Perinteisen Lapsimessut järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa ensi viikonloppuna 21.4.-23.4.2017. Yhtäaikaa Lapsimessujen kanssa järjestetään Kädentaitomessut, Eläinystäväni -messut (vain la-su) sekä OutletExpo ja Model Expo. Ja mikä parasta, kaikille messuille pääsee osallistumaan yhdellä ja samalla lipulla!
Sain kunnian osallistua maaliskuun lopussa järjestettyyn Lapsimessujen bloggaajatilaisuuteen, jossa Puhu muru -blogista tuttu seksuaaliterapeutti Marja Kihlström puhui pikkulapsiarjen ja parisuhteen yhdistämisen haasteista sekä hänen ja Havaintoja parisuhteesta -blogin Sami Minkkisen uunituoreesta kirjasta Pannaan menemään. Lisäksi messutiimi esitteli tulevaa tapahtumaa ja kertoi messujen uusista alueista. Tänään ajattelin jakaa tärppini sinulle. 
Ensin muutama käytännön asia: 

- Imetyksen tuki ry:n imetyspiste löytyy osastolta 6s20 tai 6s22 (Lapsimessujen sivuilla on kahdenlaista tietoa). Pisteellä voit istahtaa alas imettämään messujen pahimmalta hälinältä, nauttia kupposen teetä ja jutella koulutettujen imetystukiäitien kanssa imetysarjesta ja erilaisista pulmatilanteista. Isompia lapsia varten pisteeltä löytyy myös lelukori. Imetyksen tuki ry:llä on myös ohjelmaa Lapsimessujen Neuvola-alueen puolella joka päivä kello 10.30.
- Liberon järjestämä vaippavarikko löytyy osastolta 6s30. Ainakin viime vuonna vaippavarikolta löytyi pitkä rivi hoitopöytiä, vaippoja ja muita vaipanvaihtoon tarvittavia välineitä. Jonot pysyivät kohtuullisina ja vaipat vaihtuivat nopeasti ja kätevästi. 

Tapahtumat:

Lapsimessujen uusi Neuvola-alue pitää sisällään paljon ohjelmaa odottajille sekä pienten lasten vanhemmille. Se toimii myös vanhempien kohtaamispaikkana, jossa saa levähtää hetken messumyllerryksen keskellä. Neuvolassa eri alojen asiantuntijat käyvät läpi koko lapsiperhearjen kaarta aina raskaudesta ja synnytyksestä seksuaalikasvatukseen ja diginatiiviuuteen. 

Neuvolan tärpit: 
Tekemistä lapsille: 

Tänä vuonna toiminnallisiin alueisiin on panostettu entistä enemmän ja messuilta löytyy paljon puuhaa myös perheen pienimmille. Pajulahden peuhualue (6m80) on täynnä temppuratoja, bOblesin, Legon ja Duplon seikkailualueella (6d72) pääsee rakentelemaan, harjoittamaan motorisia taitoja ja liikkumaan, Lasten liikennekaupungissa (1b2) opetellaan liikennesääntöjä ja poljetaan polkuautoilla ja lisäksi lapset pääsevät tutustumaan myös poliisin (6a80) ja palomiehen (6g90) ammattiin sekä kulkuneuvoihin. Lisäksi esimerkiksi osastolla 6k2 järjestetään muutamia vauvamuskarituokioita lauantaina ja sunnuntaina 11 ja 14.30 välillä. 
Messupistetärpit: 

