Olen viimeiset kaksi vuotta elänyt hieman homssuisen kotiäidin elämää. Esimerkiksi hiukset eivät aina ole olleet ihan viimeisen päälle ja äidiltä peritty keltainen ja kulahtanut kotipaita on toiminut hyvin lähikauppakäytössä. Itseensä panostaminen ole ollut millään tavalla prioriteettina. Viime aikoina olen hieman tutkiskellut vaatekaappini sisältöä, ja garderobini onkin saanut uusia ja tarkkaan harkittuja lisäyksiä muunmuassa Vimmalta, Marimekolta ja NOSHilta. Kävin myös kampaajalla värjäämässä tukkaani ensimmäiseen kertaan vuoteen, vaikka on sitä toki kahdesti leikattu tässä välissä, kiitos Heidin. Pitkiin aikoihin teen asioita, jotka monelle naiselle (ja äidille) ovat varmastikin jokapäiväisiä rutiineja. 


Eilinen suihkussa koettu säärikarvaoivallus inspiroi tähän pohtimaan eroja entisen ja nykyisen "minäni" välillä. Ulkonäkö ei edelleenkään ole elämäni ykkösprioriteetti (kiitos vaan Laatukirurgia, joka seuraat minua ainakin kolmella eri kauneusleikkauksiin erikoistuneella instatilillä), eikä siitä toivottavasti koskaan tule sellaista. Loppujen lopuksi tajusin kuitenkin hieman irtautuneeni siitä homssuisen kotiäidin moodista ja lähenteleväni jonkinnäköistä naiseutta. Ja eroa on! 

Vaatteet
Kun oikea nainen aloittaa aamun, pukee hän päälleen tarkoin valitsemansa asuyhdistelmän ja asustaa sitä esimerkiksi koruilla. Hän ostaa uutta tarpeeseen ja joskus myös tarpeeseen. Kun homssuinen kotiäiti aloittaa aamun, vetää hän päälleen lähimmän vaatekappaleen minkä löytää. Ei väliä, vaikka siinä olisi pieniä maito- tai puklutahroja. Niitä on luvassa kymmenittäin lisää. Hän ostaa uutta tarpeeseen. Lastenosastolta. 

Ihokarvat
Siinä missä oikea nainen käy vähintään viiden viikon välein sokeroinnissa eikä ainakaan astu kesähamosessa ulos sänkisäärillä, vetää homssuinen kotiäiti pierushortsit jalkaan ja painuu vaunulenkille. Ei niitä jalkoja kukaan niin läheltä katsele oman jälkikasvun lisäksi. Ja vaikka katselisikin, niin ei metrien pituiselta suonikohjulta karvoja huomaisi.  

Hiukset
Oikea nainen varaa aina kampaamokäynnin yhteydessä uuden ajan, jotta käyntiväli ja tyvikasvu eivät kasva liian suureksi tai malli ulos. Homssuinen kotiäiti toteaa oman maantienharmaansa olevan "ihan kiva" ja "päättää" kasvattaa sen takaisin. Mitä sitä suotta värjäämään tukkaa, joka on aina takussa ja kiinni retrohenkisellä donitsilla, eikä läheskään aina puhdas! 

Meikki
Oikea nainen meikkaa mennäkseen ulos ja joskus myös ihan huvin vuoksi. Homssuinen kotiäiti etäisesti muistaa meikki -nimisen asian kaivaessaan kylpyhuoneensa kaapista eksoottisen pinkin puikon. Joo-o, joo-o. Huuliinkos tätä laitettiin? 

Oma aika
Oikealle naiselle omaa aikaa on ystävät, makulatte kahvilassa, hyvä kirja ja joogatunti. Homssuiselle kotiäidille omaa aikaa on lukitun oven takana vietetty vessatuokio, jonka aikana kukaan ei sammuttele valoja, koputtele ja huutele oven takana tai tuo pikkuautoja päristeltäväksi. Miesten kesken tätä kuulemma kutsutaan "luksuspaskaksi". 


Minulla on vaatekaapin, tukanvärin ja meikkituntemuksen lisäksi tullut muutosta oman ajan käyttöön, kuten Instagramissa seuraavat ovat ehkä huomanneet. Ja siihen ne ihokarvat liittyvät oleellisesti. Nimittäin eilen illalla hätäpäissäni kaivoin esiin sheiverin ja höyläsin jalat, koska tänään vedin nappikset jalkaan ensimmäistä kertaan vuosiin. Eihän jalkapaloshortseja voi käyttää, jos sillä muutaman sentin näkyvällä ihokaistaleella on nurmikentällinen karvoja! Näin jälkikäteen hieman naurattaa. Mutta sen lähimmästä vanhustentalosta lainaamani suonikohjun sai kyllä kivasti jalkapallosukaan piiloon.