Perjantaina suuntasimme koko konkkaronkka iltapäivästä Lapsimessuille. Kolme tuntia ennen messujen sulkeutumista olikin oikein hyvä aika käydä tutustumassa messujen tarjontaan lasten kanssa, koska siellä oli jo hieman hiljaisempaa. Tosin monessa paikassa meille myytiin eioota, varsinkin vaatteiden osalta. Ilmeisesti 104 ja varsinkin 80 senttisiä lapsia oli paljon liikenteessä. Pääasia meille lasten kanssa oli kuitenkin se, että tapahtuma-aluille oli lyhyet jonot. Ja kyllä esimerkiksi poliisi- ja paloautoihin pääsi tutustumaan ilman sen kummempaa jonotusta. Alkuperäinen tarkoitus oli vierailla messuilla myös viikonloppuna, mutta jostain kumman syystä olen taas kipeänä. Oikean korvan seutua vähän viiltää ja olenkin diagnosoinut itselläni korvatulehduksen. Maanantai-iltapäivästä täytyy suunnistaa terkkariin selvittämään korvakivun syy ja hakemaan antibiootit, jos se ei viikonlopun aikana kipulääkkeillä hellitä. Olo ei ole mitenkään erinomainen, joten ainakin tänään reippailu jäi noin puolentoista tunnin ulkoiluhetkeen lasten kanssa. Meidän kampuksella on sisäilmaongelmia ja olenkin alkanut miettiä olisiko niissä syy sairauskierteelle, vaikka olen pitänyt itseäni oireettomana.


Messuilta mukaan tarttui lastenvaatteita ja uusi kypärä pikkujäbälle. Ja voin sanoa, että ainakin meidän ostospaikoissa palvelu pelasi. Erityisesti KAIKO clothingin ja OMINin pisteet jäivät positiivisella tavalla mieleen ystävällisellä ja kiireettömällä asiakaspalvelullaan, ja he saavat kyllä suorituksistaan kymmenen pistettä ja papukaijamerkit. Tykkäsin varsinkin Ominin tavasta huomioida myös meidän lapset sekä Kaikon naisten asiakaspalveluasenteesta ja pelisilmästä. Eipä sillä, että Papulla tai A-T Lastenturvallakaan oltaisi jääty kakkoseksi: Papulla saatiin apua oikeiden kokojen metsästämiseen ja A-T Lastenturvalla asiantuntevaa palvelua oikeanlaisen pyöräilykypärän valintaan. Monilla messupisteillä paistaa teennäisyys, ja tiedän sen itsekin messutyötä tehneenä tulevan ikään kuin vahingossa, sillä messupäivät ovat aika raskaita ja kohtaamistilanteita tulee jopa tuhansia. Näissä neljässä pisteessä oli kuitenkin kiva käydä, vaikka asiakkaita riitti. Mitään ei ollut vedetty överiksi (esimerkiksi huhut vartijoista erään messupisteen edessä herättivät meissä hieman hilpeyttä, vain punainen matto, samettiköysi ja ase puuttui) ja tunnelma oli mukava. Suosittelen!
No mitä messuilta jäi puuttumaan? Meidän visiitin perusteella ei tule mieleen mitään. Minusta oli hienoa, että tänä vuonna lapsiin oli panostettu entistä enemmän ja ilmaisia aktiviteetteja oli niin messupisteiden yhteydessä kuin erikseenkin, vaikka ehkä edelleen kaipaisin messuille enemmän kolmannen sektorin toimijoita, sillä ilman rahaa messuilta saa vähän naftisti irti. Toki meillä kevään hankinnat oli suunniteltu messutarjouksia silmällä pitäen, enkä itse tutustunut eri järjestöjen toimintaan samalla tavalla kuin aiempina vuosina. Mutta iso peukku Lapsimessujen tiimille, joka myös messuja edeltäneessä bloggaajatapahtumassa kyseli ideoita ja otti meidän huomioita avosylin vastaan. Minulla jäi tapahtumasta kaiken kaikkiaan tosi hyvä fiilis.
Kävitkö sinä Lapsimessuilla? Mitä tuli ostettua tai mikä jäi mieleen?