Toki senhän te jo tiesittekin. Nyt siitä kaikesta on vaan tullut askeleen verran todellisempaa. Meillä nimittäin oikeasti on THE päivä ja sen kautta myöskin HÄÄPAIKKA varattuna. Kävimme katsomassa kahta paikkaa ja olisimme käyneet katsomassa myös kolmatta, mutta näyttöaikakyselyyn ei vastattu viikon aikana (ehdimme tehdä varauksen toisesta paikasta) ja koin kyseisen paikan asiakaspalvelun hieman tympeänä. Tai tympeä on ehkä huono sanavalinta, koska vaihdetut sähköpostit olivat ihan peruskohteliaita, mutta lyhytsanaisia, eikä niistä tullut sellainen fiilis, että "tervetuloa viettämään elämänne tärkeintä päivää meille". Vastentahtoinen on ehkä kuvaavampi. Harmi sinänsä, koska paikka oli sisältä todella kaunis ja heidän ruoka oli todella hyvää. Onneksi voin lohduttautua sillä, että miljöö hävisi kahdelle muulle paikalle ihan kuusi-nolla, sieltä puuttui esiintymislava, eikä siellä olisi ollut tilaa järjestää erillistä ohjelmaa lapsille. 

Kuumottelin paikkavarauksen kanssa pitkään. Pari viikkoa sitten aloin kysellä näyttöjen perään ja ilmoitin avokille, että nyt asian eteen on syytä tehdä jotain. Olen liittynyt Facebookissa "Häät 2018" -ryhmään, ja siellä toisilla morsiammilla on varattuna kaikki aina pitopalveluista kukkiin ja kirkkoon. Selailin netistä kyllä vaikka mitä paikkoja, mutta tällä hetkellä noin 120 päinen vierasmäärämme ei olisi mahtunut niistä juuri mihinkään, tai sitten ongelmaksi koitui tilan anniskeluoikeudet, joista olisi tullut liian kovia kustannuksia. Molemmat näkemämme paikat olivat ihania ja rakastuin molempiin täysillä. Valinta oli vaikea, mutta kun sydän ei osannut sanoa, sai järki vastata päätöksestä. Asian ratkaisi lopulta kylmä käteinen, sillä hintaeroa tilojen välillä oli melkein 800€. Ja siitä syystä... 

MEIDÄN HÄITÄ JUHLITAAN MERENRANNALLA <3 

Tehtävääkin toki vielä on. Viikonloppuna suuntaan katsomaan ensimmäisen kerran hääpukuja. Mitään en vielä voi sovittaa saati ostaa, koska kroppani kantaa vielä muutamia ylimääräisiä raskauskiloja, mutta on ihanaa päästä hypistelemään ja fiilistelemään.
Kaasot ovat vasta ajatuksen tasolla. En oikein tiedä miten heitä pyytäisin. Mielessäni on tällä hetkellä kolme meille läheistä naisihmistä, ja kolme vaikuttaakin aika sopivalta määrältä.
Koska varaamamme paikka on ainoa jossa ei ole talon pitopalvelua, täytyy meidän etsiä myös hyvä sellainen. Koskaan en ole pitopalveluiden kanssa ollut tekemisissä, joten tämä on tällä hetkellä se pelottavin osuus. Mitä jos ruoka onkin aivan kamalaa?
Pinterest laulaa edelleen. Kukkia, koristeita, meikkejä ja kampauksia. Käsitys omasta mekosta on taas hieman hääsuunnitelmien vahvistuessa muuttunut. Enää en kaipaakaan sitä kermakakkua, joka päällä olisin varmaan näyttänyt typerältä joka tapauksessa, vaan olen palannut alkuperäiseen haaveeseeni kevyestä, laskeutuvasta ja pitsistä. Herkemmässä vaatteessa olen varmasti enemmän oma itseni, eikä olo ole ollenkaan niin pompöösi. Kevyempi mekko sopinee paremmin myös juhlapaikan fiilikseen sekä kesähäihin. 
Koska niin - minusta nyt kuitenkin tuli kesämorsian. 

Haluaisin häihin ehdottomasti ohjelmaa myös lapsille, sillä niitä häissämme on. Paljon. Jos kukaan ystävistämme ei lisääntyisi seuraavan kahden vuoden aikana, mitä pidän erittäin epätodennäköisenä, olisi lapsivieraita 38. Koska meillä on lapsia, ovat lapset myös luonnollinen osa meidän hääjuhlaa. Olenkin pää kuumeisena yrittänyt miettiä erilaisia tapoja viihdyttää lapsia, ja tällä hetkellä olen keksinyt tasan värikynät ja papeririisin. Aika hyvin ihmiseltä, joka on koki elämänsä ollut lasten- ja nuorten leiritoiminnassa mukana ja työskennellyt jo muutaman vuoden kerho-ohjaajan tehtävissä. Jos ei muuta (ja todellakin muuta), niin ainakin lapsivieraita varten olisi kiva järjestää jokin ohjelmanumero. Täytynee alkaa seuraavaksi selailemaan läpi internetin esiintyjätarjontaa.