Meidän putkiremontti alkaa olla puolivälissä ja ainakin tällä hetkellä se on myös aikataulussaan. Talon ensimmäiset huoneistot on jo luovutettu asukkaille, mistä olen hieman kateellinen. Toki remonttimyllerrys alkoi heidän kohdallaan aiemmin, mutta olisipa tosiaan kiva, kun voisi sanoa tämän kaiken olevan jo ohi.

Tällä hetkellä ollaan sellaisessa tilanteessa, että meillä on vihdoin alkanut laatoitustyöt. Tämä on mielestäni sen valmiin lopputuloksen lisäksi yksi koko rempan jännittävimmistä vaiheista, koska siinä missä vesieristeet, viemäröinnit ja putkien vedot ovat varmastikin oleellisempia asioita, alkaa tässä hiljalleen nähdä millainen kylpyhuoneesta ja wc:stä muodostuu. Edelleen harmittelen sitä, että kaikki kylpyhuonekalusteet eivät ole aivan sitä mitä olisimme halunneet, mutta meidän elämäntilanteessa ja tulevia häämenoja silmällä pitäen paukkuja ei nyt ollut suihkuseinää ja sadesuihkua enempää laittaa, sillä suunnittelijan valitsemat peruskalusteet olisi kuitenkin pitänyt maksaa. Meille tulevien lavuaarien ja peilikaappien yksittäishinnat eivät onneksi päätä huimaa, joten jos joskus siltä tuntuu, voi niitä varmastikin yksi kerrallaan vaihtaa. Ja jotain pientä ilmettä saadaan aikaan ihan vain pelkällä stailauksella, tosin en tiedä miten tuo sisustaminen tyylitajuttomalta äiti-ihmiseltä ylipäätään onnistuu. Lähdimme kuitenkin hakemaan vähän industrial-tyylisiä ratkaisuja ja ajattelin, että perus pehmeä froteepyyhevalikoima voisi hiljalleen vaihtua pellavapyyhkeisiin, ja muutaman elämänkaarensa päähän tulleen vanhan kylpypyyhkeen tilalle olenkin kuolannut esimerkiksi Lapuan Kankureiden tummia Uitto -pyyhkeitä. Ennen ostopäätöstä pitäisi niitä kuitenkin päästä vähän hypistelemään käytännössä. Olen kuullut, että pellava voi olla alkuun vähän kova ja imukyvyltään froteeta heikompi, mutta se myös paranee käytön myötä. Lisäksi säilytystilan kannalta olisi kiva löytää tyyliin sopivat allaskaapit kummankin pesualtaan alle. Jossain vaiheessa haaveilin myös korkeasta kaapista, jonne voisi piilottaa pyykinpesuaineet ja likapyykit, mutta sellainen ei nyt yksinkertaisesti meidän kylpyhuoneeseen mahdu. Siksi hakusessa olisikin jonkinlainen industrialhenkinen pyykkikori. Vinkkejä otetaan auliisti vastaan!
Vähän harmittaa, ettei koskaan tullut otettua kylppäristä niitä "ennen" -kuvia. Kodin remonttivalmiiksi paketointi tapahtui lopulta yhdessä päivässä, eikä sitä iltahämärässä enää tullut mieleen kaivaa kameraa esiin. Verrattuna vessaamme kylpyhuone oli ihan siisti ja moderni, joten mitään päätä huimaavaa päivitystä tähän päivään siellä ei tapahdu. Kylpyhuone oli remontoitu edellisten asukkaiden aikaan noin vuosi ennen muuttoamme vesivahingon takia. Seinälaatat olivat kiiltävät ja valkoiset, lattialaatat taas mattapintaiset ja tummanharmaat. Perussuihku ilman suihkukaappia, -seiniä tai verhotankoja, sekä ehkä maailman pienin ja vauvan pyllynpesuepäkäytännöllisin pesuallas, jonka päälle oli asennettu ruma peilikaappi. Kylpyhuoneesta oli ennen muinoin ollut ovi suoraan keittiöön, mutta oviaukko oli suljettu edellisen omistajan toimesta keittiön puolelta keittiöremontin yhteydessä jokunen vuosi taaksepäin. Jostain kumman syystä yhtiömme silloinen isännöinti oli kuitenkin päättänyt säästää täysin turhan oven aukkoineen kylppäriä remontoidessa, joten kylpyhuoneen toista päätyseinää koristi aivan turha ja kosteudesta vuosien saatossa hieman osumaa maalipintaansa ottanut ovi. Nyt sekin on poissa, onneksi. Vessa oli alun alkaen hyvin retrohenkinen muovisine sinisine kukkatapetteineen ja muovilattioineen. Meidän muuton yhteydessä tapetti revittiin irti ja seinät maalattiin valkoiseksi, mutta lattia sai jäädä. Nyt sekin on vaihdettu ja laatoitettu.

Tällä hetkellä saattaa vielä olla hankala hahmottaa (varsinkin näistä kököistä kuvista - en uskaltanut mennä kylpyhuoneeseen asti kuvaamaan) mitä kylpyhuoneesta ja wc:stä joskus vielä tulee, mutta viikon kahden päästä tilanne onkin varmaan jo ihan eri. Kunpa laatoitustyöt olisivat pian ohi. Eniten jännittää kuinka onnistunut valinta seinälaatta oli ja miltä kontrasti valkoisen laatan ja tumman sauma-aineen välillä tilassa valmiina näyttää. Elämme jännittäviä aikoja.