Tiedättekö mitä? Aika alkaa olla käsillä. Seitsemän päivää laskettuun aikaan ja jokunen päivä päälle synnytykseen. Oma henkilökohtainen veikkaukseni on, että beebo päättää syntyä 21.3. eli 40+5. Jarkko taas luottaa siihen, että kolmas lapsemme tulee maailmaan vasta 25.3. eli 41+2. En ymmärrä miksi hän toivoo minulle ylimääräisiä raskauspäiviä. Olen ollut tähän odotukseen täysin kypsä jo lähes 20 viikkoa, joten jos tuollaiset kohtuuttomat odotusajat otetaan vielä puheeksi, niin lupaan pedata hänelle sängyn seuraavaksi yöksi parvekkeen sohvalle.

Olin aivan pähkinöinä, kun kuvittelin keksineeni hassunhauskan leffaviittauksen blogitekstin otsikkoon, josta pääsisin sitten aasinsillalla esittelemään sairaalakassin sisältöä. Hetken itseäni olalle taputeltuani tajusin, että Brad Pittiä ei hittoakaan kiinnosta mitä laukussa on, vaan mitä laatikossa on. No, ihan käytännöllisyyden takia jätin tavarat kuitenkin Kånkeniin enkä hakenut lähikaupasta banaanilaatikkoa reissua varten, joten kuvitellaan nyt viiden minuutin ajan, että Kevin Spacey fanitti ruotsalaista retkeilytuotevalmistajaa ja Gwyneth Paltrown pää löytyikin kassista.
Luonnollisestikaan kassista ei löydy tähtinäyttelijöitä tai heidän ruumiinosiaan, mutta paljon muuta tuikitarpeellista. Yritän oikeastaan päästä aika vähällä ja hyötykäyttää kaiken mikä sairaalasta irtoaa. Lähtökohtaisesti emme aio viipyä siellä pitkään, vaan jos on mahdollista, niin tälläkin kertaa pyritään polikliniseen tai muuhun lyhytjälkihoitoiseen synnytykseen. Otan ilon irti verkkoalushousuista, jumbositeistä ja sairaalakaavuista, ja pidän vauvan aina iholla, mikäli jomman kumman olotila pidempää sairaalavisiittiä vaatii. Siksi kaikki mitä kassiin on pakattu, on pakattu sinne joko synnytystä tai kotiinlähtöä varten.
Maxi-Cosin Pebble on ollut monessa mukana ja kovasti käytetty. Haluaisin ajatella, että se on sama istuin, joka aikoinaan ostettiin Pihville, mutta näin ei tietenkään todellisuudessa ole, sillä peräämme ajettiin reilu vuosi takaperin ja istuimet menivät sen siliän tien vaihtoon. Kuitenkin laskeskelin, että käytännössä tämä voisi vielä olla sama turvakaukalo. Sen sijaan Papu ehti matkustaa tässä jonkin aikaa, jonka jälkeen se kävi turvaamassa Papun kummitädin vauvan automatkoja, kunnes lopulta taas palasi meille. Yritän kuitenkin huijata itseäni ajattelemaan, että tämä on THE turvakaukalo. Ihan hyvä vastine alkuperäiselle investoinnille, kun kaukalossa on meidän Pullan jälkeen ehtinyt kuolata ja kakata jo neljä eri vauvaa.

