Vessaruokailu on taas puhuttanut ja on oikeasti olemassa joukko, jonka mielestä on ihan sopivaa ruokailla vessassa. Tätä potentiaalista asiakaskuntaa palvellakseni keksin ihan mielettömän idean ravintolapäivän ravintolaksi. Varauskalenteri näyttää muuten vielä tyhjää, mutta kello kolmen ja 15.03 varaukset on tehty turkulaisen ravintola Aunen Irinalle ja Jannelle. Toivon todella, että pääsette paikalle!

Halusin jakaa kanssanne visioni ja tein nopean koekattauksen vessaamme. Pahoittelen, että vessan yleisilme on vähän retro, koska se on ainut paikka jota 60-luvun kodissamme ei ole vielä ehditty seinien maalaamista enempää rempata. Siitä huolimatta siitä on pyritty tekemään ruokailijoille viihtyisä, eikä se oikeastaan ole tavallinen wc-tila, vaan erittäin siisti ja puhdas sellainen. Usein jopa kotimme siistimpi kuin muu koti. Vessanpönttökään ei oikeasti ole mikään pönttö, vaan tyynyllä se on onnistuneesti muutettu oikein mukavaksi ruokailutuoliksi. Pöytätasolle on aseteltu ihka aito Iittalan Festivo ja paikkaan on tuotu lisää kitschimäisyyttä tätini virkkaamalla kauniilla pitsiliinalla. Toisaalta myös Marimekon lautanen ja servetti henkivät raikkaalla tavalla 60-lukua, herättäen vessan alkuperäishengen eloon.

Onpa kaunis kattaus, mutta mites sitten muut lapsiperheen vessaan kuuluvat roinat, kuten vaipparoskis ja vessaharja, ajattelet. Vaipparoskiksesta ei ole mitään haittaa. Se saattaa vähän haista, mutta kakan hajussa syöminen on ihan ok ikään katsomatta. Ei se haittaa vauvojakaan, joilla muuten hajuaisti on muistaakseni ensimmäisenä kehittyvä ja syntyessään se aisteista kaikista tarkin.

Ruokalistaa en ole vielä sen enempää oikein miettinyt. Teemaan sopisi esimerkiksi hernekeitto tai kaalilaatikko. Itse onneksi vielä imetän, joten oli pääruoka mitä tahansa, se on kyllä mahdollista kulauttaa alas lasillisella sitä itseään. Siis äidinmaitoa, jos joku ei nyt ymmärtänyt.

Lapsemme ovat tästä tulevasta pop-up ravintolasta todella innoissaan. He ovatkin olleet kyllästyneitä aikuisten ikävään käytökseen ruokapöydässä ja toisten ruokailun typerään kommentointiin internetissä. Aikuiset kuulemma hoputtavat ja mulkoilevat toisten tapoja ruokailla, ja lapset ovat kokeneet joutuneensa silmätikuiksi erityisesti syödessään sellaisia superfoodeja kuten äidinmaitoa suoraan sen lähteestä. Ajatus onkin, ettei pop-up ravintolamme profiloidu miksikään aikuisten juppien kuppilaksi, vaan lapsille mieluisaksi paikaksi, ja siksi lapsiasiakkaat saavat syödä ruokapöydän ääressä keittiössä. Emme kuitenkaan halua kieltää aikuisia tulemasta kokonaan asettamalla jotain ehdotonta yläikärajaa, mutta koemme kuitenkin parhaaksi opastaa aikuiset ruokailemaan vessaan. Elämä kun on vähän sellaista, että kaikkia ei voi miellyttää. Eikä oikeastaan kannata edes yrittää.

Jokuhan tästä nyt varmasti loukkaantuu, eikä siinä mitään. Eihän ratkaisu ole ideaali niitä aikusia kohtaan, jotka mielellään söisivät ruokansa jossain muualla kuin vessassa. Pahoittelen. Aina voi äänestää jaloillaan ja jättää ruokailematta meidän pop-up ravintolassa. Kunnioitamme päätöstänne. Ravintolamme tulee olemaan ikärajaton paikka, ja haluamme vain tarjota kaikille viihtyisän juoma- ja ruokahetken.

Ravintolapäivää odotellessa hyvät kesänjatkot kaikille! Pusuja ja haleja!