Meidän Papusen ristiäiset on nyt vietetty, ja voisin melkein väittää niiden olleen jonkin sortin menestys. Tai kivoiksi kemuiksi niitä kehuttiin. Omat juhlat menivät aika usvassa. Viikkojen stressaamisen ja jännityksen laukeaminen nimenjulistuksineen ja muine aiheutti sen, etten itse juurikaan muista juhlista mitään. Ihmisten kasvotkin tuntuvat sumuisilta, eikä mieleeni ole jäänyt yhtään käytyä keskustelua juhlien ajalta.

Juhlapäivä oli harmikseni sateinen, sillä olisin toivonut tytölle kauniin keväistä juhlapäivää. Tietty sateella ei käytännössä ollut mitään merkitystä, sillä juhlat pidettiin meillä sisällä. Oikeastaan vähän viileämpi ilma osoittautui onneksi, sillä aivan kaikki tarjottavat eivät mahtuneet jääkaappiin, joten lasitetulle parvekkeelle tuli käyttöä.

Päivänsankari isin sylissä. Kukahan keksi laittaa sukkahousut bodyn päälle?
Ennen kastetta vieraat saivat tehtäväkseen arvata tytön nimen. Jokaiselle jaettiin paperilappu, johon he saivat arvauksensa kirjoittaa. Laput luettiin kasteen jälkeen ja yhdessä lapussa olikin oikea ensimmäinen nimi. Papun nimen oli arvannut kälyni, tosin hän oli saanut apua ensin kirjainmäärän ja sitten ensimmäisen alkukirjaimen verran, sillä heille syntyi tyttö samoihin aikoihin ja halusimme varmistaa, ettei tytöistä tule toistensa kaimoja.
Iida tuntui olevan suosikkiveikkaus, sillä se löytyi melkein kymmenestä lapusta. Lisäksi monet arvelivat Papun nimeksi muunmuassa Aavaa ja Annia. Papun ensimmäinen nimi on sellainen, johon ihastuin jo ihan pikkutyttönä. Muistan harmitelleeni miksei kyseinen nimi ole minun etunimeni. Hieman vanhempana päätin, että jos joskus tyttölapsen saan, niin tästä tulee hänen ensimmäinen nimensä. Papun toinen nimi on isoisoisoäitini nimi.


Lahjaksi Papu sai muunmuassa vaatteita, purkin, johon laitettiin säilöön kastevettä, korurasian, vaippakakun, aurinkolasit, kummilusikan, sekä the birth posterin (tai lupauksen sellaisesta, sillä yksi kummeista tarvitsi syntymämittojen lisäksi myös tytön nimen julistetilausta varten). Lahjapöytänä toimi paremman puutteessa televisiotaso, ja televisiosta pyöri kasteen jälkeen taustalla Heliaphotographyn ottamat raskaus- ja perhekuvat.

25 juhlavieraallemme oli katettu voileipäkakkua, kana-mozzarella-pestosalaattia, karjalanpiirakoita ja munavoita, valkosuklaa-marjaspiraaleja, kuivakakkua, lusikkaleipiä, kahvia sekä sitruunalimonaadia. Karjalanpiirakoita ja kuivakakkuja lukuunottamatta kaikki oli tehty itse. Tarjottavaa oli runsaasti, ja eilisen sekä tämän päivän ruokavaliomme onkin koostunut lähinnä ristiäisten jämistä. Esimerkiksi valkosuklaa-marjaspiraaleja tein tälle porukalle kolme, kun yhden piti olla noin 12 hengelle. Vieraat eivät saaneet syödyksi edes yhtä kokonaista kakkua, vaikka näin kyllä monen santsaavan. Toki itsekin olen enemmän suolaisten ystävä ja tarjottavaahan oli aika paljon. Parempi kai liika kuin liian vähän.

Voileipäkakut ja limonaadi puuttuvat kuvasta :(

 
Koska voileipäkakkua ei ilmeisesti vieläkään tule ulos korvista huolimatta siitä, että se on ollut aamupalamme, lounaamme, välipalamme, päivällisemme ja iltapalamme viimeisen parin päivän ajan, suuntaamme tänään viikonloppua varten seuraaviin ristiäisiin. Sen lisäksi todennäköisesti ensiviiikolle on luvassa jänniä blogijuttuja. Mutta niistäpä en uskalla vielä sanaakaan pihahtaa, vaikka mieli kyllä tekisi. Jännittäviä juttuja, joita en oikein malttaisi edes odottaa.