Pullan matkaa lämmittämään turvakaukaloon ostettiin Baby's Onlyn lämpöpussi. Maaliskuun puolivälin lopun vauva ei toivottavasti kovempia toppavermeitä tarvitse, vaan pärjäämme lämpöpussin lisäksi muutamalla kerrastolla. Keväämmällä, kun oikeat ulkoilut tulevat ajankohtaiseksi, aion ostaa vauvalle pelkän välikausihaalarin villapuvun päälle. Tällä hetkellä näyttää hyvin lupaavalta. Tosin never forget kesäkuun ensimmäinen 2017, kun aamu valkeni ja lämpömittari näytti kolmea pakkasastetta. Suomessa mikään ei ole varmaa paitsi se, että juhannuksena sataa lunta.
No sitten siihen sisältöön. Instagramissa esittelinkin jo jokunen aika sitten Pullan kotiintulovaatteet. Taisin bloginkin puolella kertoa, että oman äitini opettamana vauvalla on oikeus tulla sairaalasta kotiin ikiomissa vaatteissa, vaikka sitten kaikki muu olisikin kirpputorilta. Tätä neuvoa kunnioittaen tilasinkin hyvin neutraalin sävyiset vaatteet ihan alennusmyynnistä asti. Erityisesti rakastan noita Pequeno Toconin potkareita (vaikka yleensä kyllä vihaan potkuhousuja yli kaiken), sillä niiden materiaali on ihanan pehmeää ja lämpimän tuntuista, hieman fleecemäistä, ja silti 100% puuvillaa. Niiden päälle vedetään mummun neulomat villapuku ja -sukat, sekä päätä lämmittämään Reiman keltainen neulepipo, joka oli muuten Jumbossa ainut laatuaan, jolla saattaisi kuvitella lämmittävänsä vastasyntyneen päätä plusmiinus nollakelissä. Kokokaan ei ihan vastannut vastasyntyneen päätä, mutta tämän lähemmäksi ei päästy ja siksi mukaan piti pakata myös Papun vanha Ruskovillan myssy. Kädet ja jalat lämpiävät tarpeen tullen myös perintörukkasilla ja -töppösillä. Lisäksi mukaan on pakattu yksi harsoliina, tutti ja rintakumit, joista viimeisintä en toivottavasti tarvitse tällä kertaa ollenkaan ja joista toiseksi viimeiseen suhtaudun hieman varauksella, koska sellaista ei meillä aikaisemmin ole kelpuutettu lainkaan enkä oikein tiedä kannattaako sitä väen vängällä tälle viimeisellekään antaa. Hyvin on pärjätty ilman.

Luonnollisesti laukussa on myös minun kotiutumisvaatteeni: Löysä ja imetysystävällinen paita, kulahtaneet leggarit, mummomallin alushousut ja villasukat. Synnytystä varten pakkasin mukaan perinteiset synnytyssandaalini, jotka äitini toi Pihvin ylipitkän latenssivaiheen aikana päivystysosastolle, jotta pääsin käppäilemään ympäriinsä omissa kengissäni. Ja mahdollista osastovisiittiä varten mukana on myös hygieniatarvikkeita, kuten hammasharja, -tahna, perusvoide, sheiveri sekä deodorantti. Lisäksi mukaan pakattiin kamera, neuvolakortti sekä puhelimen laturi.
Synnytykseen olemme varautuneet eväillä ja elektroniikalla. JBL:n minikaiutin hankittiin ihan vaan siksi, että saan soittaa Spotifysta mielimusiikkiani vauvaa odotellessa. TENS-laitteen vuokrasin Ipanaiselta, sillä sen olen kokenut hyödylliseksi aiemminkin. Pihviä tehdessä sain sen lainaan päivystysosastolta ja aika pitkälti sen turvin kärvistelin synnytyssaliin asti. Papua odottaessa se oli toiveena, mutta koska menimme suoraan saliin, jäi TENS käyttämättä. Laite on siis mahdollista saada lainaan myös sairaalasta, mutta itse koen siitä olevan enemmän hyötyä, kun voin aloittaa käytön jo hyvissä ajoin kotona.

Eväiden osalta Jarkko varautuu ilmeisesti noin elokuvan pituiseen synnytyssessioon suolapähkinöillä ja parilla proteiinijuomalla. Jonkin sortin palkkari saattaisi toimia minuun sekin, mutta sen sijaan ajattelin palkita oman urheilusuoritukseni Gatoradella ja Bountylla. Bountypatukka on muuten tainnut löytyä synnytyssandaalien ohella sairaalakassista joka ikinen kerta.
Summa summarum, sairaalakassista löytyy seuraavat asiat:

Vauvalle
- kotiutumisvaatteet
- villapuku 
- villasukat 
- myssy x 2 
- tumput ja töppöset
- tutti 
- harsoliina
- turvakaukalo ja lämpöpussi

Äidille 
- kotiutumisvaatteet
- synnytyssandaalit
- rintakumit
- eväitä
- TENS-laite
- poppivehkeet
- laturi
- neuvolakortti
- hygieniatarvikkeet
- huulirasva
- hiusharja ja ponnareita

Isälle
- eväitä
- hygieniatarvikkeet
- vaihtovaatteet (sukat, kalsarit ja t-paita)
- kamera