Kun noin puolitoista vuotta sitten ostettiin meidän koti, tiesimme muuttavamme remonttien keskelle. Ikkunoiden vaihdon takia lähdimme jouluksi evakkoon ja lopulta pääsimme palaamaan kotiin vasta neljä viikkoa myöhemmin. Ja ennen kuin edellisen raksan pölyt ehtivät laskeutua, alkaa talonyhtiössämme putkiremontti, jonka takia olisi tarkoitus olla evakossa noin kymmenen viikkoa.

Me emme nähneet remontteja uhkana, ennemminkin mahdollisuutena. Saisimme tehdä myös kylpyhuoneesta ja vessasta meidän näköisemme. No - nyt suunnitelmat ja aikataulut on lyöty lukkoon ja suunnittelijan valitsemista vaihtoehdoista on hankala löytää mieleistä. Ja kun päähän on pinttynyt tietynlainen kuva, on hankalaa päästää siitä irti. Inspiraatiota omiin ajatuksiin kylpyhuoneesta on haettu yllätys yllätys Pinterestistä, nyt sitä pitäisi hakea vieraan ihmisen näkemyksestä.


Kun lähdimme tekemään omia suunnitelmia, ajatuksena oli jotain vanhaa ja industrialhenkistä. Valkoiset kaakelit, tiililadontaa, tummat saumat. Iso laatikkomallinen pesuallas ja sadevesisuihku. Alun alkaen alkaen esittelin ajatuksen betonista tai mikrosementistä valmistetusta lattiasta, mutta nyt valmiiden suunnitelmien selvittyä sen lisähinta taitaa nousta liian korkeaksi. Olisi kuitenkin ollut kivaa, että muun kodin tyyli ja henki olisi näkynyt myös kylpyhuoneessa.


Suunnittelijan valitsemat materiaalit ja kalusteet ovat, noh, ihan kivoja. Samanlaisia ratkaisuja näkee jokaisessa tällä vuosikymmenellä rakennetussa tai remontoidussa kylpyhuoneessa ja vessassa. Vaaleat isot seinäkaakelit, tehosteväreinä musta, harmaa tai joku vähän rusehtava sävy. Kymppi kertaa kymppi laatat lattiaan kaikissa seinän tehosteväreissä. Korkeakiiltoiset allaskaapit, valkoista tai mustaa. Mutta jostain syystä sitä ei haluaisi tehdä omasta kodistaan "ihan kivaa".

Toki kylpyhuoneeseen ja vessaan saa tuoda periaatteessa mitä vain. Hanat ja suihku tulee olla Orakselta ja wc-istuin Idolta. Esimerkiksi Orakselta löytyy yksi ainoa suihku, joka istuisi meidän alkuperäisiin ajatuksiin. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että valmiiksi valituista malleista on hankala löytää mitään persoonaa. Lisäksi valituista materiaaleista ei saa mitään hyvitystä, paitsi käymällä niin sanottua oravannahkakauppaa ostamalla itse jotain muuta ja valitsemalla sitten lisäksi jotain kalliimpaa listalta.


No, ehkä näiden ratkaisujen kanssa voi elää. Meidän kohdalla on onneksi vielä jokunen kuukausi aikaa päättää. Ehkä laatta- ja kylpyhuonekalusteliikkeiden sijaan täytyy alkaa koluta pieniä sisustusputiikkeja ja kirpputoreja ja tuoda etsimäämme tyyliä sitä kautta.

Inspiraatiokuvat Pinterestin kautta