Monessa lapsiperheessä odotettu jokakeväinen tapahtuma Lapsimessut tulee taas. Lapsimessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 20.-22.4.2018. Paikalla on 180 näytteilleasettajaa ja lisäksi erilaista messuohjelmaa. Yhtäaikaa Lapsimessujen kanssa järjestetään myös HupiCon, OutletExpo sekä lauantaina ja sunnuntaina myös Eläinystäväni -messut. Päätin koota hieman odotuksiani messuista, minkä lisäksi postauksen lopussa on lippuarvonta. Kannattaa siis ainakin skrollata loppuun. Tälläkään kertaa eivät messut päästä vähällä, sillä kierreltävää ja katsottavaa riittää. Tutustuin messujen näytteilleasettajiin, ja aikamoinen tarjonta lastentarvikkeita, -vaatteita, yhdistyksiä ja muita yrityksiä. Itse aion olla kärppänä paikalla perjantaiaamuna, sillä ensimmäinen messupäivä on yleensä se rauhallisin. Ja kun mukana kulkee myös kolmevuotias, kaksivuotias ja vastasyntynyt, on ehkä parempi pysyä poissa messujen kovimmista ruuhkahuipuista.
Kuva: Messukeskus


Tänä vuonna messuille suunnataan selkeät ostohousut jalassa. Mielestäni ehdottomasti parasta messuantia ovat edelleen tapahtuma-alueet ja eri järjestöt, mutta listalla on muutama enemmän ja vähemmän tarpeellinen hankinta ja mielelläni käyn ainakin tsekkaamassa messualet. Pihvi on kasvanut ulos Pukystaan ja ostoslistalta löytyy XL-kokoinen käsijarrullinen versio. Mikä tahansa Puky ei kelpaa, vaan sen on ehdottomasti oltava vihreä. Samalla vanha M-koon Puky siirtyy seuraavalle käyttäjälle ja Papu pääsee harjoittelemaan potkupyöräilyn saloja. Lisäksi kevätaurinko muistutteli myös toisesta tuikitarpeellisesta asiasta, nimittäin aurinkolaseista. Papun vanhat Julbot mennee Pullalle, mutta Pihvin entiset ovat kokeneet kovia ja joutavat aurinkolasien hautausmaalle, joten kahden vanhemman lapsen silmät olisi suojattava jollain. Lastenvaatetarjoukset kiinnostavat myös, sillä käyttäjät ovat todennäköisesti kasvaneet ulos viimekesäisistä kamppeistaan. Tosin edellisen kesän perusteella en kyllä uskalla uikkari- ja shortsikeleistä edes haaveilla.

Tällä kertaa messutarjouksia onkin koottu Lapsimessujen nettisivuille. MAH-TA-VAA! En ainakaan ole huomannut, että näin olisi ollut aiempina vuosina. Tämä ei luonnollisestikaan helpota ostohousujen kanssa. Hammaskeijun xylitolpastillit ovat olleet meidän lasten lemppareita ja nyt niitä saa messuilta tarjoushintaan. Myös alennus Kirpun kodin syntymäjulisteista kiinnostaa, nimittäin Papu sai aikoinaan ristiäislahjaksi The Birth Posterin syntymäjulisteen ja pyhänä tarkoituksena on ollut hankkia sellainen Pihvillekin. Kaksi vuotta on kulunut enkä ole onnistunut asiassa vieläkään. Ehkä nyt olisi jo aika? Villi veikkaukseni kuitenkin on, etteivät ihan kaikki messutarjoukset ole toistaiseksi päätyneet nettisivuille. Kannattaa kuitenkin kurkkia - messuihin on vielä viikko aikaa.
Jos lapset lähtevät mukaan messuille, kannatta ehdottomasti tsekata myös viikonlopun tapahtumapisteet. Pihvi on varmasti innoissaan poliisiautoista, joita tänäkin vuonna pääsee messuilla ihailemaan. Lisäksi ainakin Pajulahden peuhualue vaikuttaa siltä, että äiti saa pitää ostohousunsa jalassa sillä välin kun lapsilla on omaa hauskaa. Messupäivien aikana on luvassa myös ainakin jumppatuokioita sekä askartelua. Niiden aikataulut löytyvät messujen ohjelmasta. Puuhaa siis riittää, joten ostohousejen lisäksi mukaan kannattaa ottaa ehkä lastenvahti. Kiitos Jarkko!

Ja lopuksi se lippuarvonta yhteistyössä Messukeskuksen kanssa:

Kerro kommenteissa mikä Lapsimessuissa erityisesti kiinnostaa ja jätä myös sähköpostiosoitteesi yhteystietona. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan yksi lippu Lapsimessuille 2018. Ja vinkki vinkkeroinen - myös blogin Facebookissa ja Instagramissa arvotaan vielä yksi lippu kumpaisessakin, joten kannattaa kurkata myös ne, niin voit triplata mahdollisuutesi voittaa. Osallistumisaikaa on 18.4.2018 kello 18.00 asti kaikissa kolmessa kanavassa. Arpaonnea!