Pyysin jo puolisentoista kuukautta sitten muita bloggaajia linkittämään omia blogejaan, sillä kaipasin kipeästi uutta luettavaa ja inspiraatiota. Papu otti ja päätti syntyä siihen väliin, joten moneen blogiin tutustuminen jäi hieman kesken. Nyt olen kuitenkin vihdoin päässyt syventymään moniin ihaniin ja persoonallisiin blogeihin, ja vaikean valinnan jälkeen päätin esitellä teille nämä viisi blogia:
Aeska -blogin takana on 23-vuotias rovaniemeläinen Paula, jonka mieletön tyyli pisti silmään heti ensisilmäyksellä. Kauniit asukuvat ja hyvä vaatemaku koukutti minut blogiin välittömästi. Muhkeita takkeja yhdistettynä Mariraitaan, farkkuihin ja tennareihin - vau! Visuaalisesti todella upeasta blogista löytyy juuri sopivassa suhteessa sujuvasti kirjoitettua tekstiä. Tästä tuli kyllä ehdottomasti yksi mun blogisuosikeista, jonne tulen kyllä varmasti eksymään vastaisuudessakin, niin etsimässä ideoita omaan gaarderobiini kuin ihastelemassa Paulan tyylitajua. Mutkatonta ja kaunista. Suosittelen todellakin lämpimästi! 


Pupunruokaa -blogia pitää 19-vuotias Iida. Blogissaan hän kirjoittaa, mistäpä muusta kuin nimen mukaisesti kasvisruoasta. Annoskuvat pistävät kuolan valumaan ja ruokaohjeet saivat myös vannoutuneen lihansyöjämieheni kiinnostumaan kasvisruoasta. Blogin reseptit ovat ainakin minulle uusia ja raikkaita, sekä sopivaa vaihtelua kasvisruokapäiviin, jotka tähän asti ovat koostuneet lähinnä soijarouheesta ja juurespihveistä. Tämä blogi pistää sormet syyhyämään ja hellanlevyt polttamaan. Nam! 


Blogia kirjoittaa 21-vuotias turkulainen Emma, ja se kertoo niin Emman omasta elämästä, mutta myös (mikä minun huomioni erityisesti kiinnitti) valokuvauksesta. Joulukuussa käydyn valokuvauskurssin jälkeen olen itse pyrkinyt kiinnittämään enemmän huomiota blogin kuviin, vaikka tietokoneen hajoamisen jälkeen se on osoittautunut hieman mahdottomaksi, kun kamera ja tabletti eivät keskustele keskenään. 
Emman blogista löytyy hyviä vinkkejä valokuvaamisesta kiinnostuneelle, ja ainakin näin puoliautomatiikkaa käyttävälle amatöörikuvaajalle vinkit ja ohjeet ovat tarpeeksi selkeitä. Kaikkea tätä kuvittaa hienot otokset. 


Sekalaista sakkia -blogia kirjoittelee kolmikymppinen suurperheen äiti. Blogi valikoitui yhdeksi suosikeistani kerronnallaan. Pidän myös siitä, että tavallisten arkipostausten lisäksi blogissa tarkastellaan yhteiskuntaa ja koen, että blogissa on siinä suhteessa paljon samanlaisia piirteitä kuin omassani. Blogi, joka ei ole täynnä unelmahöttöä, vaan aitoa perhe-elämää, asiaa ja mielipiteitä. 


Viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä Askeleita -blogi, jota kirjoittaa 28-vuotias Terhi. Tämä blogi olikin lukulistallani jo entuudestaan, mutta koska Terhi sen linkkasi ja se sopi oikeastaan useampaankin toivomaani kategoriaan, päätin kirjoittaa siitäkin. Blogi kertoo vauva-arjesta, äidin höpötyksistä ja unelmista sekä lisäksi ensi kesänä juhlittavista häistä. Blogista löytyy juttua niin sormiruokailusta (aina resepteistä lähtien) kuin luonnonkosmetiikastakin. Blogitekstejä koristaa kauniit kuvat. Jos luet minun blogia, kannattaa sinun ehdottomasti lukea myös Terhin blogia! 

Aivan ensiksi haluaisin kiittää jokaisesta blogilinkistä. Monet niistä koskettivat jollain tapaa ja jäin niitä siksi seuraamaan. Mieletöntä miten erilaisia ja hyviä blogeja netistä löytyykään ja miten taitavia tarinankertojia niiden takana onkaan. Harmi ettei aika riitä niistä kaikista kertomiseen. 

Ja te joista kerroin - toimin nyt todella tökerösti. Liitin bannerinne ihan ilman lupaa tähän postaukseen. Jos haluatte sen pois, niin ei tarvitse kuin pyytää :)