Vuoden 2018 häämessukausi starttaa rytinällä tulevana viikonloppuna, kun Mennään naimisiin häämessut valtaavat Helsingin Wanhan Sataman. Luvassa on häämuotinäytöksiä, asiantuntijaluentoja sekä tietenkin valtaisa määrä näytteilleasettajia. Itse tykkään paljon messuilla kiertelystä ja odotan innolla mitä messuilla on tänä vuonna tarjota. Vaikka häiden eteen on tehty jo paljon, toimivat eri messut mitä parhaimpina inspiraation lähteinä. Odotankin pääseväni kunnolla ideavarkaisiin ja tapaavani muita huikeita morsiamia.


Selasin läpi messujen ohjelman nettisivuilta ja pistin itselleni ylös muutaman ihan must see -tärpin. Hääpukunäytöksiin on pakko päästä, vaikka puvun olenkin jo aikoja sitten hankkinut. Omalle puvulleni tullaan kuitenkin todennäköisesti tekemään joitain muutoksia ja vaikka minulla on jo nyt hyvä käsitys siitä mitä haluaisin, saattaa mieli catwalkin loisteessa vielä muuttua. Myös eri kukkapisteet kiinnostavat, sillä niin pöytäkukat, morsiuskimppu kuin hiuksiin laitettavat kukatkin ovat vielä suuri mysteeri. Bongasinkin esillelaittajalistasta ainakin eKukan sekä Floramoren. Katri Niskasen Bridal-mallisto täytyy ehdottomasti käydä katsomassa. Hän esittelee luomuksiaan myös muotinäytöksessä, mutta lisäksi heillä on messuilla oma piste. Lisäksi haluan kiertää eri valokuvajien pisteet, vaikka en todellakaan ole vaihtamassa omaa kuvaajaamme kehenkään. Hääkuvien fiilistely nyt vaan on jotenkin herkistävää ja muiden hääkuvat jos mitkä toimivat mahtavina idealähteinä.  Myös Woobs Designin messupiste tulee tsekattua ihan muuten vaan. Heidän puiset asusteensa ovatkin olleet jo pidemmän aikaa Instagramissa seurannassani.
Asiantuntijaluennoista täytyy nostaa esiin erityisesti pappi Kari Kanalan puheenvuoro "Mille sanon tahdon?", jonka hän käy pitämässä lauantaina kello 14.30. Se jos mikä täytyy käydä kuuntelemassa ja on messujen tarjonnasta ainoa, jonka näkemisestä en suostu joustamaan. Toista mahdollisuutta ei nimittäin tarjota. Aiotko sinä olla paikalla?

Huikeaa, että häämessukausi taas starttaa. Ja vielä huikeampaa on se, että nämä ovat meidän häävuoden ensimmäiset messut. Tänä vuonna minusta oikeasti tulee ROUVA!