Yhteistyössä Ella's Kitchen ja Kaksplus.

Jo pitkän aikaa meidän lasten suosikkivälipalat ovat tulleet pussista. Ne ovat täynnä hedelmiä ja marjoja, eikä niissä ole yhtään lisättyä sokeria. Makuvaihtoehtoja on niin paljon kuin kukaan ikinä keksii miettiä, ja joskus mukaan on voitu sekottaa vaikka erilaisia viljoja välipalan ruokaisuutta lisäämään. Niin - puhun tietenkin smoothieista, mutta sen ehkä jo arvasitkin. Pääsimme mukaan Kaksplussan ja Ella's Kitchenin testiryhmään ja saimme kotiin maisteltavaksi muutamia erimakuisia välipalasmoothieita*. Ella's Kitchenin smoothiet valmisteaan luomuraaka-aineista, eikä niihin lisätä sokeria tai suolaa. Molemmat asiat ovat sellaisia joihin itsekin kiinnitän huomiota tehdessäni valintoja kauppojen lastenruokahyllyiltä.


Ella's kitchenin paketti oli iloinen yllätys erityisesti lapsille, mutta onneksi lounas maistui kaikesta huolimatta ja herkkua maltettiin odottaa välipalaan asti. Makuvaihtoehdoiksi saimme banaani-kookosta, mango-päärynä-papaijaa sekä mustikka-omena-banaania. Kolmevuotiaan ensimmäinen valinta oli mango-päärynä-papaija, todennäköisesti vihreän pakkauksen vuoksi. Puolitoistavuotiaamme taas päätyi maistelemaan banaanin ja kookoksen makuista smoothieta. Välipalapussit suorastaan revittiin kädestäni korkin aukaisemisen jälkeen ja herkullinen sisältö oli imaistu sekuneissa. Esikoinen kikatti riemusta, kun taas kuopus hotki smoothiensa hyvin vakava ilme kasvoillaan.

"Saanko lisää smoothiee?"

"Lisää muu-ti-e-ee!"

Yksittäispakatut muoviset smoothiepussit eivät tietenkään ole se kaikista luontoystävällisin valinta, mutta Ella's Kitchen on pyrkinyt minimoimaan pakkausmateriaalien käyttöä. Lisäksi pussit ovat Bisphenol A- ja ftalaattivapaita, eivätkä ne myöskään sisällä BPA:ta. Smoothiepussit ovatkin kätevä vara keittiön kaapissa satunnaisille retkille tai iltapäivän ulkoiluihin. Ne ovat myös esimerkiksi oivallinen jäätelön tai muun herkun korvike ja voittavat sokeriset jälkiruoat kuusi-nolla. Herkuiksi nämä kelpaavat myös isommillekin lapsille, ja ainakin omasta lähipiiristäni tuttu esiteini hotkii välipalasmoothien ihan yhtä mielellään kuin meidän yksi- ja kolmevuotiaat.

Meidän makutestin voittajaksi valikoitui usein käytetty, mutta mielestäni lasten valintana vähintäänkin eksoottinen yhdistelmä banaani-kookossmoothie. Se oli esikoisen mielestä kaikista parasta kysyttäessä, kun taas kaikista makuyhdistelmistä juuri se katosi nopeiten kuopuksen vatsaan. Tosin äitikin on vannoutunut kookosfani, joten ehkä tässä on mukana hiukan jotain perinnöllistä. Ei sillä, että olisin kuullut valitusta tai vastalauseita lasten maistellessa muitakaan smoothieita.

*Tuotteet saatu Ella's Kitcheniltä