälle. Ongelma piileekiin omien perusvaatteiden ja imettämisen yhdistämisessä.
Pihvi syntyi keskellä kauneinta kesää, joten vauvan ruokkiminen perustopissakin oli helppoa ja sen pystyi tekemään suht huomaamattomasti - olkain pois ja tissi suuhun. Talvea kohti mentäessä garderobiini kuului toppien lisäksi kaikki mahdolliset omistamani villatakit, joiden hihan saattoi riisua imetyksen ajaksi.

Tällä kertaa halusin kuitenkin jotain muuta. Siistejä vaatteita perustoppien rinnalle. Samaan syssyyn yritin etsiä juhlamekkoa Papun ristiäisiin. Kävin läpi monet nettikaupat ja kivijalkaliikkeet, mutta kaikissa niissä tuntui olevan sama ongelma: Suppea valikoima ja mielikuvituksettomat äitiysmalliset vaatteet, jotka eivät kyllä istu kenenkään päälle tai imartele ketään. Rekkejä ja nettisivuja selatessani mietin miksei niin odottaville kuin imettävillekin äideille voida tehdä ihan tavallisia vaatteita, siis niitä samoja joita tehdään myös muille naisille. Miten hankalaa on muokata perusvaatteesta vatsa- ja tissiystävällinen ilman että kankaassa on suuria tai retrohenkisiä printtejä, tai että siitä tulee rinnan alta leikattu teltta? Missä on äitiysvaatteiden särmä? 

Olin jo oikeastaan luovuttanut imetysvaatteiden löytymisen suhteen, kunnes silmiini osui kuva häistä joissa olimme alkuvuodesta. Asos. Sieltä löytyisi jotain päällepantavaa. Hakusanalla "nursing" löytyi noin 200 osumaa, moninkertaisesti kilpailijoihin nähden. Olin taas tilanteessa jossa en tiennyt mitä olisin ostanut. Mutta se ei suinkaan johtunut siitä ettei mitään löytynyt, vaan siitä että kivoja vaatteita löytyi liikaakin. Tunti tolkulla sivuja selailtuani ja yön yli jahkailtuani (tämä on muuten nettikauppojen ehdottomasti paras puoli!) sain kuitenkin kasattua ostoskoriini neljä paitaa ja sen juhlamekon. Ja kun paketti kotiin saapui, en olisi voinut olla tyytyväisempi! Näytän vaatteissa itseltäni, en (vaateteollisuuden) mielikuvien mukaisen kotiäidin perikuvalta.

© ASOS

© ASOS

© ASOS

© ASOS

© ASOS

© ASOS

© ASOS

© ASOS

Asos on minulle tuttu nettikauppa jo jostain lähes kymmenen vuoden takaa. Olen aina saanut mitä olen tilannut ja asiakaspalvelu on pelannut, joskin englanniksi. Parasta tässä on se, että tästä vinkistä voi ottaa vaarin vaikkei äiti tai nainen olisikaan, sillä täältä löytyy vaatteita laidasta laitaan niin naisille kuin miehillekin. Mutta vaikka vastedes vannonkin varsinkin mutkikkaammissa vaatehankinnoissani tämän kaupan nimeen, on nyt ehkä pakko mainita muutama huomionarvoinen seikka:
- Reklamaatiotapauksissa kestää ja rahojen palautusta voi joutua odottamaan jopa reilun kuukauden.
- Toimitusajoissa Asos häviää kilpailijoilleen, sillä ilmainen perustoimituksen kestoarvio Suomeen on kaksi viikkoa.

Jos siis tarvitsee jotain vaatetta lyhyellä varoitusajalla tai on kovin epävarma sopivasta koosta, kannattaa varautua odottelemaan.