Noin kuukausi sitten päässäni alkoi muhia idea NOSH vaatekutsujen järjestämisestä. Olin selaillut netissä paljon NOSHin vaatteita, erityisesti naisten vaatteita oman asukriiseilyni ja tyylini etsimisen takia. Käytyäni mielessäni läpi äitiystäväni päätin tarttua tuumasta toimeen. Minun NOSH edustajakseni kaikkien mahtavien naisten joukosta valikoitui Marika Väyrynen. En tiedä miksi, mutta nimi oikein kutsui luokseen. Ja sen takaa paljastuikin oikein huipputyyppi, joten suosittelen! Ajankohtakin oli oikein otollinen, sillä NOSH oli juuri saanut julkaistua uudet lasten ja naisten mallistot. Niinpä viime keskiviikkona kotiimme kokoontui yhteensä neljätoista naista ja kaksi miestä, olkoonkin että kaikki miehet ja useampi nainen olivat vielä äitiensä lompakoilla liikenteessä.
Uusi NOSH lasten mallisto iski minuun heti. Marikan esitellessä vaatteita tiesin välittömästi mitä lisäyksiä meidän lasten vaatekaappiin tulisi. Niin oli harmikseni tiennyt moni muukin ja muutamat tuotteet olivat sillä hetkellä loppuunmyytyjä meidän koossa. Onneksi tilauslappuumme löytyi kuitenkin muutama ihanuus (sovituskuvia luvassa myöhemmin), joten Pihvi ja Papu pääsevät nauttimaan miellyttävän tuntuisista, kauniskuosisista ja ekologisista vaatteista. Niin - myös NOSHin takana on samanlaiset arvot joita itse vaatteissa arvostan. Kankaat ovat tiukimman Ökö-Tex -sertifikaatin saanutta luomupuuvillaa, ja kaikki vaatteet ja kankaat valmistetaan eurooppalaisilla tehtailla (siis sen jälkeen kun ne on suunniteltu Suomessa), ja näiden tehtaiden työolot ovat valvotut. Ei hikipajoja, ei vaatteita lapsilta lapsille. Lisäksi NOSHin lastenvaatteet ovat pitkäikäisiä, sillä bodyista löytyy tuplanepparit ja housuihin sekä paitoihin on suunniteltu käännettävät resorit. Jopa tunika menee ensialkuun mekkona. NOSHin vaatteet ovat siis monella tapaa myös hyvän mielen vaatteita.
Pääsin minä onneksi tuhlaamaan vähän itseenikin. Olen reilut puolitoista kuukautta myynyt vanhoja käyttämättömäksi jääneitä vaatteitani pois kirpputorilla, joten annoin luvan panostaa myös omaan vaatekaappiini. Nauroinkin Marikalle että jospa sitä kolmeakymppiä lähestyessä vaikka vaihtaisi tästä aikansa eläneen teinipissiksen tyylistä johonkin vähän aikuisempaan. NOSHin naisten mallisto onkin todella raikas ja ajaton raitoineen ja neutraaleine väreineen. Tietysti joukkoon mahtuu myös väripilkkuja, joista minäkin mustan, harmaan ja valkoisen vannoutuneena ystävänä silmäilin korallin värisillä taskuilla varusteltua KIVA Taskutunikaa. Päädyin kuitenkin aloittamaan täydellisen vaatekaapin kasaamisen ihan peruspaletista, eli toisinsanoen nössöilin ja ostin minulle ennestään tuttuja "värejä". Ja saattaapa olla että kun on luvassa kivoja vaatteita, niin jopa minä innostun muutamaan sovituskuvaan.
Kutsujen lomassa tietenkin kahviteltiin. Koska minulla on päällä se imetydieetti, piti tarjottavia miettiä hieman pidempään. Dieettiherkkujen tarjoaminen muille vähän jännitti, koska maut ovat hieman erilaisia kuin tavallisissa herkuissa. Loppujen lopuksi illan menusta löytyi kanasalaattia aurinkokuivatulla tomaatilla, siemenillä ja pähkinöillä, raakasuklaakakku, hedelmälautanen kookoskermavaahdolla sekä kahvia, teetä ja limua.

NOSH merkkinä ei ollut minulle vielä kovin tuttu ennen viime keskiviikkoa. Tietysti olin siitä kuullut, mutta kukaan ystävistäni ei ole koskaan järjestänyt kutsuja, joten aikaisempi tuntemus on perustunut täysin nettiselailuun. NOSH toimii edustajaperiaatteella, eikä heillä ole kivijalkamyymälöitä. Tämä on toisaalta kiva juttu, sillä edustaja tietää myymästään tuotteesta luultavasti kaiken ja seisoo nimellään ja naamallaan sen takana. Ja toisaalta kuinka usein sinulla on mahdollisuus siihen että joku raahaa rekillisen vaatteita olohuoneeseesi ja saat katsella niitä kaikessa rauhassa, sovitella ja esittää kysymyksiä ihmiselle, joka on siellä ihan vain sinua ja ystäviäsi varten? Minulle tämä ainakin oli eka kerta. Silti kukaan ei hiosta selkään ja kysy "montakos laitetaan". Rentoa meininkiä ja ihania kuoseja. Lisäbonari on tietenkin se, että saa hyvän syyn kutsua ystäviä koolle ja loihtia herkkuja. Aika täydellinen kahvihetki, sanoisin.

*Postaus on tehty blogiyhteistyössä ja sisältää mainoslinkkejä