Minulla on aina ollut hyvä hemoglobiini. Tai ainakin siihen asti kunnes aloin odottamaan esikoista. Pahimmillaan mittauksista on tainnut tulla 107 grammaa litrassa, ja molemmissa raskauksissa olen joutunut lisäraudalle raskausvitamiineista huolimatta. Perinteiset rautatabletit aiheuttivat pahoinvointia ja vaikuttivat vatsaan, siis sen lisäksi, että rauta tuntui imeytyvän huonosti, joten aika nopeasti siirryin pureskeltaviin rautatabletteihin. Niillä hemoglobiini lähtikin nousuun ja vireystila on parantunut huomattavasti. Vaan yksi ikävä sivuvaikutus niilläkin on ollut: Joskaan hampaani eivät koskaan ole olleet vitivalkoiset, niin hammasluun oman värin takia kuin vaikkapa kahvinjuonnista johtuen, kellastutti purutabletit niitä entisestään.

Mietin pitkään hampaiden valkaisutoimenpiteitä. Kotikonstit vaikuttivat epämääräisiltä ja pakkausselosteet pelottavilta. Hammasklinikoiden hinnat huimasivat päätä, eikä niidenkään valkaisumenetelmien ainesosat olleet ihan yksinkertaisia. Lisäksi muistin lukeneeni taannoin kauhutarinan jostain paikallisesta hampaidenvalkaisupaikasta, jossa asiakkaan ikenet ja suun sisäpinta olivat palaneet valkaisuaineesta palovammoille. Ei kiitos! Mutta siinä kuukkeloidessani päädyin luonnonkosmetiikkatalo Jolien sivuille, ja sieltä löysin kiinnostavan tuotteen, Warpaintin.
Jolien sivuilla Warpaintista sanotaan näin:


"Warpaint on 100% luonnollinen hampaiden valkaisuun tarkoitettu jauhe. Vaalentaa tummentumia hellävaraisesti samalla hampaita ja ikeniä vahvistaen. Warpaintin sisältämä bentoniittisavi on täynnä hampaiden hyvinvoinnille tärkeitä mineraaleja, kuten kalsiumia ja kaliumia. Kookoksen kuoresta valmistettu aktiivihiili puhdistaa tehokkaasti ja kiillottaa hampaita hyvin hellästi, kiillettä vahingoittamatta. Luomulaatuiset appelsiinin kuori, piparminttu sekä sitruunamyrtti vähentävät tulehduksia sekä raikastavat suun. Sopii kaiken ikäisille ja myös herkille hampaille/ikenille." 


Olin aiemmin lukenut positiivisia kommentteja hampaiden hiilivalkaisusta, joten halusin antaa Warpaintille mahdollisuuden. Sain Jolielta testiin purkin, ja nyt olen käyttänyt tuotetta säännöllisen epäsäännöllisesti muutaman viikon ajan. 

Ensimmäinen käyttökerta oli jännittävä. Vakuuttuakseni tuotteen toimivuudesta otatin avokilla kuvat hampaistani ennen ja jälkeen harjauksen. Ja harjauksen välissä. Itseasiassa hiilijauheella valellut hampaat olivat aika huvittavan näköiset, ja esikoisemme mörisi kuin hirviö hampaani nähdessään. Harjauksen jälkeen purskuttelin suun hyvin vedellä, jonka jälkeen otimme sen toisen otoksen. Ja kyllä, kuvissa oli havaittavissa hieman eroa. Kaikki tummentumat eivät lähteneet ensimmäisellä kerralla, mutta niin en odottanutkaan. Olin kuitenkin varmistunut siitä, että Warpaint kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan rutiineihin. 


Toisinaan olen käyttänyt Warpainttiä puhtaisiin hampaisiin aamuin ja illoin, mutta laiskoina päivinä sillä harjaus on jäänyt vain aamuun. Toisaalta aamuisin onkin astetta mukavampi lähteä ulos, kun hampaat ovat valkoisemmat ja hymy kondiksessa. Näin kuukauden käytön jälkeen olen huomannut, että tummentumat ovat hävinneet ja hampaat eivät enää loista keltaisuuttaan. Tuote on minun käytölläni riittoisa, eikä purkin pohja näy vieläkään. Vitivalkoista Hollywood-hymyä Warpaintilla tuskin saa aikaan, ellei se sitten satu olemaan oman hammasluun alkuperäinen väri. Kyseessä on kuitenkin luonnontuote, ei kemikaali. Mutta juuri vaikka ruoan tai juoman kautta aiheutuneisiin tummentumiin Warpaintistä on mielestäni apua, jos sitä säännöllisesti käyttää. Sellaiseen tarkoitukseen kyllä suosittelen sitä kokeilemaan.
Ps. Joliella on vielä huomiseen asti Facebookissaan käynnissä arvonta, jossa voit voittaa tuotepaketin, joka sisältää muunmuassa tätä Warpainttiä ;)