Yhteistyöpostaus 

Syyskuun ensimmäisenä lauantaina kokoonnuimme Kaksplussan blogiverkoston bloggaajien kanssa Kampin Radisson Blu Royal hotellin kabinettiin syysbileiden merkeissä. Tilaisuus oli meikämandoliinille ensimmäiset blogitreffit joihon pääsin mukaan, sillä aiemmilla kerroilla on mukana ollut tukusti huonoa tuuria matkassa ja joko minä tai lapset ovat olleet kipeinä. Bileisiin lähtö oli aika vauhdikas, sillä avokki kotiutui töistä puoli tuntia ennen junan lähtöä, eikä laittautuminen kolme- ja yksivuotiaiden kanssa ole kyllä suoraan sanottuna mitenkään kauhean intensiivistä - päinvastoin. Esimerkiksi meikatessa laitoin poskipunaa ensin itselle, sitten esikoiselle ja lopuksi kuopukselle (tai niin lapset ainakin luulivat). Vetäisin päälleni myös pitkään kaapissa liian pieninä olleet valkoiset housut, jotka kerkesivät sotkeentua matkan aikana kahdesti. KAHDESTI. Ei ole valkoinen äiti-ihmisen housuväri ollenkaan.
Hotelli löytyi yhtä köyttä vetämällä Emmin, Minnan ja Liinan kanssa, ja kabinetti oli jo pullollaan ihania bloggaajakollegoita. Ensin meille pidettiin Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan olut-tasting, joka sitten olikin, niin hauskalta kuin se kuulostaa, tapahtuman virallinen osuus. Olut juomana jakoi mielipiteitä ja muistelimme muutaman verkostolaisen kanssa maistellessamme miten olemme enemmän ja vähemmän joutuneet opetella oluenjuontia. Suurin osa kyllä löysi suosikkinsa Laitilan valikoimasta.
Loppuilta olikin varattu vapaalle jutustelulle. Oli hauskaa huomata, miten hyvin jutut synkkasivat ja miten paljon yhteistä varsinkin joidenkin kanssa oli. Meidän päässä pöytää muun muassa haaveiltiin tulevaisuudesta ja keskusteltiin luonnonkosmetiikasta, imetyksestä, perhepedistä sekä kasvatuksesta. Niin - en tiedä miksi puhe kääntyy aina lapsiin, kun vanhemmat lähtevät ulos tuulettumaan ja irtautumaan siitä lapsiperhearjesta. Ehkä se rooli on niin vahva osa itseä, että sitä on hankala kääntää off-asentoon ihan kokonaan. Ja onhan se oma perhe helppo puheenaihe, kun juttelee vaikkapa vähän tuntemattomamman äidin kanssa. 

Bileet loppuivat osaltani ikävä kyllä lyhyeen, ja suunnattiin yhdessä Emmin kanssa jo muistaakseni kymmeneltä lähteneeseen junaan. Edessä oli aikainen aamu ja perus lastenhoitokuviot. Kello kuuden herätys, puuron keittelyt ja leikkipuistotreffit eivät sovi yhteen minun yövalvomisteni kanssa. Ja sen toisen perheenpään kun piti nousta sunnuntainakin töihin. Mukaan ehdittiin onneksi napata tapahtuman goodie bagit. Sieltä löytyikin monta ennestään tuttua suosikkia, mutta myös pari uutta tuttavuutta. Erityisen ilahtunut olin Caffin ja Slurpsin kahvipaketeista (koska kuka ruuhkavuosissa rämpivä ei olisi onnellinen kahvista?) sekä Flow kosmetiikan lime & mansikka kuorinnasta. Flow kosmetiikan tuotteiden puolesta liputan muutenkin, varsinkin ihonhoitotuotteista on tullut omia lemppareita laadun ja ihanien tuoksujen vuoksi. Myös heidän mineraalimeikkipuuterinsa on jäänyt kokeilusta ihan arkiseen vakiokäyttöön. Uutena iloisena yllätyksenä bongasin Batisten kuivashampoon, joka oli koostumukseltaan ihan erilaista kuin aiemmat kuivashampootuttavuudet ja on ollut erittäin kovassa käytössä nyt työharjoittelun aikana aikaisina työaamuina siitäkin huolimatta, ettei siitä valitettavasti saa ekokosmetiikkaa edes viherpesulasien läpi katsomalla.

Oli mielettömän kiva tavata muita verkostolaisia ja, no, verkostoitua. Blogia lukemalla saa ihmisestä ja hänen persoonastaan vain pintaraapaisun. Me ihmiset kun ollaan aika moniulotteisia. Tällä porukalla tavataan varmasti myös jatkossa!

Yhteistyössä: