Pihvin kanssa on eletty hyvin pienestä pitäen tietynlaisessa tarkassa rytmissä. Alkukankeuksien jälkeen se tuntui auttavan niin lasta itseään, mutta myös äitiä pitämään järjen päässään. Vielä nykyisinkin olen välillä ehkä turhan liian tarkka siitä, että kotona ollaan syömässä lounasta tasan kello silloin ja silloin, jotta päiväunet eivät mene pilalle, vaikka Pihville hetki sinne ja toinen tänne ei enää merkitse niin paljoa. Papun syntymän jälkeen arki ei rullaa vielä ihan yhtä sulavasti kuin ennen, sillä vauvan hieman epäsäännöllinen rytmi ja muut muuttuvat tekijät vaikuttavat siihen. Pihvillä häämöttää syksyllä edessä päiväkodin portit, ja olenkin miettinyt miten saisin hänet hahmottamaan päivän kulkua paremmin.

Saimme Kokokidiltä testiin Mun päivä -kuvakalenterin, joka on tarkoitettu juuri rutiinien opetteluun. Mun päivä -kuvakalenteriin kuuluu kaksikymmentä magneettia, joiden värikkään ja lasta kiinnostavan kuvituksen on suunnitellut teollinen muotoilija Netta Korhonen. Ainakin Pihvin mielenkiinto heräsi heti paketin saavuttua. Magneetit ovat isoja ja jämäköitä, mutta eivät paina juuri mitään, ja siksi ne sopivat siis hyvin taaperonkin käteen. Ne on helppo irroittaa ja ne liikkuvat hyvin, joten lapsenkin on helppo osallitua päivärytmin rakentamiseen. Magneeteissa kuvataan arkisia askareita aina aamupesuista päivän ruokailuhetkiin ja ulkona puuhasteluun. Pihvin lempparimagneetiksi on muodostunut leikkihetkeä kuvaava lelumagneetti, enkä ihmettele yhtään - leikkiminen on kivaa, mutta vielä kivempi on magneetin auto!
Me valitsimme magneetteja varten Kokokidin valikoimasta löytyvän kaupungin siluettia kuvaavan magneettitaulun, vaikka kokeilimme magneetteja myös jääkaapin ovessa ja astianpesukoneen luukussa, joissa ne pysyivät kiinni ihan yhtä hyvin. Taulu on kiinnitetty Pihvin oman huoneen seinälle taaperolle sopivalle korkeudelle, joten hän voi hakea taulusta jonkin kuvan ja sillä osoittaa mitä haluaisi tehdä. Magneeteilla on tähän mennessä ainakin pyydetty "ruokaa", lukemaan "kiijjaa" sekä mukaan "leikkii".


Yksi asia jossa Mun päivä -magneetit ovat myös osoittautuneet erittäin hyödyllisiksi, on pottailu. Pihvi ei vielä tähän mennessä ole suhtautunut asiaan kovinkaan suurella intohimolla muutamia poikkeuksia lukuunottamatta, ja potalle istahtaminen onkin ollut kovan maanittelun lopputulos. Esimerkiksi ruoka, vessa ja päiväunet kombolla olen saanut positiivisia tuloksia, varsinkin kun väliin lisätään käsien pesu, josta Pihvi tuntuu jostain syystä nauttivan erittäin paljon. Vielä vähän vähemmän tututkin asiat alkavat luonnistua, kun ne ovat ennakoitavissa ja niitä käydään läpi yhdessä lapsen kanssa.


Meidän arki on sujunut jo pitkään tietyllä kaavalla. Heräämme seitsemän jälkeen, syömme aamupalan, käymme ulkona ja niin edelleen. Mun päivä -kuvakalenteri on siihen oiva apuväline, varsinkin juuri tulevaa syksyä ajatellen. Ja on niistä apua minullekin, sillä välillä aika meinaa hukkua vauvan kanssa touhuiluun.

Lopuksi vielä se arvonta. Saimme nimittäin Kokokidiltä myös yhden Mun päivä -kuvakalenteripaketin arvottavaksi lukijoiden kesken. Kommentoi alle miksi juuri sinä tarvitsisit kalenteria. Kaikkien sunnuntaihin 8.5.2016 kello 18.00 kommentoineiden kesken arvotaan tämä mieletön magneettipaketti. Seuraamalla Kokokidiä ja blogia Instagramissa saat yhden lisäarvan ja toisen seuraamalla Kokokidiä ja blogia Facebookissa. Muista jättää myös yhteystietosi!


*Postaus sisältää mainoslinkkejä. Postauksen tuotteet saatu blogiyhteistyönä.