- Hammaskeiju (6d59) on suomalainen täysksylitolpastillien valmistaja. Saimme bloggaajatapahtuman yhteydessä jättimäiset goodie bagit, joista löytyi muunmuassa Hammaskeijun mustikan makuisia ksylitolpastilleja. Pastillit maistuvat kuin aitoja mustikoita söisi, ja niistä tuli välittömästi sekä perheen lasten että aikuisten suosikkeja.
- Hyvinvointilomat ry (6m58) järjestää tuettuja täyshoitolomia taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Tänne suosittelen suuntaamaan, jos arki uuvuttaa ja omat rahkeet ja resurssit koko perheen yhteisen breikin järjestämiseen eivät nyt juuri riitä. 
- Ipanaisen messupiste (6h20) on joka vuosi ollut yksi kaupallisista suosikeistani. Ipanaisen messupisteellä on aina mielettömän positiivinen tunnelma ja avuliasta henkilökuntaa. Kiinnostaako kantamisen eri muodot tai tarvitsetko apua oikeanlaisen kantovälineen valinnassa tai käytössä? Suuntaa Ipanaiselle! Etsitkö lapsen ruokailua helpottavia välineitä tai kenties muita lapsiarjen pikku pelastajia? Suuntaa Ipanaiselle! 
- KAIKO Clothing (6e21) on uusi tuttavuus, jonka vastailmestynyttä mallistoa odotan pääseväni tiirailemaan. Merkin kauniit ja yksinkertaiset linjat miellyttävät, ja kaiken lisäksi vaatteiden tuotosta 7% menee kehitysmaiden naisten ja lasten kouluttamiseen. 
- Kiddex (6r28) - tuo kestävämmän kehityksen puolesta puhuva lastentarvikeliike. Lastentarvikkeiden lisäksi heidän osastollaan on PlanToysin leikkinurkkaus perheen pienimpiä varten. 
- KiddoW:n (6g38) tupsulippis on monille Instagramista tuttu, mutta yritys valmistaa asusteiden lisäksi myös muita lastenvaatteita. Valmistukseen käytetään luomupuuvillaa. Itse olen iskenyt silmäni heidän "jumperiin" tai lappuhaalareihin. 
- Luklabel (6m41) tarjosi bloggaajatapahtuman goodie bagiin kauniin neuvolakorttikotelon, ja ikävä kyllä se herätti tarpeen käydä hankkimassa sellainen myös toisen lapsen neuvolakortille. Lapsiin ja kodinsisustukseen suuntautunut Luklabel kyllä suorastaan hyväilee kauniilla tuotteillaan esteetikkoa sisälläni!
- Muruset.fi (6h8) on nettimummolapalveluja tarjoava Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n ja Eläkeliiton yhteinen projekti, jossa nuoret voivat kohdata ja jutella turvallisille mummoille ja vaareille netin välityksellä. Nämä on tällaisia projekteja, joista entinen yhteisöpedagogiopiskelija syttyy. Suosittelen erityisesti esi- ja vähän vanhempien teinien vanhemmille (ja miks ei myös niille lapsille). 
- Omin (6e31) on minulle uusi tuttavuus, kahden naisen design-alan yritys, joka suunnittelee ja valmistaa kaikki tuotteensa Suomessa. Graaffisuus ja pienet yksityiskohdat vaatteissa ja sisustustavaroissa miellyttävät silmääni. 
- Roo Clothing (6f31) tuli myös tutuksi messujen bloggaajatapahtuman goodie bagin kautta. Kauniit ja hyvin istuvat legginssit kiinnittivät huomioni, joten osastolla täytyy ehdottomasti piipahtaa. Printit ovat värikkäitä ja leikkisiä, mutta silti edustavat mielestäni hyvää makua. 
- Silja Linen osastoa (6m48) käyn kyttäämässä ihan vain siksi, että laivajalka vipattaa ja toivon heiltä löytyvän hyviä tarjouksia lapsiperheille. Kesälomalla olisi kiva käydä omalla porukalla Tukholman risteilyllä. 
- Tactic Gamesin osastolla (6d50 ja 6d51) on ehdottomasti käymisen arvoinen, sillä ainakin itse tunnustaudun lautapelihulluksi. Saimme bloggaajatapahtumassa Tacticilta Kimblen vastajulkaistun juhlaversion, jossa on ihanan retro kansi ja jonka nappulat ovat puuta. 
- Tarramonsterilla (6h30) on kokemukseni mukaan ehdottomasti parhaat nimikointitarrat lasten vaatteiden nimikointiin. Ainakin viime vuonna heillä oli ihan kivoja messutarjouksia, ja koska syksy ikävä kyllä tulee tänäkin vuonna, kuuluu Tarramonsteri olennaisesti siihen valmistautumiseen kahden päiväkoti-ikäisen lapsen perheessä. 
Tietenkin myös muut lastenvaatemerkit, kuten Papu, Mainio ja ensiesiintymisensä Lapsimessuilla tekevä Vimma ovat kaikki käymisen arvoisia. Uskon myös, että messut läpi koluamalla löytyy paljon sellaisia aarteita, jotka näin messuohjelmaa selailemalla jäi vielä huomioimatta. Näinhän kävi myös viime vuonna. Lapsimessujen ohjelman, näytteilleasettajat ja palvelut löydät kokonaisuudessaan täältä
Sitten vielä siihen arvontaan. Instagramin puolella käynnistyi eilen illalla pika-arvonta, johon voit osallistua vielä tänään kello 23.00 asti. Palkintona on yksi kahden lipun setti Lapsimessuille. Hopi hopi Instagramiin! 

Seuraathan myös Facebookissa?

Mitä sinä odotat Lapsimessuilta? Mitä toivoisit messuille lisää?